qinvest portföy katılım hisse fonu ne zaman işleme açılıyor bilgisi olan var mı?
Printable View
qinvest portföy katılım hisse fonu ne zaman işleme açılıyor bilgisi olan var mı?
anladım sağolasın yani çoğunlukla doların durumuna göre hareket ediyorlar, hatta son zamanlarda dolar sabit kalsa bile eksi yazmaya başladılar, en iyisi kademeli olarak satıp az miktar bırakmak, olağanüstü bir durum olmazsa dolar bir süre 8 tl. üzerine çıkmaya bilir.
Aslında elde ne varsa direk eurobond alıp vadesine kadar tutsam mı diyorum ama ona da cesaret edemedim bir türlü.
Bugun ppz 0.12 getirmis neolduki buna
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu haber bile borsamızı etkilemiyorsa galiba bizim bilmediğimiz bir şey var ki yükseliş devam ediyor diye düşünüyorum...
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-55240691
Sn Ferrero,
Muhtemelen hızlı bir şekilde okuyup geçmişsiniz ama Sn pit paylaşımında "günlük" değil "aylık" -10 demiş, bu da gayet olabilir ve geçmiş örnekleri mevcut bir durum. Kaldı ki diğer bazı arkadaşlar günlük de dahi bu rakamlara yakın kayıpları olduğunu örneklerle göstermişler.
Diğer görüşlerinize katılıyorum...
Arkadaşlar merhaba,
İstanbul Portföy, sağlık ve biyoteknoloji alanında yeni bir fon için KAP'a bildirim göndermiş.
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...7646ea2cca4fed
Hayırlısı olsun,
mevduat faizlerinde artış bekleniyor faiz sıkıntı değil ise...
ya da daha defansif fonlar var buradaki arkadaşların takip ettiği
EIB, EIC, SUA SUC gibi..
bunlar en azından karma portföy kullanıyorlar.
getirisi daha düzenli olur bu 4 dünden alınırsa diye düşünüyorum.
ytd..t
selamlar...
Burada gbc çok konuşuluyor. Yabancı fonlar için iyi bir alternatif olduğundan çok bahsediyoruz.
Kendi portföyümde de var. Ancak bu fonu taşımaktaki amacım, fonun emtia etf leri ağırlıklı ve usd ile fiyatlanan bir fon olması nedeniyle portföyümün eksik olan o tarafını dolduruyor. Kısa vadede kar beklentimden ziyade piyasalardaki olası emtia ve kur değerlenmesinden faydalanmak amaçlı tutuyorum. 2020 bu fon için oldukça başarılı görünse de her zaman böyle bir getiri hedeflenemez bu fon özelinde. Yani usd+%10 yıllık yapabilmesi başarı olur. Fonun sihri uzun vadeli bakış açısıyla günlük hareketlere pek bakmamaktan geçiyor. Yoksa son 1 ayda -%8 getiri yaptığına dikkat etmek lazım.
Ben ağustostan bu yana arttırarak taşıyorum ve şuan cüzi bir kardayım. Kendi adıma portföyde çeşitlendirme ve bi nevi balans yapabilmek benim için önemli o nedenle bu fonu da bulunduruyorum.
Aslında sn hellistheothes ın çok kez bahsettiği gibi her fon türünde 3 lü çeşitlendirme önemli ama bu alanda açıkcası ben fazla seçenek göremedim.
Tesekkurler
Epeydir fiba kirazda gunluk gidiyorum.
Simdi teb marifetli hesaptayim
Burayi fonlari birakmis degilim ara ara girip bakiyorum hergun ppf leri kontrol ediyorum
Bugun ppz nin 0.12 si dikkat cekici
Bugunlukmu yoksa devami olurmu
Mevduaatta bu ayin sonunda stopaj bitmeden 18 oran bulursam 90 gun baglayacam
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilgindirme icin teşekkürler sn hellistheothers.
Doğru konumlandırılmamış bir fon olduğunu düşünüyorum. Aktiflik tabi ki göreceli ve tartışılır. Yabancı, derin veya kur riski olan bir alanda sığ ve herkesin köşesini kaptığı Bist'e yatırım yapmak kadar kolay değil pyş'ler için. Pek aktif olamıyorlar.
Konjonktürel olarak eleştirilen kırmızı bankanın imitasyon yabanci fonları arasında gezinmek daha faydalı olabilir. Daha hedefe yönelikler. Ama bu da hic kolay değil.
iş portföy tegge emtia yabancı borsa yatırım fönü fon sepeti fönü seçenek olabilir belki de , bu fonun yöneticisi nasıl takip ediyor içindeki enstrümanları onu anlamış değilim... saldım çayıra mı yapıyorlar aktif takip mi eyliyorlar ? Teggge yi kapta bi gurcalamak lazım geçmişte ne yapmışlar , portföy devir hızları nedir... falan filan diye
Bir ayını doldurmamış fakat aşağıdaki fonda bu gruba ilave bir seçenek olabilir takip etmekte fayda var. :)
Gümüş Ağırlıklı Fon Sepeti Fonu ile Gümüş, Altın ve Diğer Kıymetli Madenlerin Performansına Ortak Olun!
Fon portföyünde asgari %51 oranında gümüşe dayalı yatırım fonlarına ve/veya gümüş endeksini takip etmek üzere yurt içinde ve yurt dışında kurulu borsa yatırım fonlarına yer verilecektir. Fon Toplam Değerinin en az %80'i devamlı olarak gümüş, altın ve diğer kıymetli madenlere dayalı yatırım fonu ve/veya borsa yatırım fonu katılma paylarından oluşacaktır.
Ağırlıklı gümüş olmak üzere; gümüş, altın ve diğer kıymetli madenlerin performansına ortak olmak isteyen,
Yüksek risk algısına sahip,
Yatırımlarını orta- uzun vadede değerlendirmeyi hedefleyen müşterilerimize yöneliktir.
Ayrıca, Fon TEFAS'ta "Garanti Portföy Kıymetli Madenler Fon Sepeti Fonu" unvanıyla işlem görmektedir.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GTZ
2019 yılında üç tur çevirmiştim o fonda... yani gıdım gıdım gıdım alıp tek seferde sat şeklinde... üç tur çevirmiştim çok da tatlı bir getiri elde etmiştim mevduat üzeri... çok volatil , fonun risk değeri 6 zaten .. Hatta ben ve şahsım olan kişinin ( kendim ) düşüncesine göre zaman zaman riski 7 yi de görüyor...
Bencede tkf türevde terste kaldı zaman zaman oluyor böyle.
usd bazlı fonlar için resmi kur 0.15 %
bankalar böyle kaparsa Mac iyi getiri getirebilir...
Nnf çok iyi getirmiş bugün, bu fona güvenip ilk günden yatırım yaptım. Çok iyi gidiyor maşallah diyelim +1.69
tüm macları sattım nnfye geçireceğim bende düşüşleri iyi karşılıyor fırsatları kaçırmıyor gibi görünüyor son zamanlarda
Kasımda kötüydü.Çok eleştirildi.Faydası olmuş aralıkta toparlandı.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DITAS da bedelli acikladi. Bedelli furyasi devam ediyor.
Mac 0.49 negatif ayrisma 1 haftada 2.2 puan oldu bile. Celha acayip hacimsiz hala %10 mu ordaki oay acaba
Hiçbir fon devamlı çok iyi yada çok kötü olamaz.
Dönem dönem bir o bir diğeri öne çıkar yada geri kalır.
Burada TKF'nin yoğun biçimde eleştrildiği günler oldu, şimdi övülüyor, NNF yerden yere vuruldu ,MAC eleştirildi peşinden övüldü, şimdi tekrar eleştri zamanı geldi.
Elbette övgü de eleştride olur.
Ama dönemsel dalgalanmalara çok takılmamak lazım derim.
O yüzden iyi yönetilen 4-5 fon alınacak ve sabırla beklenecek.
Ben bunu uyguluyorum.Çokta güzel oluyor.:)
Yuzune bakmadigimiz unlunun hisse fonu bile guzel hareketler yapar olmus.
TKF nin 2017 yilindaki getirilerine denk geldim bir sitede.Listede 37.siradaydi. 1. Olan Fibanin hisse fonu ile arasinda %50 lik fark vardi.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eib. +0,104