Şimdi bu şirketteki tekfen payı % kaç kim neye göre degerleme yapacak. Şirket sadece torpilli delilere veriyor venturesdeki payları, akıllıların işi zor....:oleyo:
Printable View
Şimdi bu şirketteki tekfen payı % kaç kim neye göre degerleme yapacak. Şirket sadece torpilli delilere veriyor venturesdeki payları, akıllıların işi zor....:oleyo:
https://www.crunchbase.com/organizat...byt/technology
Diğeri ARCBYT şirketi...Tekfen venturesin 17 yatırımı görünüyor ama hepsini linke koymuyorlar gibi Üstadım....
https://www.crunchbase.com/organization/tekfen-ventures
Öne Çıkanlar
Yatırımlar
17
Çeşitlilik Yatırımları
1
çıkışlar
2
Çalışan Profilleri
6
Kişiler
5
Evet ismi değişmiş, 2020 faaliyet raporuna göre eski ismi Arcbyt imiş.
Arcbyt
Arcbyt’ın misyonu, elektrik, gaz, su ve
benzeri altyapı tesislerinin kurulumunu
yeraltına indirerek daha ekonomik ve
güvenli hale getirmektir. Arcbyt, granit ve
bazalt gibi tünel açma imkânı vermeyen
kaya türleri de dahil olmak üzere, tüm
jeolojik yapılarda verimli ve ucuz bir
şekilde delme işlemi gerçekleştirebilen,
temassız tünel açma teknolojileri
geliştirmektedir. Tünel açma ekonomisine
farklı bir yön vererek, geleneksel tünel
Arcbyt, geleneksel tünel
açma yöntemlerinden
daha hızlı ve daha verimli
bir çözüm sunmaktadır.
Tesla'nın kurucu
ortağı Ian Wright gibi,
şirkete yön verebilecek
kişilerin ekibe dahil
edilmesine devam
edilmektedir. ‘ Petra ile aynı
Hakkında
ArcByt, yeni bir tür yeraltı sondaj ve sondaj sistemi tasarlar ve kurar.
Berkeley , Kaliforniya , Amerika Birleşik Devletleri
Özel
arcbyt.com
%2.35 payımız var. 10.264.000 tl denmiş 30 Haziran 2020 deki çaglarcıgımın verdiği rakamlara göre...
Başlangıç, önümüzdeki 12 ay içinde, tanıtım tünelleri açmak için kamu hizmeti ve inşaat şirketleriyle ortak olmayı planlıyor. Ayrıca Swifty'nin daha uzun mesafeleri kat edebilecek ticari bir versiyonunu geliştirmek için de çalışacak.
Maxi senin linkdeki bu ifadeler önemli.....BİDON amca amerigada trilyon dolarlık alt yapı işine girecek, yer altı tünel açma işinde bir DEVRİM diyebiliriz tıp kı PİVOT BİO da oldugu gibi...:oleyo:
Yani bu iki isim aynı firmaya ait olmalı, Zaten CEO su aynı
ArcByt Management
Kim Abrams
CEO
Haber, şirket, Swifty adlı robotunun başarılı bir pilotunu duyurduğu sırada geldi. Firmaya göre robot, Sioux Quartzite içinden dakikada bir inç hızla 20 metrelik bir tüneli başarıyla deldi. Metamorfik kaya, herkesin bildiği gibi serttir ve bulunduğu üst Ortabatı bölgesindeki binalar için popüler bir seçimdir. Ancak bu güç, onu altyapı ve tünel açma gerektiren diğer projeler için zorlu bir meydan okuma haline getiriyor.
Bu robotu almalı, tüm tekfen patronlarını sıraya dizmeli ve uygun noktadan hepcini delmeli.....:yahoo::halay:
ARCBYT 10.264.000 tl/ 6.840 dolar = 1.500.000 dolar tekfen payı....
1.500.000 Dolar / %2.35 X%100 = 63.830.000 dolarlık toplam degerleme rakamı çıkıyor....
Bence de farkli firmalar , bu Petra yeni yatirim aliyor daha . Anladigim kadariyla 3 Milyon kurulus sermayesi vardi 30 da simdi eklendi 33 oldu
Diğerinin teknolojisi daha farklı diye biliyorum ben. ARCBYT bi yerden yerin altına iniyor ve topragı tahliye ede ede ilerliyor. PETRA (Swifty adlı robot) ise resmen kaya parçalamak için üretilmiş gibi görünüyor.... Bu makine ile boru hattı, yol, tünel, baraj inşaatı her inşaatta büyük maliyet avantajı-hıza ulaşılabilir galiba...
Gercek degerlerin yansitilmamasi disinda en begendigim isleri Sinan Uzan yapiyor . Akmerkezde 15-20 Milyon dolar yatiracagina ver adama gitsin boyle firmalara ortak olsun
VENTURESde 17 yatırım denmiş, hangi şirkette % kaç payının oldugunu bilsen ZATEN DEGERLEMESİ YAPILIYOR bu şirketlerin. Pivot Bio daki payımız %1.54 2 milyar dolar degerleme dendiğinde sen buradaki payının 30.8 milyon dolar ettiğini hesaplayarak bilirsin. Çagların o kadar kıvırmasının sebebi bu tür rakamların BİLİNMEMESİDİR. Çevirdikleri filmler, yedikleri naneler açığa çıkmış oluyor her şey bilinirse....
https://www.crunchbase.com/organizat...any_financials
Özet Biyo aralığında para sonrası değerlemeye sahiptir. 1 milyar ila 10 milyar dolar itibariyle 19 Tem 2021, PrivCo'ya göre . Kesin değerlemeyi görüntülemek ve benzer değerlemelere sahip şirketleri aramak için ücretsiz deneme sürümüne kaydolun.
Geçen yıl 500 milyon dolar - 1 milyar dolar deniyordu. Çagların verdiği rakamlara göre ise tekfenin PİVOT BİO degerlemesi 425 milyon dolar üzerinden olmuştu. Bunları hep yazdık Maxi....6.5 m. dolar / %1.54 X %100 = 425 milyon dolar deyii....:drunk:
Şimdi Pivot Bio 2 milyar dolar bizim 6.5 milyon dolarda 4 kat yükselecekmi yıllık bilançoda göreceğiz.
** çocukları % payların bilinmesini niye istemiyor anlaşılmıştır galiba. Atıyorum 10 milyarlık degerlemeyi diklerinin keyfine göre 2 milyar göstermek istiyorlar, pay bilinirse millet niye 10 milyar değil diye hesap sorar bu p.ştlara....
Bana verilen cevap , ventures firmalarinin bunu piyasa ile paylasmak istememeleriymis . O camiada racon buymus 😃
Doğrusu biraz daha inceledim ve çalışanlara baktım nedense bir şeyler beni rahatsız etti, bu iş bana sanki sanal ve paranın boşa gideceği bir işmiş gibi geldi. Yani hem çalışma prensibi ve proses de hem de çalışan profilinde uymayan bir şeyler var. Tabi bu benim kişisel düşüncem. Diğer firma gözükmediğine göre orada konu kapandı, yoksa neden gözükmesin, Burada da aynı ekip, sanki orada da yeni bir Toren ve doğal gaz depo olayı dönüyor gibi hissettim doğrusu. M.Gigin Uzan'a tamam tamam anladık ne yapalım sende orada bir şeyler karıştır bende onu görmeyeyim demiş olmasın.
Paranoyak olmaman takip edilmediğin anlamına gelmez. :)
https://petra.cc/
Bu PETRA çok iş yapar. sadece Elektrik hatlarını yer altına alma işi olsa yeter....:oleyo:
https://pbs.twimg.com/media/FGVd1W4W...g&name=360x360
Haftalık takaslar....
https://www.libyaobserver.ly/news/li...argest-history
Libya, milyarlarca doları geri kazanmak için varlık avı başlattı, yetkililer tarihin en büyüğü olabileceğini söylüyor.
Bloomberg, Libya hükümetinin, eski diktatörü Mummar Al Qaddafi tarafından Libya'dan milyarlarca doları yağmalamakla bağlantılı olduğu iddiasıyla birçok büyük ABD bankasından mahkeme celbi kayıtları için izin istediğini yazıyor.
Perşembe günü Manhattan federal mahkemesine sunduğu dosyada, Libya Varlık Kurtarma ve Yönetim Ofisi (LARMO), JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc. ve diğer altı büyük bankanın Kaddafi, ailesi ve ortaklarının çaldığı para hakkında bilgi sahibi olabileceğini söyledi. .
LARMO'ya göre, sanık parayı Bank of America Corp., UBS Group AG, HSBC Holdings PLC, Credit Suisse Group AG, Bank of New York Mellon Corp., Deutsche Bank AG. ve Citi ve JPMorgan aracılığıyla aktardı.
Ajans, Kaddafi ve ajanlarının çaldığı en az on milyarlarca dolarlık varlığın kayıp olduğunu tahmin ediyor.
Perşembe günü yaptığı açıklamada, Larmo hukuk ekibi, çabanın tarihteki en büyük uluslararası varlık kurtarması olabileceğini söyledi.
LARMO, Kaddafi döneminde çalınan Libya varlıklarını kurtarmak için BM ve AB desteğiyle 2017 yılında kuruldu. Ajans, amacının yozlaşmış ticari anlaşmalar ve devlet fonlarının zimmete geçirilmesi yoluyla yağmalanan paraların izini sürmek olduğunu söylüyor
https://pbs.twimg.com/media/FGV5OMLX...jpg&name=small
https://pbs.twimg.com/media/FGV5NooX...jpg&name=small
Tacirler, osmanlı ve istanbul portföy listeleride twitterde mevcut....
Maxi Marmara fonun altına bastır. Claroty den 8.85 milyon dolar degerleme karı geldi. PETRA dan haberiniz bile yoktur dersin...
https://www.crunchbase.com/organization/petra-9070
endüstriler
robotik
Karargah Bölgeleri San Francisco Körfez Bölgesi , Batı Kıyısı , Batı ABD
Kuruluş Tarihi 2021
Çalışma Durumu Aktif
Son Finansman Türü Seri A
Ayrıca bilinen şöyle Petra Yeraltı, Petra Tünel Açma, ArcByt
Yasal Ad ArcByt, Inc.
İŞLER KARIŞIK....PETRA 2021 DE KURULMUŞ AMA ARCBYT İLE AYNI İSİMDE. 30 HAZİRAN 2020 DE ŞİRKETİN 1.5 milyon dolar ve %2.35 pay dediği ARCBYT VAR İKEN 31 OCAK 2021 DE 3 MİLYON DOLAR SERMAYE İLE BAŞLAYAN PETRA SON OLARAK 8 ARALIKDA 30 MİLYON ARTIŞLA 33 MİLYON DOLAR TOPLAM FON TOPLUYOR...BASİTÇE BİZİM DEVE ARCBYT 2021 DE KOYUN PETRA OLUVERMİŞ....:drunk:
Araştırdım. Fakat Kabil ile ilgili herhangi bir çalışma yok. Ancak Katar ile Tekfen in güçlü bağı olduğu için Uluslar arası anlaşmaya varılınca Katar ile ortak yapmasının güçlü bir ihtimal olabileceği bilgisini aldım.Şuan Tekfenin inşaat işlerinin fazla olmadığını Çalık inşaatın Özbekistanda işleri olduğunu,Enkanın bir kaç iş yaptığını, Rönesansın çok düşük fiyatlar verdiği için ihale alabildiğini, Iraktaki işlerin Avrupalı müteahhitlere kaydığını filan birçok bilgi edindim. Libyada daha hükümet oturmadı, İşler yoluna girdiğinde Tekfenin şansınınçok olduğu bilgisini aldım
Su anda surekli is alan yurtici yurtdisi ronesans var bi tek . Onlar rusyada cok guclu aslinda onlarla birlikte Ustluga projesinde calisilsa tekfen bilgi birikiminden fayfalansalar cok iyi olur . Amur projesinde 300-400 milyon zarar ettiler orada ayni hataya dusmek istemiyorlar. Yeni alt yuklenici arayislari var aslinda tekfen bu isler icin bicilmis kaftan. Alt yuklenici diyip gecmeyelim milyar dolarlik isler var petersburg da ronesansin basladigi projede . Ancak bizim sirketin Merkez maliyetleri cok yuksek oldugu icin muhtemelen teklifleri de Diger firmalara gore hep yuksek kaliyor . Calisanina deger veren hakkini sonuna kadar veren bir firma olmasi yaninda tahminimce is yapmadan beslenen yuzlerce dinazor var kovulmayan onlar ek maliyet getiriyor her yere bu da is alimini zorlastiriyor
Cemal Bey
Yeni yatirimcilar arasinda bazi haberlerde tekfen ventures yoktu , belki de buradaki eski paylarindan oturu yatirimcilar arasinda ismi geciyor olabilir . Karisik isler seffaf olmadiklari icin ne yuzdemizi gorebiliyoruz ne hangi yatirim safhasina girip girmediklerini. Spk nasil buna izin veriyor anlamis degilim , sen bir sirket aliyorsun sirket gidiyor yurtdisinda yatirim yapiyor ama payini ortakligini bilmiyorsun . Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Sorunca da ventures cevresinde payimizi lanse etmek istemiyoruz diyorlar :)kardesim bu kadar hassassiniz bunu kendi paranizla yapin kimse bilme zorunlulugunda olmasin . Sen halka acmissin yuzde 50 ama adam parasi nereye yatirilmis etmis seffaf bi sekilde goremiyor. Kuccuk uzanin sirkette payi yuzde 6-7 civarinda ama her seyi goruyor organize ediyor karari veriyor aliyor satiyor bizim dunyadan haberimiz yok
İlk 15 dakikada agacı iyi salladılar, bi aşagı bi yukara dalları sallayacaklar ki Maxi ortak agaçdan düşsün....:yahoo::halay: Bi haber gelirse tavan olmaz galiba....:drunk:
24.20-23.74 ü gördüm. Dakikalar içindeki bu hareket fena, kalbi olanlar ekrandan uzak dursun....:drunk:
Bugun fabrika ayarlarimiza geri donduk
Bugun bundan bi cacik olmaz 2 senedir her gun ekran takip ediyoruz ne zaman yukselip ne zaman gidecegini gorur olduk