Alan bekleyen sabreden herkes bereketini görür inşallah.
Printable View
Alan bekleyen sabreden herkes bereketini görür inşallah.
haftalıklar oldukça dikkat çekici.. günlükler düzeltme isterüüük deyip durur.. ancak haftalıklar ne kadar izin veriri bilemem..
13.55 -70 aralığı dikkat çekici... her sey çok sert olabilir..
https://fintechistanbul.org/2022/08/...-milyar-dolar/
Bizimde yurtdışına açılmamız lazım.Yabancı ve alanında tecrübeli bir ortak depara kaldırır şirketi.
Ytd.
Paynet Kıbrıs dahil mi değilmi nasıl olacak ne olacak bekliyoruz bakalım.
Cuma gunu ziraatteki arkadasa elimden geldigince destek ciktim deniz yatirim benim.2 kademede o mali niye yiktilar ona mali kafamda deli sorular olustu
Aynı şeyi bende düşündüm geçmişe baktım.
28 temmuz aldığı malların bir kısmını 2 ağustos zararına satmış ziraat.Tarihler yaklaşık olabilir bakmadan yazıyorum.Ziraatteki işlemlerin aynı kişiye ait işlemler olduğunu düşünenler bu alışta da alttan alırız diye satmış olabilirler diye düşündüm.Malı geri almak için baskı mı kuracaklar yoksa zamanlarımı yetmeyecek iyi haberlermi gelecek yoksa bildikleri birşey mi var zaman gösterecek.İnşallah uzun vadeli almıştır.Bunlara kafa tuttunuz ya inşallah çok kazanırsınız.İşiniz rast gider inşallah.
Evet geldik bilanço haftasına. Gerçi konsolide bilançolar için son tarih 19 Ağustos ama ben bilançonun büyük ihtimal bu hafta içi geleceğini düşünüyorum.
Büyük ihtimal de Salı yada Çarşamba akşamı gelecek. Ama dediğim gibi bu bir tahmin , bu hafta herhangibir gün de gelebilir , gelecek haftaya da bırakabilirler.
Fakat son 2 sene Ağustos ayının 2. haftası gelmiş , yine aynısı olabilir .
Cuma günü son 1,5 saatde Ziraatin 180 bin lot alışına birileri mal sattı. Normalde o kadar alışa hissenin en az 20-30 kademe yükselmesi lazımdı ama birileri bunu satış fırsatı olarak gördü.
Bundaki amaç neydi tam olarak bilmiyorum ama bu hissenin 14,30 üzerinde kapanış yapması TL ve USD bazlı grafikte düşenin kırılmasının teyidi olacaktı ve ondan sonra alımalr çok daha sert olabilirdi. Çünkü bu direncin kırılması sonrası fiyatın 17,50 civarına kadar çıkması beklenirdi.
Sanırım bunun olmasını istemedi birileri. Ama bence yine mal kaptırdılar. Çünkü Cuma günü bunun kırılmasına izin vermediler ama yarın veya Salı bilanço beklentisi ile bu direnç muhtemelen kırılacak. Ve satanlar sattıkları ile kalacaklar.
İyi bir bilanço açıklanırsa , zaten onun önünde durmaları da zorlaşacak. Paynet satış haberi de eli kulağındayken bu kadar mal satmalarını anlamış değilim. Salı günü takaslardan kimin sattığını daha net anlarız ama bence bir kısmı yatırım fonuydu. Bu arada , bir aralar ağırlıklı olarak HSBC'den mal alan ve İş bankası takasında malı saklayan kişi , son 1-2 ayda yaklaşık 150-200 bin lot mal sattı.
Bu arkadaşın zaten maliyeti 13 liralar civarı idi . 6-7 ay önce aldı. Bu kadar bekledikten sonra 14 liranın altında bir ortalama ile 150 bin lotu satması da enteresan.
Ama acaba oradan satıp başka yerden mi alıyor. Bu hissenin takasında pis işler dönüyor. Virmanlar , fiktif el değiştirmeler , bir yerden satıp diğer yerden almalar falan milletin aklını karıştırmaya çalışıyorlar.
Bence yarın sabah alıcılı açılırız ve 14,30 direncini kırmaya çalışırız. Olduğu takdirde alımların daha da artacağını düşünüyorum. Yarın olmazsa bilanço açıklanınca olur. Bu kadar sağlam ve beklentili hisseyi artık daha fazla yatayda tutamazlar. Ancak kötü bir bilanço ve Paynet işinde olumsuz bir haber bu yükselişi engelleyebilir.
Ben ikisinin de olmayacağını düşünüyorum. Bilanço için tahminimi söyledim. 6 aylık kümüle 6,1-6,2 milyar TL ciro , 57-62 milyon arası net kar , en az 950 milyon TL öz sermaye.
Bu gerçekleşmelere göre , 2022 yıl sonu projeksiyonunda , 15 milyar TL'nin üzeri bir ciro , 150 milyon civarı net kar ve 1 milyar TL'nin üzerinde bir öz sermaye olur.
Tabii ki bunlar operasyondan kaynaklı rakamlar. Paynet satışı bu rakamlara dahil değil. Paynet satılırsa , satış şartlarına göre hesaplamaları tekrar baştan yapacağız. Önce satılmasını ve satış detaylarını görmemiz lazım.
Herkese hayırlı ve bereketli haftalar dilerim. İnşaallah bu hafta güzel geçecek.
İnşallah Emirhan Bey Üstadım.
Emeklilik Yatırım Fonlarının alışları son dönemde az da olsa istikrarlı devam ediyor.Son iki ayda aylık ortalama 7 bin lot almış.bunların 1 ay Öncesinde yaklaşık 70 bin lot almış.Onunda öncesinde yaklaşık 70 bin lot almış.
Yani benim incelediğime göre yaklaşık olarak.
70+70+7+7 şeklinde gidiyorlar aylık.
Haber gelirse tekrar 70 lik alışlara geçerler diye düşünüyorum.Kimbilir belki 700 lük alım bile olabilir.E dursunlar bu gibi alımların karşısında görelim.Bir yıldır kazandınız işte yeter da.Daha ne istiyonuz.
Abi şimdi bu baskı kuranlar bizde zarardayız kaç zamandır demesinler sonra.E kim kâr ediyor o zaman :)
Anlamıyorum bazen.
https://www.tradingview.com/x/LjPQlzfc/
Ayın 1 inde yukarıdaki yorumu yapmıştım, normalde düşeni kıran hisse kesikli çizgi üzerine atıp yoluna devam etmesi gerekirdi.
Grafikteki rakamları yazayım, düşen çizgisi ( kırmızı ) 13.86 kesikli çizgi 14.28 e denk geliyor.
Ama asıl önemli olan mavi yatay 14.54 çizgisidir, burası aynı zamanda aylık pivot direncidir.
Siyah kanal üst bandı 15.45 - 50 seviyelerindedir.
Pazartesi takip ederiz rakamları.
14 üzerinde kalamaz diye millet satış kuyruğuna girmiş galiba
Hisseyi çöpe çevirdi kansızlar.. bu havada bile gitmiyor.. endeks düzeltme yaparsa en önde düşer..
Tl gap ok.Usd gap keyfine kalmış Usd kaç kapatır onun hesabını yapıyordur.Çok tutamaz artık buralarda en fazla 10-15 kademe basabilir diye tahmin ediyorum.15 üstü çok yakın.
Ytd.
Takasta yine ilginç şeyler oluyor. HSBC amca İş bankasında tuttuğu takası sağa sola virmanlıyor. Satıyor sanıyordum daha önce küçük rakamlar olduğu için ama geçen hafta 85.500 lot bugün de 104 bin lot eksildi İş bankası takasından. Bence satmıyor virmanlıyor sağa sola.
Yatırım fonları da 3-4 aracı kurumdan ufak ufak satmış görünüyor. Tera , Philip , Piramit vesaire.
Yatırım fonlarının satmasını çok umursamam. Çünkü onlar için hissede beklenti varmış , iyi bilanço açıklıyacakmış çok önemli değildir. Yarın döner alırlar gerekirse.
Açıkcası başkası satacağına yatırım fonunun satmasını tercih ederim. Ancak perşembe günkü BofA alımları Citi'den çıkmadı. BoFa , Citi adına değil başkası adına almış geçen hafta perşembe.
Çok detaylı incelemedim ama takasta kafa karıştırmaya devam ediyorlar.
Bakalım altından ne çıkacak. Zaman daralıyor.
Bu arada , son 2-3 saat işlemlerin çok yavaşlamasına rağmen yine de 700 bin lot işlem hacmini bulduk şu an itibari ile.
Bir alım dalgası daha gelirse 1 milyon lot işlem hacmine doğru gidebiliriz.
Cuma da 1 milyon lota yakın işlem olmuştu. Bu işlem hacmi çok değil ama son 1-2 ay ortalamasının çok üstünde. Fiyatın da yukarı gittiğini düşünürsek , tüm endikatörlerin AL vermesi yakındır. Bilanço keşke bu akşam gelse. O zaman çok rahat dirençler kırılır.
Basamıyorda istediği fiyata.Kamikazeye bağlayacak en son herhalde.
:)
Usd kapanışını garanti altına almak istiyor.Şu an terliyordur.
Abi kasma çok .
Sayelerinde sinir hastası olacagiz
bu saatten sonra 20 olsan ne olur 30 olsan ne olur.. bildiğin b.oka paramı yatırsaydım en az 2-3 e katlamış olurdu.. sen bir b.ok bile değilsin..
Despec bilançosu güzel geldi.
Pazar hakkında genel bir bilgi verebilir. 2. çeyrek satışları güzel artmış. Karlılık seviyeleri de iyi.
Bu durumda bizim bilançonun da iyi gelme şansı çok arttı. 1-2 güne gelir herhalde bizim bilanço da.
Hadi hayırlısı, umarım on.lu rakamları hızlıca geride bırakırız artık. Son bir yılda arenanın ortalamasını düşürücem diye sattığım hisselerin en az artanı x3 yaptı. İnat ettim 35-40 olmadan satmam arenayı.
*TKNSA-Teknosa 2022 yılı 6 aylık konsolide olmayan net dönem karı 191.795.000 TL (Önceki -2.819.000 TL )
Yatırım fonları satmaya devam ediyor. Önceden iş yatirima virman yapıyordu şimdi alıcı geldiğinde veriyor.
Yumurta kapıya dayanmış,hala mı poker.
İnşallah ben yanılırım ama isteyen istediği fiyattan istediği kadar mal alabiliyorsan bunların poker çevirdiğini artık dusunmuyorum
Teknik olarak hedeflerimi daha ince calisarak revize edeyim 14.6 hacimli kirilmadan 16.3a gitmez. 16.3hacimli kirilmadan 19-20ler zor gorunuyor, haftalik hacimler guzeldi ama bugun hacimler kotu gidiyor 1m lot hacimler gelmedikce de hareket var demek dogru degil.. Saygilar sevgiler arkadaslar
Hocam herkesin görüşüne saygım var.
Payneti eline yüzüne bulaştırmazlarsa 50 bin lot işlem bile yeterli olur tavanda milyon lot beklerken.O yüzden bu pokere dahil olmak mantıklı gelmiyor bana.
Ytd.
Cuma günü Ziraat alışlarına yatırım fonları vermiş görünüyor çeşitli aracı kurumlardan.
Bunların içinde iş yatırım , garanti , gedik , Philip , Vakıf ve başkaları da var. Ahlatçı ise 40 bin lot yatırım fonu için almış gibi duruyor.
Artık bunlar tahtacının parçalı satışlarıydı da , aracı kurumdan eksilmesini engellemek için yatırım fonu adı altında tuttuklarından virman mı yaptı bugün yoksa gerçek yatırım fonu satışımıydı bilemiyoruz.
Ama bana fon satışı gibi duruyor. Çünkü otomatik robot emirlerle sattılar çoğunu.
Yatırım fonunun satmış olması daha iyi. Çünkü onlar güzel bilanço beklentisi veya Paynet satışına göre pozisyon almazlar. Güzel bilanço gelirse dönerler alırlar. Paynet satışı olursa gelirler alırlar. Onlar beklenti ile değil gerçekleşmeler ile hareket ediyorlar.
Ziraat alışına tahtacı veya başkası verseydi daha fazla endişelenmek lazımdı ama madem yatırım fonları vermiş çok da fazla endişelenmemek lazım.
Zaten ne olacaksa 1-2 güne göreceğiz.
Benmi yanlış bakıyorum.Işık menkulun elinde 25 bin lot satacak kadar malı yok gözüküyor.
25 bin lot net satışta şu an.
Virman ya da short mu ?
Ya yatırım fonlarının mallarını satıyorlar yada tahtacı efendi buralara virman yapacak 2 gün sonra.
Işık menkul değerlerin yanında şu an Tera , ICBC de ekside takasta. Bir de Alternatif yatırım son dönem sürekli mal satıyor takasında çok az mal olmasına rağmen ama daha sonra bu satışlar yatırım fonlarından çıkıyor takasta.
Bir oyun oynanıp duruyor ama bakalım sonu hayır olsun inşaallah.
dönem karı 57.000.000 hayırlı olsun..
açıklanan bilanço hemen hemen emirhan hocamın beklentilerinin bire bir aynısı..
sayın ismettarhan bey uzun zamandır yoktunuz.. siz bilançoyu nasıl buldunuz?
Sayin adorable merhaba,
Evet acikcasi bir suredir pozisyonumu ciddi bir sekilde indirdigim icin ARENA ile cok ilgilenememistim. Bu ceyrek onemli olacagi dusuncesindeydim ve bilancolari bekliyordum. Ilk izlenimim dolar ciro dususundeki kanamanin (brighstar haric) artik kontrole alindigi yonunde. Paynet cirosunun da olumlu oldugunu tahmin ediyorum. Biliyorsunuz benim en buyuk umidim bu yanda idi. Turkiye ozelindeki kur sorunu ve simdi de genel makro yavaslamanin elbette etkisi yuksek oldu ama buna ragmen ciro goreceli olarak kontrol altinda olmasi pozitif. Brighstar buyuk bir lokma ve entegrasyonu kritik olacaktir. Bunun detaylari acikcasi onumuzdeki 2 ceyrekte netlesecek. Acikcasi dipnotlari okumadan sadece bolum cirolari uzerinden edindigim izlenim bu sekilde ama elbette seytan her zaman detaylarda gizlidir. Umit ediyorum ki onumuzdeki gunlerde daha detayli bir sekilde tekrar incelemeye donme sansim olacak. Bu noktada Emirhan Bey eminim cok daha kapsamli bir sekilde analiz yapacaktir.
Hepinize sevgiler ve selamlarimla.
Bilanço hayırlı olsun. Beklentilerimiz dahilinde geldi.
2. çeyrek cirosu 3,6 milyar TL civarında. İşlerin iyi gittiğini tahmin ediyorduk zaten.
2. çeyrek bu sektörde en ölü sezondur. Okullar kapanır , kampanya dönemi değildir vesaire. Böylesine ölü bir sezonda 3,6 milyar ciro yapıldıysa , okulların açılacağı ve kampanyaların artacağı 3. ve 4. çeyreklerde çok rahat toplam 9 milyar ciro yakalanır.
Bu durumda yılı 15,5 milyar liranın üstünde bir ciro ile kapatmak hemen hemen garanti. Net kar da 150 milyon lira olacaktır.
Banka kredilerinde doğal olarak bir artış var. Ciro çok yükselince işletme sermayesi ihtiyacı da artar. Bu açık da kredi ile kapatılır. Ama Paynet satılırsa mutlaka bazı krediler kapatılacaktır. O zaman da burada bir düşme göreceğiz.
Sadece 2. çeyrek banka kredilerinin ve faizlerin artmasından dolayı 70 milyon finansal gider var. Yarı yıl itibari ile 115 milyon lira.
Yani bu şirket her zaman finansal gidere sahipti ama şu anda aşırı yüksek banka kredileri ve artan faiz ile beraber daha yüksek finansal giderlere sahip. 6 aylık karın 2 katı finansal giderimiz var. Paynet satışından gelecek olan para ile bu banka kredilerinin bir kısmının kapanması hem cari oranımızı arttırır , hem daha az faiz ödeyeceğimiz için karlılığımızı arttırır.
Paynet demişken , Paynetin de 2. çeyrek cirosu patlamış görünüyor. İlk çeyrek 70 milyon lira olan Paynet cirosu , 2. çeyrek 146 milyon liraya yükselmiş. Yani sadece 1 çeyrekde %100 ciro artışı var Paynette. Bu gidişle yıl sonunu 450-500 milyon lira arasında bir ciro ile kapatabilir Paynet. Bu da 350-400 milyon olan tahminimizden çok daha fazlası.
Paynetin cirosunun ve karının yükselmesi , satışını çok daha fazla kolaylaştırır . Hem de satış fiyatının daha yukarı çıkmasını sağlar. Aslında Paynet satılmasa da olur bence. Çünkü artık bu saatden sonra Paynet altın yumurtlayan tavuk konumunda. Bu ciro artışında Brightstar satışlarının bir kısmının da Paynet üzerinden yapılmış olması etkili sanırım.
Brighstar 2021 son çeyreğine çok katkı veremedi çünkü sadece 1 aylık cirosu konsolide tabloya girmişti. 2022 1. çeyrekte farkını hissetmeye başladık. 2022 2. çeyrekte ise tamamen ağırlığını koyduğunu görebiliyoruz.
2022 3. ve 4. çeyrek ciroları çok daha yüksek gelecektir. Sene sonu ciro beklentim 15 milyarın üstündedir. Hatta 16 milyara çok yakın bir ciro da gelebilir. Net kar 150 milyon civarı olacaktır.
Eğer bu sene Paynet satılıp , kredilerin bir kısmı kapatılırsa , gelecek sene cirosu USD kuruna da bağlı olarak 20 milyarın üstünde , net kar ise 250-300 milyon lira arasında olacaktır.
Paynetin satışı ise hep bu hesapların dışında. Onu gerçekleşince ayrıca konuşacağız.
Bilanço herkese hayırlı uğurlu olsun. İnşaallah bu bilanço ile yarın yüksek bir açılış yapıp , 14,30'daki direnci geçip 17,5 lira civarına doğru yükselişimiz devam eder.
Hisse senedi yatırımı uzun vadeli bir iştir. Bu çeyrek bilançosu hisseyi belli bir yere kadar taşır , bir sonraki bilanço başka bir yere. Tabi arada gelebilecek olan yeni iş haberleri , yada Paynet satışı gibi haberler ayrı hikayeler ve fiyatlamalar getirir beraberinde. Ama şu bir gerçek ki , elimizde sahip olduğumuz bu şirketin geleceği çok parlak.
2022 yarıyıl itibari ile , ciro ve esas faaliyet karı yakalaşık %150 , net kar ise %800 civarı artmış durumda. Geçen seneki net kar çok kötü olduğu için oradaki artışı çok dikkate almamak lazım ama normal bir kar olsaydı da bu sene %150 daha fazla kar etmiş olabilirdik.
Bu arada öz sermaye de 900 milyona kadar çıktı. Bu durumda PD/DD oranımız şu an itibari ile 1,58 , F/K ise 12 civarına düşmüş durumda.
Paynet satılırsa , bu oranların çok daha aşağı geleceğini göreceğiz hep beraber. Evet çok sabır gerektiren bir hisse ama bekleyenin mutlaka mükafatını göreceğinden eminim. 2023 sonu hisse fiyatı hedefim 45 liranın üstüdür. Ölmez sağ kalırsak bunun gerçekleşip gerçekleşmediğini görürüz hep beraber.
Tekrar hayırlı olsun herkese.
Emirhan hocam ve diğer arkadaşlar ağzınıza sağlık bölünme öncesi yerine gelirmi die soramıyorum malum her kap insanı korkutuyor ama iyi ki varsınız, şunu demeden edemeyeceğim şirket yönetiminde olup boş boş maaş alan sizin kadar donanımlı olmayıp orayı meşgul eden insanlar olduğuna eminim inşallah en kısa sürede kap'ın hakkını verir ümidiyle..
Merhaba Emirhan, Arena yatırımcısı için senin bu hissede olman büyük konfor. Eline sağlık yine güzel bir değerlendirme yapmışsın.
Uzun süredir ben başka hisselerdeydim. Başarılı bir dönem geçirdim. Dün tekrar dönüş yaptım. Arenaya bugün bilanço gayet güzel geldi. İstikrarlı bir karlılık var. İstikrarlı yatırımcılar var. Ben neden olmayayım kalıcı olabilmek dileğiyle..