Bu kadar stres bana yeter.
Pala dün gece çok stres yaşattı bana.
Gene istediğim yerden kapattım.
Bugün daha işlem açmam.
Printable View
Bu kadar stres bana yeter.
Pala dün gece çok stres yaşattı bana.
Gene istediğim yerden kapattım.
Bugün daha işlem açmam.
iyi satmışlar geçen hafta...
TCMB: Haftalık yurt dışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi net değişimi -309.2 mln (Önceki -87,1 mln)
https://www.ft.com/content/dca77dfb-...f-a2778d115410
150bn$ sıkıştıı, 86sı borsada
Foreign holdings of Russian equities totalled $86bn at the end of 2021, Moscow Exchange data show. Foreign investors also held $20bn of Russia’s dollar debt and rouble-denominated sovereign bonds worth $41bn, according to the central bank,
Mart karı sonrası testere sezonu bitsinde trendciler olarak sahaya dönelim. 2.5ayda iyi biçtiler yukarı aşağı
Ytd
Bu iyi
amma
SORU
şimdi Avrupa ve ABD de borsalarda bu kadar aşağı gelmişken
siz olsanız % kaçınız % kaç zararla paranızın % kaçını gelişmekte olan borsalara eyvallah deyip,
paranızı gözünüzün önüne getirirsiniz.
Hazır para yatıracağınız kendi borsanızda düşmüşken.
Bu sayı büyük olursa Rusya'da satamadıklarından dolayı
ağırlığımızdan fazla satılırız.
50/50 long devam
dün açmış olduğumuz shortlar (dax :bist) ile aktif bir biçimde yola devam!"yatırım tavsiyesi değildir"
2287 altı saatlik kapanış 2250 yolunu açar dikkat longçular..
Emin değilim ama yabancı illa Türkiye'den tamamen kaçayım açısıyla bakmıyor olabilir. Yani kısa ve orta vadeli bir satış da olabilir. Zira Avrupa ve gelişmekte olan ülkelere göre pahalı kaldık biraz son düşüşte eşlik etmeyerek. Avrupa'da kelli felli sanayi şirketleri %40-50 düşüşler yaşadı yerine göre. Avrupa zaten ABD gibi pahalı değildi, pahalıydı ederine geldi diyelim. Ortalık 3-5 FK'lı şirket kaynıyor orada da. Bence burada satıp başka yerlerde alıyor olabilirler hazır burada yerliler fiyatları tutuyorken.
Abicim ciksinlar yabancılar valla biz bize takilalim bıktık yav dışarıda bişey oluyor burası yerle bir falan yani eskiden öyleydi şimdi yabancı payı azaldı olaylara kısmen daha duyarsız borsa mız. Hepten gitsinler abicim hiç değilse kaybettiğimiz para yine yerliye gider sonra bi şekilde alırız falan filan...Yıllardır yabancılar tokatliyo bizi...bank of America mesela robotuyla soyup soğana çeviriyor milleti...gitsinler dibs falan takilsinlar borsamiza ilismesinler allah allah yav...
bu dax kadar realitesi yüksek bir borsa olamaz. gerçekten takdire şayan, her şeyiyle realist ! az biraz borsadan anlayan bir insanın para kaybetmesi imkansız"yatırım tavsiyesi değildir"
Çok sıkıştı bir yöne kırılacak az sonra
vah vah vah.. çok paraları sıkışmış, yazıktır
rusya merkez bankasının 630 milyar dolarlık rezervine el koyulmasından bahseden pek yok, paraları sıkışan at hırsızları eninde sonunda dondurulan rezervlerden tahsil ederler paralarını.. rus şahısların mallarına mülklerine el koyuyosun, rus merkez bankasının sende duran rezervine el koydum diyorsun, parası sende duran diğerleri ne düşünüyor bu konuda acaba, çinliller, araplar, hintliler, latin amerikalılar.. bu haydutluk esasen bretton-woods ayarında bi mesele
shortta fırsastı kaçırmıyor.. 2 dakikada yine 1500 aldı..
bu robotlar otomatik silahla herkese ateş ediyor.. arada sıyrılan yok:)
https://pbs.twimg.com/media/FNaQh4-X...jpg&name=small
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
2 kontratla 900 -1000 tl arasında kar-zarar yapıyorum
2 konrtat gerçekten yeterli
dax tam spek borsası olmuş
son 1 saati seyretmeye yürek dayanmayabilir
Ortaokul mezunu eski futbolcu birisinin yöneteceği ülke anca bu kadar oluyo işte , aman kardeşim tutun borsayı düşmesin ülkemiz için hayati bir konu bu , dolar 15 olsun 20 olsun farketmez ,
Yine zorlama iş yapıyorsun. Sanene elin almanından abd sinden.Düşerken onlara uydun mu?
yok benn kapamaıdm ama dolardan güzeel kar yazdım...
elimde spot garan oldugu için ona sigorta gibide tutuyorum...
https://i.hizliresim.com/tavlcmm.jpg
ne anlatıyonuz hacı dayılar?
yaw şu viop sayfasını okuyan biri hiç veri ekranına bakmasa heralde gün içi kayıpların % 5 i aştığını filan sanacak.
:he:
yurtdışı patladı ama bizde ky full şort galiba..hala tutuyor zalımmmm:Sad:
Uçağı ,savaş jetini
elektrikli motorla uçuramazsın, öyle bir motor yok, teorikte de pratikte de gelecekte de olamaz
Hem tork, hem güç, hem itme kuvveti vs vs bilimsel nedenler ile, Gaz Türbini, hassas jet yakıtı vs
Tankı, Traktörü, Gemileri
Elektrikli motorlar ile yüksek güçle, yüksek tork ile hareket ettiremezsin
Elektrik üretmek için yine bir ürüne ihtiyacın var
Lakin
Siyah Elmas, Petrol
Üretmek için hiçbir şeye ihtiyacın yok..
Fosil karbon, doğa ölülerin fosillerinden otomatik üretiyor
Allahın hikmeti, toprağın mahsulü Petrol
Tüm savaşlar da maalesef
Bu Siyah Elmas petrol için değil mi??
4 bi tarafımızdan ülkelerden
Siyah Elmas Petrol çıkıyor
Bir tek bizde çıkmıyor
Bizde de Su var
Bric etfide Bic oldu.
All references to the “iShares MSCI BRIC ETF” are hereby replaced with “iShares MSCI BIC ETF.”
Bu olay 2023 Q3 de olaydı BITC olurdu:)
https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives...294491d497.htm
İngiltere hükümeti, Putin'e olan yakınlığı yüzünden Chelsea futbol kulübünün sahibi Roman Abramoviç'in varlıklarını dondurdu
----------------------------------------------
Haberi veren ingilterenin devlet ajansı BBC ,takımı satamadan paralar gitti ingilterenin çöktüğü mal ve paranın 20 milyar dolar olduğu söyleniyor .
Mafya mısınız , Dünyanın kendisi iki yüzlü ,mal ,can güvenliği anayasal teminatmış da ..