Birincil piyasada işlemler saat 13te bitiyor sanırım.
15dk öncesine kadar 502.194 adet KAREL B işlem görmüş
Printable View
Karel b işlemleri bitti
1.154 bin küsür işlem yapılan adet var
Dün de 500 küsür bindi.
Sanırım tüm karel b ler işlem görmüş
Bu sayfa da kapandı diyebiliriz
Karel, Suudi Arabistan'ın önde gelen holdinglerinden Al Qahtani Group ile kapsamlı bir işbirliği yapmak üzere Mutabakat Muhtırası imzaladıHolding farklı sektörlerin yanında doğrudan Karel'in yetenekleriyle bağlantılı olan tıbbi alet ve malzemeler, eğlence ekipmanları, bilgisayar yazılımı ve donanımı, diğer bilgi teknoloji hizmetleri, tüketici ürünleri ve araçlar ve makineler tedarik ediyorKarel, teknoloji transferinden ortak yatırıma kadar geniş bir yelpazede askeri ve sivil ürün ve hizmetlerle Suudi Arabistan'ın 2030 sanayileşme vizyonuna destek sağlamayı hedefliyor.
Holding bu galiba.
https://aqh.com.sa/
Piyasa fiyatlayamadı malum sebeplerden dolayı ama bence epey ekmek çıkar bu yeni pazardan.
Her haberi mal çıkmak için kullandılar. Nasıl bir şirkete düştük
endeksten olumlu ayrışmasını beklerdim bedelliden sonra ama olmadı bir yangın eksikti....hisseye ilgi zayıf karel şirketi bunu haketmiyor ama malesef hisseyi elinde bulunduran tahtacı bunu uygun buluyor....ne düşünüyorlar bilmiyorum...hiç mi önden fiyatlayacak hikayesi yok mutlaka vardır biraz hareket etse peşine gelen çok olur o ilk hareketi tahtacı yapmalı...
hisseye ilgi bir senedir yok sayın wiper bir senede iki bedelli 208 milyar tl 9 aylıkta zarar iki bedelliye rağmen yüksek borçlanma ve en son yangın haberi var olan yatırımcıyıda kaçırmaya başladı ben tahtacı faktörüne katılmıyorum eğer tahtacı fiyatı istediği gibi yönlendiriyorsa patronlar buna neden izin veriyor parası olan karele istediğini yapabiliyorlarmı patronların işin içinde olmadığı fiyatllama olmaz önemli olan soru şu bu fiyatlar patronların neden işine geliyor patronu bilgisi olmadan tahtacı tahtada hiç bir şey yapamaz
çoğu şirket önden fiyatlama yapıyor tahtacı bıraksa yada destek atsa karelin peşinden koşacak yatırımcı çok...baskılarsan bahane çok...giden hisseler sanki dört dörtlük giden gidiyor....toplu olmakla ve iyi niyetle alakalı herşey...bende link var bilançoya baksan pahalı ama olumlu gelecek beklentisini fiyatlıyor yeni satıldı....karelin gerçekten ederinin buralar olduğunu düşünsem çoktan satardım ama doğan şimdilik birşey katmadı görünüyor yatırımcı söğüşlemekten başka...şirkete değer katmayacaksanız niye aldınız değil mi...keşke başka bir şirket satın alsaydı bu doğandan kimseye fayda gelmez...
erhankod ortak karel benim amiral şirketim o yüzden şans fazla veriyorum...bawer ortak bilir yıllarca gubrf de kaldık güvendik cefasını çektik sefasını başkaları yedi nasip olmadı aynı şekilde karelin bekleme anlamında çok kredisi var....gubrf de ben 10 yıl bekledim sonra sattım bazı sebeplerden hisse 200 kat gitti...80 bin lotum vardı..2-400 tl hareketini yaptı...karel benzer bir durum hikaye yok ama ederide buralar değil biliyorum...özetle yangında çıksa depremde olsa karel kareldir şirketin ederi bilgi birikimi ve insan kaynağıdır...mevcut iş kollarında dış dünyaya açılsalar inanılmaz pasta var akıllı olan bunu yapar doğan bunu gerçekleştirebilir...yıllarca gubrf de xxtrader nikiyle yazdım yeni nikim bu...gubrf 1 tl yükselecek diye aylarca beklerdik çok hantal ağır kağıttı bir hikayenin gerçekleşmesiyle uçtu gitti...karel potansiyelini dışarıya aktarırsa dünya markası olacak konuları var..
Doğan holdingin yönetici Karel için Avrupa’da parmakla gösterilecek diye bir sözü vardı hatırlıyorum…karelde benim beklentim karını anında yavaş yavaş değil anında bilançoya yansıyacağını ben bekliyorum akresif şekilde büyümede öyle olacak nedeni ise işbirliği yürüttüğü ülkeler var mesela Irak Pakistan sudi Arabistan Romanya üzerinde Avrupa pazarı türtkiye savunma sanayi bunlarda kar marjı yüksek…Telekom otomobil ve beyaz eşyayı saymıyorum bile
Ortak beni aylık yıllık bilançolar gerçekten ilgilendirmiyor...Ben şirketin potansiyeline yatırım yaptım belli bir piyasa değeri var belirlediğim olması gereken...Bir aksilik olmaz ise 4-5 yıl buradayım...Bu potansiyele erken varması doğanın elinde...Beklentim doğan holdingden fazla tek başlarına olsaydılar küçük kalırdılar...Beni heyecanlandıran kısım bu dış ülke anlaşmaları...Şirket rakam vererek kap atmalı yoksa birşey ifade etmiyor bu konuda hala sıkıntılı bunlar malesef sözlü yönlendirme kavramına çok uzaklar....hisseye ilgi alaka az ise bunu dengelemek şirket yönetimini ilgilendiriyor...
10 milyar piyasa değeri bana göre karel ayarında bir şirket için komik....herşey dünyaya açılmaya bakar..yurt içinde rekabet fazlaysa dünyaya açılırsın..
sayın marin savunmada aslan payını aselsan karelle bırakmaz ki zaten bırakmıyor küçük işleri karele yaptırıyor otomotiv ve beyaz eşya tarafında ise vestel var oda aynı şekilde karele küçük işler katma değeri çok olmayan işler yaptırıyorlar dediğiniz gbi karel avrupa ve diğer pazarlarda büyüyecekse telekominikasyon olabilir buda karele nekadar katkı sağlayıp büyütebilir ve bu büyüme bizlere yansır bekleyip göreceğiz zaman çok görecelidir herkeze göre değişir umarım yatırmımızın karşılığını uzun yıllar bekleyip almayız
sn erhankod nokia niye vestel ile çalışmadı kareli seçti...karelin ana alanında rakibi yok aselsn dahil...dediğiniz konular alt sektörler....otomotivde büyüme hedefleniyor ilave olarak...
sn bawer bilir gubrf de yıllarca durduk inan 1 yılımız 1-2 tl artış ile git gel ile geçerdi...aylarca 6 tl den 7 tl olacak diye çok sevinirdik...sonrası malum...karelde uğraşı anlamında farklı sektörler var takibi zor şirkette bu konuda ketum bilgi paylaşmıyor...gubrfde sürekli hikaye olurdu ama sonu fiyasko olurdu yıllarca böyle bizi bekletti...biz sattıktan sonra bir hikayesi gerçekleşti hisse 200 kat arttı..karelin şuan net hikayesi ne bilmiyoruz ne yapmak istiyorlar global bir ortaklık hedef vs. var mı bilmiyoruz...nokia ile avrupa iyi işler yapabilirler...
Karel'e kurban olsun gubrf, o dönem şirketi nasıl yönetiyorlardı hatırlamıyor musun dostum, Razi, altın madeni, Gentaş gibi devasa beklentilere rağmen hisse 3-5 liralarda sıkıştırıp canımızı okumuşlardı.
Karel ise büyüdükçe üstüne koydu, biraz finans işinden de anlasalardı tam olacaktı çünkü iş potansiyelleri, faaliyet alanları çok önemli bir şirketi.
İyi haftalar herkese.
Karel bu alanda yatırımı var mı
https://x.com/foreksturkey/status/17...648423450?s=46
Şimdilik yok biliyorum ama öyle bir potansiyeli var, Nokia ile başka faaliyetlerle ilgili işbirliğine girdi, Daiichi ortaklığı vs. yabancıların ilgisini çekiyor demek ki.
Ankara'daki elektronik kart üretme merkezi bile çok şey ifade ediyor, yangın sonrası faaliyetlere tekrar başlasın bakalım.
Şirketimizin 2.000.000.000,- Türk Lirası kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 402.942.765,175- Türk Lirası olan çıkarılmış sermayesinin; yeni pay alma hakları kısıtlanmaksızın ve tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle 402.942.765,175- Türk Lirası (% 100,00 oranında) arttırılarak 805.885.530,35- Türk Lirası'na artırılmasında, 27/12/2023 tarihinde başlayan 15 günlük yeni pay alma haklarının kullandırılması işlemi 10.01.2024 tarihinde tamamlanmış;
yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra, kullanılmayan yeni pay alma hakkı tutarı olan 1.355.255,278-Türk Lirası paylar, 17 Ocak-18 Ocak 2024 tarihlerinde 2 iş günü süreyle Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş Birincil Piyasada, "Borsa'da Satış" yöntemi ile satışa sunulmuştur. Satışa sunulan 1.355.255,278 nominal değerli payların tamamının satışı 12,12-50,00 TL fiyat aralığından (ağırlıklı ortalama fiyat 12,4481 TL) tamamlanmıştır.
Kamuoyuna ve pay sahiplerimize saygılarımızla duyurulur.
Bu bedelli hikayesi de bitti, yeni bir bedelliye kadar az bir nefes alsak artık, hayırlısı bakalım.
Bu hafta da 13-14'lere gitmezse eğer sıkıntı var demektir, endeks 8 binleri geçmiş, bedellisi bitmiş, Suudilerle yeni iş biriliği haberi gelmesine rağmen yerinde sayması hayra alamet değil, bizde de kasa tam takır kuru bakır, 2 bedelliye para yatırdık daha ne yapalım.
Genel olarak uzun vadeli yatirim tarafinda oldugum icin temel analiz verileri ile bir suredir Karel i inceliyorum.
Henuz bir alim karari veremedim zira yukari dogru marji USD bazinda (kendi PL imi USD olarak tutuyorum) cok fazla gibi gorunmuyor.
Sadece kendi adima Daiichi tarafini cok iyi taniyorum dolayisi ile beklenen bi hikayenin o taraftan gelecegini cok olasi gormuyorum.
böyle yaptığı sürece ky bile güvenmiyor fonlar yada by nasıl güvensin en son mac fonu güvenip almıştı bunu onunda eline verdiler lotları
Daiichi tarafı zarar yazıyor zaten bilançoda karelin gelirinin ,%80 4 şirketten Türk Telekom Türkcell vodafon ve aselsan ve şirketin gelirin %80 telekominikasyon dan türkcel ihalesi gerçekleşti TT ihalesine girmedi vodafon belli değil yani telekominikasyon tarafında gidecek yolu yok kalan %20 savunma kart üretimi ve otomobilk tarafında bunlarda ne kadar yürürse artık
Karelin asıl meselesi karı yiyip bitiren finansal borçlar. Hikaye ise bunların bitirilmesi olur. Yoksa ciro, pazar, yeni iş bunlarda sorun yok. Telekom yeni işleri düşük kar marjı nedeniyle red edildi, doğru karar, faize çalışmanın hiç bir anlamı yok. Bedelli tüm borcunu kapatmaya elbette yetmiyor. 2024 yılı sonunda borcu makul seviyelere iner mi mesele bu?
Aynen, finansal konularda hiç bir başarı elde edemediler, büyümeyi borçla sağlamak da bir yere kadar, bedelli işi de lokal yatırımlar için yapılıyor, borç sıfırlamak için değil yani, diğer yanlış ise katma değeri yüksek ürünlere odaklanacağına hamallığı olup da para kazandırmayan işlere de girişmesi, fazladan istihdam ve yönetim gideri yaratmaları.
Yaman bey son değerlendirmelerinde yıl sonu stok eritip bu konuda iyileşme olacağından söz etmişti, bakalım ne kadar iyeleştirecek.
Teknoloji şirketleri ralli yaparken Karel resmen seyrediyor, sürdürülemez bir durum.
Evet bedelli içerde yenileme ve makina parkı yatırımı gibi işler için yapıldı diye lanse edildi. Fakat bedelli gibi doğrudan bir nakit girişinin totalde herşeyden önce borçlarda iyileşme yaratacağı aşikar, yapılan yatırım feasible ise zaten orta-uzun vadede olması gereken ve telafi edici nakit/kar yaratan bir işlem.
Diğer taraftan hamaliye işleri eskiden faiz düşükken para kazandırmıyordu artık faiz yüksek ve para kaybettiriyor, fark burada. Öncekiler sanki hep faiz düşük kalacak gibi haybeden borç yapmış geleceği düşünmeden.
O değil de fabrikayı kim niye yaktı ki.
şirketin aslında çok büyük borcu yok. Tamamen önceki yönetimin beceriksizliği var. Faizlerin baskılandığı dönemde, %12-15 faizle TL kredi dağıtılırken döviz borçlanma saçmalığını yapan yönetimin yediği hurmaların acısı. 2022 de 711 bu sene 1200 milyon finansman gideri saçmalığını yaşattılar. şirket stok azaltıp alacak tahsilatını hızlandırırsa borç yükü ciddi azalır. umarım bu yüksek faiz ortamında da borcu TL ye çevirmezler.
Evet aslında burcu özellikle finansal borcu gittikçe tatsızlaştı. Borcu yok demekten ziyade borcunu azaltacak imkanlara sahip demek daha doğru, çünkü finansal borç giderleri yazdığınız gibi karı müthiş törpülüyor. Ben bu borcun bitişi hikayesi için burdayım yoksa mevcut finansallara göre satın alacağım bir şirket değil.
Ardyz'den çıktınız mı sn. Ravi, ben 20'lerde pes ettim şimdi 37 lira olmuş, o şirket de para basıyordu, borcu da yoktu ama süründürdü epey.
Borç işi biterse, karlar yazılmaya başlarsa temel veriler de düzelir, benim de bakış açım bu yönde, baktım bu senelikte de iyileşme olmadı o zaman değerlendireceğim.