tilkinin dönüp dolaşıp geldiği yer kürkçü dükkanımış...:kahkah: gel dostum gel...artık seni baş köşeye alabiliriz...yeni reisimiz sensin...gelirken alfasta kalan müritlerini de getiriver bir zahmet...:kahkah:
Printable View
Keko bizim şıhımız sensin:kahkah: , feyzi senden alıyoruz !! :kahkah:Sen hem buranın hem gönüllerın ağasısın ,,Allah var güzel kazandım ama gözüm hep orada olacak , bugünkü hareketı hoşuma gıtmedı ikili tepe oluştu hıssede !!Rısk almadım kısa vade için !!hazır gesanda fişeklemişken trenin arka vagon çıkıntılarına yapıştım :)
bankoff 157 bın lot artıda..ne yapacakmışkı bu kadar malı..:=)
kazanmanın sınırı yok arkadaşlar kazandıkça hep daha fazlasını ıstıyorsunuz..kanaat getırmek lazım ama onuda pek yapamıyoruz..
ODAS piyasanin mimli hisselerinden, %77 halka aciklik orani var. Umarim GESAN ve patron oyle bir yol izlemez.
Ortaklik yapisi ve istirak ile ana sirketin temel is kollari bir olcude benzesiyor, yakinlik var.
Ancak GESAN / Europower iliskisini anlamada tam anlamiyla uygun ornek olabilirmi diye cekincelerim var.
Bana KOZAL ve KOZAA arasindaki iliski daha benzer gibi geliyor. Tabii koza ortaklik yapisi diger bilesenlerle cok komplike yapida, o yuzden bu ikili de tam benzesmiyor.
Acikcasi Europower buyuk ihtimalle spekulatif bir sekilde fiyatlanacak gibi gorunuyor. Bir smart gunes enerjileri, kontrolmatik fiyatlamasini gormemiz olasi.
Gesan onunla paralel hareket etmesede, bir olcude momentum yaratip, onun da fiyatlamasina etki eder gibi geliyor.
Ayrica karli yeni istirakler cogunlukla Europower'in altinda organize ediliyor, bu yolla da patron bir olcude piyasa da cekince yaratti.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
arkadaşlar genelde çekınceler yenı şirketlerın europower altında kurulmasından kaynaklı ;ancak malum gesan arzdan sonra bıle europowerın %55 ortağı yanı her halukarda yenı kurulacak şirketlere de ortak oluyor..
şimdide tersınden düşünelim patron bu iştıraklerı dırek gesan altında kursa europower dışarıda kalmazmı,,netıcede europower bır yerde bu şirketın lokomotıfı üretım kademesı..
tahtacıda mala daldık dıye bıze kotu süprız hazırlamış olmalı..canı sağolsun..gesanı bılırız nede olsa..
bankoff 152 bın lotla devam edıyor..
Europower büyüdükçe gesan da büyüyecek...mesela panel fabrikasını kurduktan sonra daha büyük GES ihalelerini alabilecek gesan...yine diğer ürünleri üretmesi de gesanin işlerini artıracak..gesan ve europower birbirlerine bağımlı şirketlerdir..
Cok dogru, spekulatif fiyatlamadan faydalanmalari cok normal.
Aslinda onumuzdeki bir yilda patronlarin gercek karakterini gorecegiz, simdiye kadar 2.5 milyonluk satis disinda falsolari yok.
Bir kontrolmatik, sasa, hektas patronaji europwer'ida gesan'ida cok ileri goturur, biz yatirimcilarini da.
Zaten hissenin arkasinda birden cok saglam hikaye destegi var, umariz ayni sekilde surer.
Sektörün iş hacmine baktığımızda gerçekten de insanın iştahı çok kabarıyor..insan satmak istemiyor...ama kısa sürede çok kazanç olunca da ister istemez yatırımcı olarak realize olmak isteniyor...
Sunjunior ve bu enerji depolama işleri bana göre milyar dolarlık iş hacmi yaratacak gesan için..tabi gesan deyince artık gesan ve europower demek daha doğru olacak..
Sonuçta herkes kısmeti kadar faydalanacak..ama uzun vade de bence kimse kayıp etmeyecek..tabi sabırlı olanlar için..günlük düşünenler için değil..
Bu akşam eupower onayı cıkar mı?
bu hafta zor ama haftaya çıkma ihtimalı olur düşünüyorum...
bölünmeden sonra bugunku rakamla 68/69tl ye denk gelıyor gesan...bence mınımum 100 tl yakışır :)
Birkaç haftadir spk bülteni cuma akşam çıkıyor diye hatırlıyorum.
Kendi adıma "büyük" sayılır bir bütçe diyelim😇 Ama çoğu arkadaşın dediğine katılıyorum. Doğru hisseyi bulduğuna inaniyorsan kesinlikle uzun vadeci olmalisin.
Hep acemiliğimden, onun getirdiği panik ve acelecilikten dolayı gerçekten çok daha iyi olabilecekken aşagı yukarı kafa kafaya gelmiş durumdayim.
Buna da şükür. Hiç olmazsa "paha biçilemez" bir öğrenme sürecini minimum hasarla atlatmış olurum.
ya seve seve ya da sora sora:kahkah:..sen gelmezsen onlar bu noktaya getırır seni ,,tabıkı elde sermayen kalmış ise:ok: güzelım şirket bugun ıçin pahalı yarın için ucuz,,tepe tepe kullan daha ne ıstıyorsun ömürcüm canım kardeşim..gaç yaşındasın yiğenim sen bızden güccük olmalısın:kahkah::kahkah:
Bu harekete şapka çıkarılır ,, benı dökmek içinmiydı yoksa !! Kafa göz dalmıştım :kahkah:
Son yarım saatteki atağın üstüne bi de güzel kap yollasa patron şöyle okkalısından..
Sayın keko'nun dizinin dibinde toplandık yine. İnşallah birlikte 400'leri karşılarız 💪
Alfas'ta herkes tavan bekleyip -%7.5'i yiyince forumda hisseye ilişkin pozitif yönlere vurgu ve ertesi günle berber bummmm!
Dün aynısı burada yaşaniyor ve herkes çökkünken yine aynı şekilde davranıp ertesi gün bummmm!
Kwon beni yabana atma😆
Evet zaaflarım var. Süreç yönetimim zayıf (şimdilik) v.s ama evelallah (kimisine kafa ütülüyor gibi gelsem de) şüpheciliğim sayesinde "analitik" düşünebilme becerim hiç fena değildir.
Zararda değilim hatta hamdolsun toplamda ufak da olsa kardayım. Ama çok daha önemli bir kazancım var: Gittikçe kaşarlanıyorum🤣🤣🤣
Haaa bir de sen sevsrsin diye,her ne kadar tahtası sığ da olsa "prkme" diye yeni oyuncağım da var😇😇
Yeni şeyhimiz kwondur..ama oda çok cemaatinin başında durmuyor..:kahkah: gesan bana göre hala güvenli liman özelliğinde...önümüzdeki 1.5 yıldan sonra dev olmaya başlayacak..milyar dolarlık cirolara ulaşacak ..bu hayal bizi her zaman diri tutmaya yeter...uzunda kimsecikler kayıp etmeyecektir..
Prkme patron çok acımasız dikkat et Ömür. Ben şahsen keko'nun dizinin dibinden ayrılmayalım diyorum varlığı güven veriyor yahu😀😀
Bu arada bu akşam Europower onayı beklemiyorum ama en geç iki hafta içinde olsa iyi olur spekin artisliginden bıktık çünkü 😀
Ben spora gidiyorum size laf yetiştıremeyceğim ,, saygılar herkese ,, gesanda forum da başka güzel !!!
Biliyorum,kolay tahta değil ama nasıl ki Alfas'in, Gesan'in "işte şimdi zamanı" diye düşündüysem bunda da benzer parametreler var ama bakalım bu kez yeteri kadar sabredebilecek miyim?
Haaa dünya bir yana Gesan bir yana😇 Gesan benim için bereket demektir. Bundan ötesi de yok zaten.
Fenerliyi mapuza koymussan süper dostum..ben de bu forum bu gün niye bu kadar huzurlu diye merak ediyordum ..:kahkah:
Dostum bize çok iyiliğin oldu aslında ..gesanda ne kadar kisaci,voleci, çorbacı,sabırsız varsa hepsini silip süpürdün...:kahkah: hepsini tek seferde hapise attın...iş bana kalsaydı ?? Bu mümkün olmazdı...:bravo:
SPK'dan bu haftada izin çıkmadı.
Astor Enerji A.Ş. , Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş ile SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş.nin halka arzı onaylandı.
Umuyorum haftaya sıra Europower Enerji ye gelir.
Selam kızlar yarın eurppwr arzı olmadı diye yüzde 3 falan salarsa geri gelirim :)
Yarın kesın tavanız ,, 281/282 yı geçersek o iş tamam ,,, ben şimdiden dua etmeye başladım :kahkah:
Diyelim ki aynı gün iki hatta üç halka arzın talep toplama süreci başladi. Zaten bu Astor'la bitrlikte diger ikisinin de 28-29 Aralık diye planlandığı yaziyordu Midas'ta.
Peki ben aynı aynı teminatla hepsine de başvurabilir miyim yoksa sadece birini mi seçmeliyim? Aynı teminat olmazsa illa teminatımı her biri için ayrı miktarlara bölerek mi başvurabilirim?
Bilgin var mı bu konuda?
Yol öyle onay gelmedi düşeyim. Bugün ayakta kalmaliyiz yoksa Cuma sendromuna dönüşür. Ayrıca Astor arzı enerjiler için ısrar fişeği olabilir. Bakalım
*işaret (düzeltme)
YOK DOSTUM , Ayni teminatla basvuru almaz,
her biri icin , nekadar talep ettiysen hisse olarak, o kadar para rehin alinir, dolayisile, minimumlarini iyi belirle , muhtemelen ona gore hisse gelecek
her birinin teminati ayri-ayri tutulacak
ama bir ters kose olur mu ? bilemem