Her cümlelerine o zatın tensipleri diye başlayan başta bakanlar olmak üzere tüm yönerticiler varken nerede bağımsız güçlü lider bulacaksınız.
Printable View
https://fb.watch/iDgdcPE4NX/
Böyle şeyler çok güzel
Gerçek şu. Deprem öncesi tedbiri alamadık. Depremden sonra organize olamadık. İnşaattan amele koysan organizasyonun başına. Derki bir ulaşım çözülecek, iki yıkım olan yerlere maden işçileri askerler seferber olacak. Bunu devlet iki gün sonra düşünebildi. Devlet görevlileri toprağın altındakileri değil biat ettikleri kişilerin siyasi uhdesinde çalıştılar.
Bundan sonra tüm ülke elden geçip yenilenecek bunun için konutlar nasıl ucuz dayanıklı hafif ve güvenli olabilir bu konuda bilim adamları yetiştirmek gerekir.
Change'deki işlemler iptal edilsin dilekçesine imza sayısı 20 bini aşmış.
https://i.hizliresim.com/fi44ami.png
Borsayla ilgili ilk kez bu kadar organize bir talep var, iktidarın duymazdan gelmesi zor olacak. Melih Gokçek bile borsa yonetimiyle ilgili twit atmış.
kimde afad çalışmıyor işte aslında deprem çok küçük falan demiyor zaten burda. çok geç kalındı ve ekipler koordine olamadı diyoruz.
malum şahıs yüzünden.. askerler polisler yeni indi sahaya diyoruz.
afad genel müdürü diyanette yönetim kurulu üyesi diyoruz . asıl mesleği imam mış.
yani.. daha ne denir . neyse ne duymak istiyorsanız onu okuyun
Yıkılan binalarda kusur ve ihmali bulunan herkesi getirseler, silah verseler, alnının ortasından vururum hepsini.
Yağmacılardan farkları yok, daha kötüler hatta.
Sadece orada ölen, sakat kalan, yakınını kaybeden, yetim kalan, yıllarca bu acıları yaşayacak olanlar için değil, ülkenin geleceği için yaparım bunu.
Bu, sorunumuzu çözer, bu işlerle uğraşanlar ibret alırlardı.
Ben nazik, saygılı biriyim, zararım yok kimseye görüyorsunuz, hukuka da inanırım.
Ben bile bu duyguları yaşıyorum.
Çünkü 99 depreminde yıkılan binaların sorumluları doğru düzgün ceza almadılar.
Barolar Kasıtlı Adam Öldürmeden suç duyurusunda bulunmuş.
Bence Vatana İhanetten yargılanmaları gerekiyor.
Vatana ihanet değildir de ne nedir?
Savaşa girsek bu kadar kayıp yaşamayız.
1 savcı, 1 hakim kurtarır ülkeyi, ağırlaştırılmış müebbet sorunumuzu çözer.
Bir abimle konuştum, bana 'Gediz Depremini anlatıyor.
Ölüleri nehirde yıkayıp yıkayıp gömdüler diyor,, benzer hikayeyi anlatıyor.
Ben Gölcük Depremini anlatıyorum.
Siz de bunu anlatacaksınız.
Bunu bir yerde durdurmamız lazım.
Yeter..
Alt tarafı yapacağımız bir tane bina. Sağlam bina. Zor bir iş değil, bilmediğimiz iş değil.
Kocaeli'nin bir beldesinde depremde hiçbir bina yıkılmadı, kimsenin burnu kanamadı.
Belediye başkanı kurallara uymuş, doğru bir imar planı. Bu kadar basit işte.
Adam tek başına bütün beldeyi kurtardı, 3 dönem seçildi.
Hem de ilkokul mezunu.
Bu depremde de yıkılmayan Hatay'ın Erzin İlçesi var, kimsenin burnu kanamadı.
Belediye başkanı kurallara uymuş, hepsi bu kadar.
Tek başına ilçeyi kurtarmış.
Genç Kardeşim,
Kimseden bir şey bekleme, sorunu sen çözeceksin.
Evet, tek başına kurtaracaksın ülkeyi.
Kurallara uyacaksın, sorumlu davranacaksın, işini iyi yapacaksın.
Rüşvet, avanta, kayırma sistemini bozacaksın.
Benim çevremde hep bu insanlar var, okumuş, okumamış arkadaşlarım hep böyle, sayımız çok, az değiliz, kendini yalnız hissetme.
Bizim lise sınıf whasapp grubunda 8 tane doktor var. 2 prof, 1 Başhekim yardımcısı.
Bunlardan yurtdışına giden yok.
Diğer meslekleri saymıyorum, üniversite mezunu olmayan yok zaten.
Yurtdışında 3 arkadaş var sadece, onlar da evlilik nedeniyle çok önce gittiler.
Giden ,gitmek isteyen yok bizden.
Taşıyıcı kolanları sağlam ülkenin, eski nesil de böyleydi, tarihimiz belli, gelecek nesil de öyle olacak.
Hepimiz elimizden geleni yapıyoruz.
Görüntüleri dikkatli izle bak.
Silah seslerinin geldiği yere doğru koşarak gidiyor askerlerimiz, dünkü bir videoda.
Yabancı askerler öyle gitmez..
Umudunu,, bu ülkeye inancını hiçbir zaman kaybetme...
https://twitter.com/BearBull26/statu...35962845409280
Yazılımcı arkadaşlar kabaca algoritması aşağıda olan gibi bir yazılım yazılıp
E-Devlet erişimi ve Operatörlerin kullanıcı tel. bilgilerine biz bireysel olarak ulaşamayacağız için İl bazında valiliklere veya yetkili kurumlara açık kod (daha çok geliştirilebilir) verilemez mi?
https://pbs.twimg.com/media/FooUspiX...png&name=small
her olaya gecikmeli müdahaleden bıkmadık mı? hiç değilse bundan sonrakilere ekipler-malzemeler-çadırlar-yardım malzemeleri vs vs akla ne geliyorsa hızlıca yetişilemez mi?
https://twitter.com/onediocomvideo/s...44424295927808
Çinde 2008 yılında gerçekleişen 7.8lik deprem sonrası gidişat ile karşılaştırma yapmışlar
Modellemeye göre iki ülke toplam 52bin civarı bekleniyormuş..
https://i.hizliresim.com/jdj1dgu.
bizdeki verileri tuik gibi bir kurum anlayışı rapor ederse.
40-50 k bandında stabil olur.
Rönesans sahipleri, atıyorum daire maliyeti 750 bin, sen sattın 3 milyon, peki sonuç?
3 milyon gitti.
Ulan onun bunun çocukları, maliyet 750 olacağına 900 bin olsaydı bugün o binalar ayakta, insanlar hayatta sende dışarıda olacaktın. Bu nasıl bir Açgözlülük be abi. Maliyetten kaçıtdığın para metrasinin birgünlük harcaması bile değildi. Şimdi hem karını hem metrasini başkası
Neyse.
İnsanlığa ahlak lazım başka bişey değil.
Suriyelileri istemiyoruz diye her fırsatta ekranlarda olanlar haksızda değil sanki ...
https://twitter.com/dipAVCISI/status...gig2zt0MUik9gg
Sağ kurtulanlar için burada düzenleme şart ve artmalı, diğer konu da yıkılan o kadar binanın ödemesi için parayı nereden bulacaklar..
Alıntı:
"Deprem geçecek, hayat devam edecek…" diyen DASK her yıl inşaat maliyetlerindeki artışa göre belirlediği azami bir tutarda teminat sağlar. DASK tarafından verilen azami teminat tutarı, 25 Kasım 2022 tarihinden itibaren bütün yapı tiplerinde 640 Bin TL'dir.
Azami teminat tutarı tespit edilirken, yıkılan meskenin yeniden inşa edilmesinin maliyeti (arsa değeri hariç) dikkate alınır. Sigortalının teminat tutarı (sigorta bedeli) -azami teminat tutarını geçmemesi koşuluyla- meskenlerinin büyüklüğüne ve yapı tarzına göre belirlenir.
Eğer meskenin değeri DASK tarafından verilen azami teminat tutarını aşıyorsa, sigortalı isteğe bağlı olarak, aşan kısım için sigorta şirketlerinden ek teminat alabilir. Bunun için özel sigorta şirketlerinden konut sigortanızın olması gereklidir.
Tüm planları yıkılan binalarda arama yapabilmek için emin olduğumuz binalardan canlı çıkarmak üzerine oluşan gurup ne halde ....
https://twitter.com/keremiko61/statu...gig2zt0MUik9gg
Kimileri hayırda yarışıyor kimileri de amacını anlamak mümkün değil
Mustafa Uzunoğlu @garibiali
Arkadaşlar bu yeni görülmüş güncel bilgi
Ben Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Yasemin Gökçe .
Bu günden itibaren müdürlüğümüz bünyesinde numarası 0312 552 28 80 olan Deprem bölgesinden Ankaraya sevk edilen hastaların hangi ilden geldiği, hangi hastanenin hangi servisine yatırıldığına dair bilgi alınabilecek 24 saat hizmet veren bir çağrı merkezi oluşturuldu (Ankara Sağlık İletişim Merkezi) . Ancak sadece Ankaraya sevk edilen hasta bilgileri ögrenilebilir.
İsterseniz gruplarda paylaşabilirsiniz.
Gruplarda paylaşabilir misiniz çok sayıda çocuk varmış aileleri arıyordur belki
🔴Erdoğan: Sizlerden 1 yıl süre istiyorum
Seçim 1 yıl ertelenir. Mücbir sebep.
Seçimler hangi şartlarda ertelenebilir anayasada bellidir.
Bunun ötesinde bir dayatma halk idaresine baş kaldırmadır.
cumhurbaşkanı asrın felaketi dedi ki zaten öyle o açıdan 6 Şubat itibariyle tüm işlemler iptal edilip borsa uygun zaman da açılmalı çünkü olağanüstü bir hal sozkonusu... Bu felaket başta idrak edilememisti.
ülke insanini seviyorum ama gercekten insan olanları zamanı gelince bütün olup birbirimize sarılıp kenetleniyoriz... ama parazitler yok değil mi var 99 depremin de yaşananlara canlı şahit olarak şu an durumlarında aynı.. ama ülkemize de çok üzülüyorum gelecek manasinda hiç bir hayalim yok bunu samimi olarak söylüyorum .. 43 yaşındayım ve bir gün de şikayet etmediğimiz gün yok mutsuzum ya da bazıları çok mutlu...o açıdan bence yarın yokmuş gibi yaşamalı .
Bu şartlarda ilköğretim ortaöğretim de ikinci dönem evden devam eder
Yabancılara satışı durdurun.
Meral Akşener.Bugün itibarı ile hızlıca alınması gereken önlemleri realist bir gözle açıklamış.
https://www.youtube.com/watch?v=9cCs4FP7VaM
O zaman her gelen meclis sonsuza dek ertelesin dursun seçimi.
Gayet açık savaş sebebi ile toplanır erteler ise erteler demek.
kanun yapıcı bunun kötüye kullanılacağını bildiği için değil deprem, su basması iç kargaşa halini bile eklememiş seçim ertelemeye.
çünkü haziran 2015 seçiminden sonra güneydoğudaki olaylara iktidar iç savaş diyebilirdi, muhalefet ise sadece terörist eylem. bunun ayırımını yapmak subjektif olduğu için anayasaya iç kargaşa bile mucbir sebep olarak eklenmemiş..
3.kez seçilebiliyor mu peki:)
"Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir."
Geçmişe baktığımda hatıraların öncesi detaylı olarak hatırlanıyor. Bana ilginç geldi, yani bir saat sonra veya bir kaç ay sonra bir şey olacak denip kayıt düğmesine basılıyor ya da insan hissediyor ve gelişmeleri kayıt etmeye başlıyor.
Yani normal günde hiç bir şekilde hatırlanmayacak detay şeyler hatıra bütünlüğünde hatırlanıyor, bilmiyorum o şekilde düşünen var mı?
Sn cb yıkılan binaların hesabı ile ilgili hiç bir beyanı yok. Öyle olunca kimse doğru yapı yapmaz, çalanın yanına kalıyor bunu hepimiz biliyoruz.
Diyeceksinizki, cb nın görevi mi bu, yargı yapar gereğini
Sizde haklısınız. Şimdiye kdr hep öyle oldu!
delil yoksa suç ta yoktur.
https://twitter.com/haskologlu/statu...33879154102275
Organizasyon sıfır,
Bu ülkede herşeye rağmen hala en iyi organizasyonu askeriye yapar, keşke ohal yerine sıkıyönetim ilan edilseydi en azından 10 günlüğüne. Her ilde her ilçede asker var.
Ya hakkaten yaz yaz bitmiyor.
Medyayı şu sıralarda konuyu dağıtmak için şu tip haberlerle görebilirsiniz.
Olağanüstü anlatım tarzı haberler.Mucize,destan,kahraman.
Birlik,beraberlik.
Günah keçileri.Şu müteahhit paraları ile kaçar iken yakalandı.
Benzetme sanatı.Bilmem kaç Atom bombası.
Drama.
Realist akıl ve öneriler, Vatandaşın isyanı ve eleştireye tahammül edebilme bunlar yasak.