https://tr.tradingview.com/news/matriks:5466165:0/
Printable View
En iyi alıcı 205.000 lot ile halk yatırım,,,,en çok satıcı diğer 154.000 lot.
Murat ülker,
BORCUM YOK VE CİROM 14 MİLYAR DOLAR"
Şu vurgusu dikkat çekiciydi:
“Yıllık 12 milyar dolar ciromuz vardı. Fakat 7 milyar dolar da borcumuz. Baktım olacak gibi değil ve küçüldüm. Şimdi borcum yok ve bu yıl kombine cirom 14 milyar dolar. Ama şunu söyleyeyim: Tasarruf önemli. Örneğin; ya tarifeli uçak kullanıyorum ya da arkadaşlarımın uçağına biniyorum. Ama kendime ait bir uçağım yok. Tasarruf şart.” dedi.
Ülker hissesi nezlinde piyasanın ortak mutabakatı , patron bir belirsizlik veya kafa karıştıracak işlere girmez ise Ülker hissesi kapış, kapış gider piyasada, bu net.
Son dönemde daha piyasaya, yatırımcılara güven veren tavırlar içinde bir imaj sergiliyor patron. Bu ahval devam etmesi durumunda
Hissenin daha iyi fiyatlara gelmesi kaçınılmaz.
Saygılar, muhabbetler.
Borç biterse yıllık 15-20 milyar tl finansman giderlerinden kurtulur,bu sefer kar 15-20 milyar tl olur.Sermaye 369 milyon tl olduğuna göre varın iskontoyu hesap edin.
Öyle bir şey olması durumunda yılın hissesi olur.
ÜNLÜ & Co Ülker için hedef fiyatını 239 TL, tavsiyesini "AL" olarak korudu. #ULKER
Potansiyel: %108
Ünlü Menkul Ülker'i, nispeten düşük değerlemesi, beklenen operasyonel iyileşmeleri ve 2025'in ikinci yarısında daha güçlü serbest nakit akışı yaratması nedeniyle model portföyünde tutmaya devam ediyor. 2024 yılında Ülker, %44 artışla BIST-100 endeksinin %9 üzerinde performans gösterdi.
Hisse yıl boyunca güçlü bir performans sergilese de, Kasım-Aralık aylarında zayıf üçüncü çeyrek sonuçları ve revize edilen beklentiler nedeniyle geçici bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, 2025 yılında finansal performansındaki iyileşmelerin desteğiyle hissenin daha iyi bir performans göstermesini bekliyorlar
1 aydır 122,90 direncini kırıp geçemedi...
sağlam bir düzeltme ile 122,90'ı kırıp geçerse benim ilk hedefim 131.
2025 yılı için ülker de bu fiyatlar dip sayılır... ilerleyen zaman içinde bunu göreceğiz...
1 haftada %10 dan fazla düştü, ilginç........hep olumsuz endeksi fiyatlıyor....
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Ülker paylaşımında kaşarlı menemen tarifi verdi.
Zenginin ömrü lak lak ile geçermiş.5.2 milyar dolar ömrünün sonuna kadar yeter.
Bildiğim kadarıyla Godiva pek bir şey kazandırmıyor Gruba..Patronumuz Murat Bey ise bir süre önce Godiva'yı 850 Milyon Avroya aldığını,şimdilerde ise bu şirkete 3.5 Milyar Avroya alıcıların bulunduğunu söylemişti.Son açıklamalarında ise yine Murat Bey,Ülkeri borçsuz hâle getirmek niyetini beyan etti.Tüm bunlardan sonra Sayın Murat Ülker'in Godivayı harika bir kârlılıkla elden çıkartıp,Ülkeri de borçsuz kılacağı gibi bir sonuç çıkartılabiliyor..Haydi Patron yap şu işi de,hem Ülker'in bilançosunu kendisine yaraşır biçimde pırıl pırıl yap,hem de biz sadık yatırımcılarının da yüzlerini güldürerek sevaba gir...Sana ve Ülkerimize de bu yakışır..
Sermayesi 369 milyon küsur, 9 aylık net kârı 4,5 milyar civarı...
Piyasa değeri ise 41 milyarın üstünde...
Ülker borsanın lokomotif hisselerinden...
âciromuz vardı. Fakat 7 milyar dolar da borcumuz. Baktım olacak gibi değil ve küçüldüm. Şimdi€œYıllık 12 milyar dolar borcum yok ve bu yıl kombine cirom 14 milyar dolar. ...
https://www.gazeteduvar.com.tr/murat...-haber-1748674
**borcum yok der iken cümlenin gelişine/içeriğine göre YILDIZ gurubunun net borcunun kalmadığı ifadesi anlaşılıyor...ama, bana göre MURAT ÜLKER şahsi borcum yok demiş olması lazım...YILDIZ HOLDİNG şirketlerinin çoğu borç içinde yüzüyor.
--UB+DEMT'S+ULKER in toplam cirosu (2023 de) 3.357 milyar dolar; net borçları=1.135 milyar dolar.
--ŞOK un cirosu (yaklaşık) 5.2 milyar dolar net borcu= 191.5 milyon dolar (2024/3. çeyrek sonu)
--BİZİM toptan cirosu= yaklaşık 1.1 milyar; net borcu=21 milyon dolar
---kerevitaş cirosu 664 milyon dolar; net borcu 158 milyon dolar.
14 milyar dolar ciroyu da şahsı için mi söylemiş?
Murat ülker bilmece bulmaca çözdürüyorsun bize,,yemek tarifi,hava durumu ile uğraşacağına sözlerine açıklık getirsen iyi olur.
5.2 milyar dolar nakit değil tabii ki,,hisse ortaklığının bugünkü piyasa değeri.
Ben hisselerimi elden çıkartıyorum dese,bugünkü değeri 5.2 milyar dolar.
Nakiti kim elde tutar.
--penta ciro 768 milyon dolar
--mak tak.+gözde 23 milyon dolar ciro
--polinas 250 (tahmini) ciro
-azmüsebat 70 (tahmini) ciro
-aytaç et--??
-CCC continental 70-100 milyon
--GODİVA= yaklaşık 400-450 milyon dolar ciro.....net borç= KALLAVİ olması çok yüksek.
--başka var mı?...
--horizon ve pasifik dağıtım-pazarlama şirketi bunların ciroları sayılmaz; fiktif olur...
--yıldız tech?...ciddi bir cirosu olacağını sanmam?
''Yıllık 12 milyar dolar ciromuz vardı. Fakat 7 milyar dolar da borcumuz. Baktım olacak gibi değil ve küçüldüm (küçüldük). Şimdi borcum (borcumuz) yok ve bu yıl kombine cirom(ciromuz) 14 milyar dolar''
--paragrafın ilk cümlesinden sonra koyulaştırdığım gibi yazılması gerekirken neden ben ben diye devam etmiş?...ne amaç güdülmüş??
**yılların gazetecisi ile her telden hemen her gün poka püsüre yazı yazan M. Ülker, bu ifade düşüklüğünü fark etmemiş olabilir mi?
"Hiç borcum yok" ne demek.
1-Borcu alacağına eşit olmak,,,borcu var ama alacağı da olduğu için,nette borç olmaması demek.Bu durumda finansman gideri,finansman gelirine eşit olur.
2-Alacağı var,borcu hiç yok,,,bu durumda finansman geliri artı yazar,finansman gideri hiç olmaz.
3-Alacağı borcundan fazla,,,nette borc olmaz.
Mevcut durum "hiç borcum yok"söylemini yansıtmıyor,,acaba bir finansal varlık satışını mı düşünüyor da böyle diyor.
Godiva da 4 milyar dolara razı mı oldu.
İlk çeyrek bilançoya kadar belli olur.
**400-500 miilyon dolar civarında ciro (tahmini belki o kadar da yok), kar yerine zarar üreten, marka değeri de günden güne eriyen bir şirkete kim 4 milyar dolar verir ki?...
Örn smrtg 7 milyar ciro var,,50 milyar piyasa değerinden hisse aldılar.
alfas 5 milyar ciro var,yine 50 milyar üstünden hisse aldılar.
konya egeen vs.vs.
Çoğu şirket değerlemesi 10 kat üzeri.
Aksi halde M.Ü.manipülasyondan ceza alır,,bunu göze alabilir mi?
Bu ulkede hicbirkimse boyle birseyden ceza almaz. 3. Dunya ulkelerinde varmi oyle bisey...yok..
Patronda 5 milyar dolar para varmis, elalemin ucagini kullaniyormus, boyle bir adam yatirimcisini dusunurmu...im-kansız...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Boluk murat bey hakkında hertürlü ima da bulunuyor... Bu normal... Peki biz aynı şeyi bölük hakkında yapınca sorun olur mu.?
Mesela boluk nokia ve whasapp in satis fiyatlarından bi haber olabilir mi.?
Eğer değilse buradaki amaç ne olabilir??
Eğer bir haberse durum daha da vahim değil midir??
Boluk soruyor... Bizde soralım....
Yasak olmasına rağmen yeğenini ziyaretçi olarak nasıl soktu genel kurula...
Kendisi tek bir şeyi 1000 defa buraya yazıyor malum... Sorun teşkil etmiyor....
Bizde boluk hakkında yazınca teşkil etmez diye umuyorum...
Hisse dibi gördükten sonra 5 Ocak gününü 121.50 tl fiyat ile kapattı..Sonra Murat Bey'in,"Ürünlerimizde sağlığa aykırı bir tek girdi bulunursa ben de bu şirketin kapısına kilidi vururum" şeklindeki kamuoyu açıklamasını müteakip-muhtemelen biraz da Endeks'in etkisiyle-nerede ise her gün düşüş gösterdi..Tabii bu arada Murat Bey'in "Şirketi artık borçsuz hâle getirmeye kararlıyız" mealindeki açıklaması da geldi.Ben,bu sözlerle eşzamanlı olarak gelen Sürekli Düşüş silsilesini,tahtaya âmir olan güçlerin olumsuz kullanma çabaları ile açıklıyorum..Ve aslında Ülker'de Yönetimin Basın Toplantısı ile söylediği "Bu yılı (2024) az da olsa geçen yılın (2023) üzerinde kapatacağız beyanı ile de birleştirerek önümüzdeki günlerin Hisseyi çok iyi etkileyecek gelişmeleri de beraberinde getireceğini düşünüyorum..Çok mu iyimserim (Is it a wishful Thinking?) acaba..?Paydaşlarımın yanıtlarını okumayı isterim.Saygılarla..