Originally Posted by
selka
Sn.Miriel bu aslında klişe bir soru lakin çok açılı bir cevabı var.. Şöyle ki; benim portföyümün %10 USD da 90% ı TL dir.. Ancak , 3,43 TL de iiken %100 USD a geçmiştim... Portföyümün %90 ının 3,8850 TL de USD dan TL ye geçtim...
Basit bir mantık izlerim. Ucuz olanı alır, beklerim... Trade yapmak çok zor ve çok profesyonel olmak lazım... Ben şu an %10 USd dayım lakin size USD ı tavsiye edemem neden?
Çünkü maliyetimiz aynı olmaz. Ben %10 USD dan 3,95 TL de bekleyebilirken, siz 3,95 TL de alıp 4,05 TL olucak diye bekleyemezsiniz... Umarım anlaşılabilir olmuşumdur...
Konjüktürü bir iki kefeli terazi gibi düşünüm.. Şu an TR'de USD vs TL savaşı var... Altın ve bist izleyici durumunda.. BİST in kafası karşık. Çünkü defalarca düşmesi gerekirken düşmedi..
Artması gerekirken de artmadı.. Enflasyon çok yüksek geliyor, hisse sahipleri de mallarını ucuza vermek istemiyor...
Hisselerini satıp ucuz TL alıp pahalı USD ile mi takas edecekler?
Çok zor...
Lakin sizin yabancıya kıyasla daha avantajlı bir pozisyonunuz var. Çünkü Türkiye'de yaşıyorsunuz.. Sanırım gülümsediniz..
Aslında cevabı basit yabancı TL ile yurtdışına çıkmaz.. USD ile çıkar... Hissede yakalanmış ise işi zor..
Dedim ya siz TL ile kalabilirsiniz.. Çünkü TL en ucuz şey.. Faiz e park edip bekleyin...
Ben şu an %100 TL de yakalanmış olsam mevduat yapar %14 den etrafımı izlerdim...
Dedim ya şu an yatırım iki yönlü...
USD vs TL... Ben 3,80 altında kademeli olarak bir kefeye yavaş yavaş USD koyup diğer kefeden TL yi alırken;
3,95 TL ve üzeri kademeli USD ı satıp, kefenin diğer yanına TL koyardım...
Siyasi konjüktür, uluslararası ilişkiler nereye nasıl evrilir.. Çok zor....
Bir ihtimal 90000 endeks altında Zarrab olayı ile bankalar bedavaya peynir ekmek ile satılırken almak gerekir...
O ana kadar FAİZ e park ederdim::.
Lütfen Yatırım Tavsiyesi Olarak Almayınız. Okuyunuz ve sadece kendi aklınız ile hareket ediniz....
Bol kazançlar...
:) Bence de sorun da kalmaz....:)