yolladım sn epikurus:)
Printable View
". Karşımızda bulunan sıkıntılar, engeller elbette büyüktür. Fakat 2003'ten bu yana hamdolsun şu ana kadar 1'e 5 katlayan büyüme hızımız, bundan sonraki sürecin de nereye varacağının işaretidir. İşte gördük, ilk çeyrekte 5,1 büyüme gösterdik. Yılsonu itibariyle büyüme oranının yüzde 7'yi bulacağına inanıyorum. Şu andaki gidiş oraya. İhracatımızda 157-158 milyar dolarları yeniden yakalayacağız, daha üzerine çıkacağız. Merkez Bankamızdaki döviz rezervini yeniden 115 milyar dolarlara ulaşacak ve onları da aşacağız. 23,5 milyar dolar IMF borcuyla devraldık. Fakat 2013'te IMF'e olan borcumuzu sıfırladık, bitirdik. Şimdi onlar bizden borç istiyor."
Bazı veriler doğru.
Ama bazı analizler uçucu.
Kimileri yanlış...
Büyüklere masallar.
Dolarınıza sıkı sarılın.
Bir ülkede yalan söyleniyorsa gizlenen bir şeyler de var demektir.
İmzamı atrım güzel kardeşim.
keşke her kişi artık Cumhuriyetimizin kıymetini artık anlasa ve onu geriye doğru değil ileriye taşıma çabası içinde olsa...
Dolar konusunda her ay 700 dolar ödemem var ve beni çok ilgilendiriyor arttığında bütçem gedik veriyor umarım yükselmez ama bu cari açık bu üretemeyen yapı ile bu idareyle ve birde parasal daraltma olursa Tanrı bizi korusun...
yıllarca yattık üretmeden masaya hesap elbet gelecek arka kapıdan kaçamaz kimse... hesabı ödetirler umarım aklımızı başımıza alır elin parasıyla hava atmayız.
ironi = inori
Vergiler artırılıyorsa hele ki bu seçim öncesinde ise işler çok fena sarpa sarmış demektir.
Benim USD/TL için önemli göstergelerimden biri budur.
Konut fiyatları enflasyon altında artış sergiliyor. En büyük yanlışları ise böyle bir ortamda kira gelirlerindeki vergi artırmaları oldu.
Bu konutları satın alıp kira geliri elde edeyim diyen ve vergi takibini dikkatli yapan; yani uyanık vatandaşın duraksamasına ve dolara yönelmelerine sebep oluyorlar.
Esas yıkıcı durumun 2018 mart ayında vergisini ödeyecek olan vatandaşın uyanması ile oluşacağını düşünüyorum.
Bakacak dolar 2013 yılında bu yana enflasyon üstünde artıyor, faizi net yüzde 3,5 larda.
Konut fiyatı yüzde 8 artmış, kira getirisi desen son artırılan vergilerle senelik yüzde 1,7 getiri.
Zarar çok büyük. Bunu hesap edebilen kira getirisi amaçlı yeni konut almayacağı gibi bir kısmı da konutlarını satıp elden çıkarmaya bakacaktır.
Çıkan paranın adresi ise dolar altın euro üçgeninde olacaktır.
Ekonominin lokomotifi inşaat deniyordu...