Gayrimenkul değerleme karları ozsermayeye eklenmiyor mu dostum?
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Gayrimenkul değerleme karları ozsermayeye eklenmiyor mu dostum?
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
beğenmek , göreceli bir kavramdır arkadaşlar..yani birinin beğenmediğini bir başkası beğenebilir..unutmamak gerekir ki hisseyi bana 3,90 dan satanlar da o vakit durdoyu beğenmiyorlardı...4,00 lardan 4,50 den 5,00 dan 5,50 den 6,00 dan 6,50 lerden de beğenmeyenler satıyorlardı..hisse en son 7,52 yi gördü ve şu anda da 6,84 tedir..
beğenmeyip satanlar olmazsa kim alabilecek hisseyi ?? bence önemli olan hissenin temel ederidir..şu anda durdoyu izeleyenlerin büyük bir çoğunluğu durdonun son çıkışlarına hala anlam verebilmiş değiller...çünkü bilançoya baktıklarında üçüncü çeyrekte tam 4 milyon zarar görüyorlar...bu gruptan olanların belki de durdoda görebilecekleri küçük karlar dahi durdoyu almaları için yeterli bir neden olabilir...
hissenin fiyatını arz ve talep belirliyor gelecek bilançoları beğenmeyen elbette karlarını realize edecekler...taki hisse dengeye gelinceye kadar...ama eninde sonunda hisse temel ederine ya inecek yada çıkacaktır...bunu geçmişte kront hissesinde yaşamıştım..kront fiyatı ta 1,00 lardan çıkış yapmış idi...daha sonra 2016 yılı son çeyrekte tam 12,5 milyon kar açıklayınca hisse tavan yapmış idi ..ardından da 6,00-8,50 aralığında günlerce gidip geldi..o sıralarda geçmiş bir yıl önce 1 ,00 dan çıkan hisseyi 6,80 civarlarından almıştım ve 8,30 civarlarından da satmıştım..ayrıca bir iki tane de başarılı trade daha yaparak ciddi anlamda bir kar yapmıştım...o sıralarda topiklerinde bu kara göre hissenin ederi 20 tl civarıdır diyordum...ama hisse belli bir süre 8,00 civarlarına adeta çakılmış idi ...bir kaç hafta kuş uçmaz kervan geçmez moduna girince artık bende düşüncelerimden şüphe etmeye başlamış ve dolayısı ile satıp çıkmıştım...
sattışımdan bir kaç ay sonra hisse iki defa 20 tl yi gördü...bir kaç ayda 3 kat daha kazanma potansiyelini kaçırmıştım..
demek istediğim durdo iyi bir bilanço açıklasa dahi satmak isteyenler muhakak olacaktır bu satmak isteyen kısa süreliğine ve geçici olarak hissenin fiyatını baskılayabilirler ama bu baskı kalkar kalkmaz hisse ederine çıkacaktır...
önemli olan hissenin cirosu , karı ve bu kara göre temel ederidir...bu aralar bir çok sanayi şirketi 4-5 fk değerinden talep görüyor...türkiye ekonomisinin çok iyi olduğu dönemlerde ise genelde 7-10 fk değerlerinden talep görürler..bir iki yıl içinde türkiyenin iyileşeceğini varsayarsak ? (çünkü uzmanlar öyle diyor ) o vakit şu anki fk değerleri dip değerler olup ileride artacaktır..
bundan sonrası artık nasip diyorum..her türlü riski alarak bekleme durumuna geçtik...vergi dairesi geçici beyannamenin bu gün gelmesini tahmin ediyorum...bakalım ne zaman ve nasıl bir bilanço gelecek ???
4. çeyrek 80 ciro
yıllık 320 yapar en az 2019 da
sermayenin 20 katı ciro eder
net kar marjı yeni yatırımla arttı
25- ile 35 arası kar potansiyeli yapar 2019 da
bu verilerle 2019 bir sermaye artışı gelebilir
ya sermaye artırırlar yada ona göre hisse fiyatı çok yükselir...tıpkı egeen ,karton gibi hisseler gibi çıkmaya başlar....o yüzden de geçmişte beklediğim ciro ve karlar gelirse durdoyu sık sık karton ile karşılaştıracağım diyordum...hele o bilanço gelsin siz görün o zaman biz burda nasıl karşılaştırmalar yapıyoruz...:)
beyannamelerin son günü şubatın 14 üymüş...yani son gün sevgililer günündedir...acaba durdo o güne mi bırakacak ?? :kahkah:
Şirket yönetim kurulumuz, 10/01/2011 tarihli, Finansal Kiralama Sözleşmesi ile Garanti Finansal Kiralama A.Ş. den, leasing yolu ile kiralamış olduğu ve SPK Konsolide Finansal Tablolarında ‘'Maddi Duran Varlıklar'' grubunda takip ettiği, şirket merkezinin bulunduğu gayrimenkulün, güncel değerinin tespitine yönelik olarak değerleme raporu hazırlatılmasına karar vermiştir.
1 A Group Gayri Menkul Değerleme A.Ş. şirketi tarafından hazırlanan 18/12/2018 tarihli, 600-005-12-18-0454 no.lu Değerleme Raporuna göre, gayrimenkulün gerçeğe uygun değeri 68.023.000 TL olarak tespit edilmiştir. Bunun sonucunda, Gayrimenkulün SPK Konsolide Finansal tablolarında görünen net defter değeri ile, gerçeğe uygun değeri arasındaki oluşan pozitif değer farkının, 31.12.2018 tarihli, açıklanacak olan SPK Konsolide Finansal tablolarında, Öz Kaynaklar altında muhasebeleştirilmesine karar verilmiştir
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/725994
bina değerlemesi ile 18,7 milyon tl değerde görülen bina değeri 68 milyona çıkmış idi...arada 49,3 milyon kar artışı olmuş idi ve buda öz kaynaklara yansıyacak idi..
sanırım beklediğimiz bilanço da 49,3 milyon değerleme farkı kar olarak yansıyacak...bir de dövizin düşmesinden 10,3 milyon kar daha yansıyacak...toplamda 59,6 milyon kar bu iki kalemde gelecek diye biliyorum..geriye kalanı faaliyet karı olacak ki en önemlisi de bu olacak...yanlışım varsa düzeltin dostlar...