Öğle yemeğinin bir anlsmi yok bu değişiklik ile. Allah'tan sabah kavaltisi ve akşam yemeği ile oynamadılar.
Printable View
Öğle yemeğinin bir anlsmi yok bu değişiklik ile. Allah'tan sabah kavaltisi ve akşam yemeği ile oynamadılar.
Robotlara ver ayarı ooohh mis oynassin dursunlar. Herşey 15-20 dk. İcinde
Sise geri alim yine.
http://share.matriksdata.com/Images/...1807421197.png
Sise bu kadar geri alım uygularsa vay şişenin haline. Soda ancm ve trkcm. Beklentisi ne? Neyin pesindeler?
Ayrıca böyle alım yapan şirketin kasasindan nakit çıkışı ilk etapta şişeye zarar vermez mi? Zarar verirse bir sonraki hamlede yine bu zararı dönüşü olarak ileriki zamanda sisenin şirket kasasına temettü ile nakit girişi saglamakmidir amaç? Zaman gösterecek bakalım noruyorlar. Ytd.
Soda şişe anadolu cam gibi hisseler de son doğalgaz ve elektirik zamları maliyetler açısından kötü oldu bir yandan döviz yönünde de skinti olunca pek hoş olmadı bu hisseler için hem ihracat gelirleri etkilendi hemde finansal gelirleri düştü yani net olarak net kâr marjı düşecek gibi şuan ki konjektur bu hisselerden yana değil
Sise holding kısmı, ancm ambalaj grubu, trkcm düz cam mimari ve diğerleri.
Ancm cinerden almakla birlikte maliyetleri ve plastik şişenin yerini cam şişe almasinin etkisi, trkcm otomotiv daralması lakin Eylül'de bu durum pozitif açıklandı ve şimdiki düşük kredi oranları ile biraz can verme. Soda bunların içerisinde encok doğalgaz bağımlılığı olan fakat buhar kömüru ilede üretim yapabiliyorken soda elektrik satışı yaparken diğerlerini negatif etkiler. Tabi bu son zamlar son çeyrek etkili. Eylül oto artışı ile araç kredisi de son çeyreğe olumlu olabilir oradan da elektrik zamları ile elektrik üreten şirketler ve devlete bir nevi gelir ya da nefes olarak düşünülebilir. Son çeyrek araç kotaları tutturmak için sabit kur uygulamaları uzun vadeli ödeme planları ile yılı tamamlamaları hedef olabilir. Ytd.
Hocam yazınızın ilk bölümü negatif, ikinci bölümü pozitif olmuş. :)
Şirketin kendi iştirak hisselerinden alım yapması bence olumludur. Hisse değeri çok ucuzladı, abartıldı diyerek müdahale ediyor ve güven sağlıyor. Ben Trkcm hisse sahibi olarak mutluyum :)
Diğer konuda da haklısınız. Sonuç olarak Şişe holding, alt firmalardan hem marka payı hem de temettü alımı yapıyor. Temettü mutlu eder ama marka payı konusunda Trkcm hisse sahibi olarak mutsuzum :)
Şu an bankadan çıkıp Soda' ya geçmek için en iyi an'ı yakalamaya çalışıyorum.
Aslında burada Şişecam için ilk etapta kasadan para çıkacağı için olumsuz düşündüm. Sonuçta temettü kararınida alacak olan şişecam. Ve alacağı bu temettü kararınin miktarı ile kasasına girecek olan nakit sonrasında aldığı hisse miktarı oranında kaynak olarak dönecek. Tabi bu yatırımcı içinde bir soru işareti anlamı taşır (yabancı ya da yerli.) Satıyoruz ama ne karar alacaklar, temettü de elini cebine atacaklar mi intibasi dogurtmusta olabilirler. Ya da satışlarını bir nebze engelleme anlamida doğurabilir bilemem ben, düşünür geçerim. Trkcm başka dünya 😀güzel düştü benim icinde.
Manisadaki yeni ww kararı Bursa Balıkesir canakkale Trakya bölgesi (liman, demiryolu vs );önemli yerleskeler olmaya basladi. Ytd