kimse bizle yarışamaz demişsin de, millet gerizekalı mı ortada böyle bir güc var neden gelip ülkeye para sokmuyor ?
Printable View
Her bilanço döneminde usd baskılanıyor imkan dahilinde zaten. 2018 i en mümkün olan en düşük değerden kapatmaya çalışacaklar. Büyük bir sürpriz olmaz ise şu anki değerinden aşağıda olur en azından. Maalesef benim için. 2019 gelmeden bir beklentim yok o yüzden şu anlık usdden.
Yabancı sermaye girişinde artış falan yok zaten hocam. Devletin resmi rakamları diyor bunu. Bu yıl için 22.5 milyar dolar beklenti vardı ilk dokuz ayda 15 milyar dolar. Bunun içinde usdnin en yüksek olduğu Ağustos ve Eylül de var. Muhtemelen beklenti altında kalacak zaten yıl sonunda 22.5 tutmayacak. Öte yandan 17 milyar dolar yerli sermaye çıkışı varken 17 milyar dolar Net Hata Noksan kaleminden giriş var :)))) Babalar iyi ayarlamış :)
Doların yüksekken faizin artması yabancının dolar alıp çıkmasını engelledi sanırsam. Tl faize yattılar. Am yüksek kur ve faiz yeni yabancı sermayeyi cezbetmedi. Sebebi yüksek enflasyona bağlı düşük belki negatif reel getiri ve kurdaki volatilite
5. Secenekte ki yuzde 2 buyume imkansiz sayin Selka. Tam tersine ekonominin daralmasi bekleniyor. Bu oran 0.4 ten 3.5 a kadar degiskenlik gosteriyor
6. Cari fazla vermemiz teoride olumlu olsada ayni zamanda uretim kapasitesinin daralmasina isaret eder. Cunku biz uretim icin ithalat yapiyoruz. Petrol fiyatlarinin dusmesi cari aciga olumlu etki yapar ama cok bel baglanilmamali.
5 tl alti olabilir. Bence onemli olan bir dengeye oturmasi, oynakligin azalmasidir fiyattan daha cok.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ama sonuçta dolar düştü mü düştü. Düşüyor mu hala düşüyor. Müslüm Babanın dediği gibi Elimize Verdiler mi verdiler aga. Esas gerçekte bu. Tesellimiz 3 liradan beri çok hızlı ve iyi kazandık. Ortalamamız çok yüksek değil. Dolardaki paraya ihtiyacımız yok yani zaman sıkıntımız yok. Allah muhtaç etmesin. Bekleyeceğiz yapacak birşey yok.
Oyle valla. Gercek bu. Benimde maliyet yukarida kaldi. Oyle kisa zamanda da cikmasini beklemiyorum.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.