O kadar övdük adamları,şirketi eksik almamışlardır inşallah.
Printable View
O kadar övdük adamları,şirketi eksik almamışlardır inşallah.
https://i.hizliresim.com/565mvh5.PNG
Uğurlu geldik :)
Dolar bazlı günlük grafiğimizde aşağıdaki indikatörlerin eksenleri kestiğini görüyoruz,özellikle 1.indikatörde mart ayından beri ilk defa kesişim gerçekleşti.
dolar bu seviyelerde kalırsa ki ben öyle düşünüyorum,bizim yukarı marjımız da o kadar potansiyelli olur.
Bu şirket satın alması ile ilgili ilk resmi haber 10 eylülde geldi. O zaman USD kuru 8,45 , anlaşılan fiyat 35 milyon USD. Yani 296 milyon TL.
İşin resmi olarak bittiği gün 1 aralık 2021. O gün için açıklana TCMB döviz satış kuru 12,93 , anlaşılan fiyat 26,5 milyon USD. Yani 342 milyon TL.
Yani ilk anlaşma ile , işin bittiği gün arasında TL olarak 45-46 milyon TL civarında bir fark var.
Şirkete sordum , Brighstar muhasebeyi TL tutuyormuş. O yüzden öz sermayesi USD kuru arttıkça USD olarak düşer. Bence ilk anlaşmayı yaparken , rekabet kurumu onayı uzun süreceği için işin resmi bittiği gün ile anlaşma günü arasında oluşabilecek kur farkını nasıl hesaplayacaklarını formüle etmişlerdir.
O formüle göre de kimsenin itiraz edemeyeceği bir tablo çıkar. O yüzden o pazarlık denen süreç de fazla sürmez zaten.
Muhasebeyi TL tutan bir şirket , USD değer kazandıkça , değeri USD olarak düşer. Bu bilinmeyen bir şey değil. O yüzden düşmüştür bu fiyat. Yoksa şirketi eksik alma gibi bir durum yok.
Para ödendi iş tamamlandı. Sonrasında USD kuru düştü. Bu da Arena'nın şansı oldu. Kur yukarı gitseydi Arena'nın aleyhine olurdu bu durum ama şimdi lehine.
O yüzden bence bu saatden sonra Brightstar'ın satış fiyatı ile ilgilenmektense , Brightstar'ın Arena'ya nasıl bir katkı sağlayacağına odaklanmak lazım.
BofA'yı alıma çevirecek kuvvette bir alım gelir de BofA da alıma dönerse , bugün de tavan kapatabilir hisse.
Alıcılar kuvvetli ve pek gevşetmek istemiyorlar fiyatı.
Videoyu buraya yüklemeyi denedim tam olmadı.Linki paylaşayım. 😅
https://twitter.com/i/status/1475347496427823111
Zaten endekse satış gelmezse şartını eklemeyi unutmuşum :)
Endekse satış gelince zaten BofA daha da sattı.
Ama BofA satınca seviniyorum. Hisse fazla düşmeden satsın tüm elindekileri. Sonra nasıl olsa yine alıyor. Deutche hala yok piyasada. Herhalde Noel tatiline erken çıktı yılbaşına kadar da gelmez.