Çarşamba günü 42.5 oran 90 gün vadeyle bağlamış olduğum 1000k mevduatımı bugün bozdum .DCB VE PPJ fonu aldım. Serbest para piyasası fonları olduğu için tahvil zorunluluğu yok. Mevduat karşılığı günlük 45-46 getirileri oluyor.
Çarşamba günü 42.5 oran 90 gün vadeyle bağlamış olduğum 1000k mevduatımı bugün bozdum .DCB VE PPJ fonu aldım. Serbest para piyasası fonları olduğu için tahvil zorunluluğu yok. Mevduat karşılığı günlük 45-46 getirileri oluyor.
Hocam sizin hesabı kapatıp 47 oranla tekrar 92 gün mevduat yapmanız mantıklı olmaz.Kısa bir hesaplama yaptım.1000k parayla 92 gün 43.5 ile 93.197 tl net getiri.Aynı net getiriye ulaşmanız için 92-11 =81 gün vade 49,4 oranla bağlamanız lazım.
Ortam karışık bu yüzden mevduat yerine serbest para piyasası fonlarıyla (bileşik getirisini de hesaba katarak ) günlük gitmek istedim.Gün kaybımda dediğiniz gibi daha az.
Bu güne kadar dolar almamış olan adam günlük değil isterse saatlik gitsin yine dolar almaz/alamaz/aldırmazlar. Eğer planları o yönde ise Olaylar bir kere başladığı zaman (örneğin geçen çarşamba) kimseye zırnık aldırmazlar. Sabah açılır 41 . Dur MB müdahele edecek falan derken 42 43 olur. Alim mi dersin banka satış kuru 45 görürsün. Bitti gitti. Geçmiş olsun.
Stopajın acil yıl sonuna kadar %10 a düşmesi gerekiyo hala ordan haber yok şaka gibi...
Benimde 3/1 vadeli var 45 ten, 46 gunu kaldı.
Enpara 1500 ustu 32-46 gün %46