70 günde % 17,7 yükseldi ve soluksuz..
biraz düzeltme belkide daha sağlıklı olur..
YTD.
Printable View
70 günde % 17,7 yükseldi ve soluksuz..
biraz düzeltme belkide daha sağlıklı olur..
YTD.
ekonomistlerde de fb gs rekabeti gibi fanatizm kokan yorumlar görüyorum faiz artmasıncılarla faiz artsıncılar :) şimdi bir yorum okudum bloomberght e diyorki yorumcu faiz artmasın önce döviz girişi lazımmış faiz artmadan döviz girişi nasıl olacak reel faiz olmadan yabancı niye gelsin:) :)
Enteresan ama....
hala 3,90 USD ....
insanları anlamıyorum....
bu nasıl bir algıdir....
Daha geçen hafta 3,90 a cikacak diye ah vah ediyorlardı....
şimdi 3,90 a düştü diye seviniyorlar....
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cemil Ertem'in konuşmasından sonra satış yedi dolar galiba.Sadece bu şekilde kurusıkı açıklamalar ile düşecek ise dolar çok kalıcı olmaz galiba bu düşüş.Bu niyet bazındaki konuşmaların çözüm olacağı noktayı çoktan geçtik bence.Bu faiz adam akıllı artmadan bu dövizin yükseliş kanalı kırılmayacak gibi.Ki bu konuşmalardan sonra faiz artışının gelmemesi daha tehlikeli.
.
Dış ticaret dengesi
(rekabetci fiyat vermek ve ihracatı artırmak, ithalatı azaltmak)
için asgari ücret 325-350 $ arasında olmak zorunda mı ?
.
Sn. JonDowes,
Hoşgeldiniz...
kimsenin konuşmasıyla düşecek bişey olduğunu kendi payıma inanmıyorum..
yukarı giderken nazlanıyordu ve biraz dinlenmesi lazımdı.. olanlarımı bozmadım ama yeni alımda yapmamıştım.. elim gitmedi, biraz marj bıraksın istiyorum açıkçası kafamda bi seviye var ama 3,70 değil tabi ki daha üstü bi yerler...
bu hafta dinlenedursun, 4 aralık öncesi ve sonrası ne olacak ona bakmak lazım asıl.. geçen sene kışın kışın nasıl dinlene dinlene gidiyosa aynından gidiyo işte.. çok şaşacak bişey yok... 3,08 den dolar alırken döviz bürosunda kimsecikler yoktu..pahalıydı!.. bi daha oraları göremedik bile...
4 beklemiyorum 4 üzerini bekliyorum düşüncelerim kendimi bağlar.. herkesin aklı kendine.. yatırım tavsiyem değildir...
kölelik sisteminin devamıdır, hayat bu kadar pahalı iken 300 küsur dolar ile kimse geçinemez.
çare yine eğitimdir, ama meyvesi şimdi değil en iyimser tahminle 10-15 yıl sonra alınmaya başlar.
dunyada bu kadar geri kalmış ulus varken onların düşük işcilik maliyeti ile buyume stratejisini uygulayamayız.
kaldıki hayat pahalılığı inanılmaz yuksek, enflasyon ilan edilenden yüksek.
halkın hayat şartlarına tepkisi mevcut zihniyetin kurduğu propaganda mekanizması ve hamaset ile baskılanıyor.
sürdürülebilir bir sistem değil.
hukumetin israfı bırakıp vergileri daha efektif kullanması gerekir.
vergilerin azaltılması da gerekir. her şeyden vergi alan bir sistem var. acziyetten, kötü yönetimden dolayı maden suyundan bile 2018 de ÖTV alacak bir zihniyet problemlerimizi çözemez.