teknik analizin temelini oluşturan grafikler fiyat hareketlerinin dününü ve bugününü açık ve anlaşılır biçimde yansıtırlar. kısaca borsada oluşan her türlü verinin incelenmesidir.
teknik analizin temel felsefesine göre arz ve talep arasında oluşan fiyatları yalnızca bilanço değerlerine göre ölçmek anlamsızdır.
çünkü bilançolar daha açıklandıkları gün eskimişlerdir. temel analiz geleceği derken bilanço değerlerini söylüyorsan yüzde 100 yanlıştır.
"BİLANÇO GEÇMİŞ DÖNEMİN DEĞERLERİNİ YANSITIR" yakın gelecekte vestelin bilançosu açıklanacak bu bilanço dikiz aynası
gibi olacak ve geriyi gösterecektir.( ekim,kasım, aralık 2020 ayları) bilanço açıklandığında yeni fiyat oluşumunu beklemek yanlış
olacaktır. çünkü bu bilançodan mutlaka haberdar olanlar vardır ve fiyatları zaten etkilemişlerdir.( beklentiyi önceden satın almışlardır)
eğer hisse seçim kararlarını yalnızca temel analiz yaparak alırsan borsada hüsran yakındır. ya da işin şansa kalır ve çoğunlukla
yapılan yatırım verimli olmaz.
temel analiz, teknik analiz gibi bir ayrım olmaz.
dünyada profesyonel borsacıların, fonların v.s. uyguladığı yöntem şudur.
( ben de bu yöntemi uyguluyorum)
hem temel analizi hem de teknik analizi birlikte uygularlar. temel analizle gelecek için yükselme potansiyeli taşıyan hisseleri
seçerler. bu hisselerin ise " alım zamanını" teknik analiz ile belirlerler. borsada alım zamanlaması(TEKNİK ANALİZ) yapamayanları tekrar söylüyorum
"hüsranları yakındır"
bugünlerde örnektir. temel verieri iyi olan bir çok hisse senedi aşırı primli ve tepe yaptılar. hadi al da kazan bakalım. mümkün değil. ya da düşük
kazançlara razı olup verim alamazsın. burada geleceği teknik analiz söyler. eğer yeterli teknik bilgin varsa dönüşü görürsün ve alım
için beklemeye geçersin..
bende de saygılar..