Bir senedir bu seviyede bosuna umitlenmiyorum artik...
Printable View
Hacmini de arttır fiyatını da arttır.Çok şeymi istiyoruz :)
Sermaye 43.335.000
Net kar 95.319.330
PD/DD 1.3
Fk 10.67
Ya bi git ya bu fiyatları normal göstermeye çalışma artık Tahtacı Bey.Rasyolar bağırıyor ben burdayım diye.
Emirhan Bey,
Arena'dan beri sıkı takip ediyorum sizi. Emekleriniz ve paylaşımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim. Petun konusunda bir konu kafama takıldı. Halkbank skor karta bakıyorum. Ortalama F/k son 3-4 yıldır 6-7 civarında. PD/de de 1 altı gitmiş hep. Bu çeyrek tahminimiz gibi 30 civarı net kâr gelse ve yılı da 120-130 kapasa, mevcut 10.8 f/k yine 6-7 bandına düşüyor ki hisse bu orana alışık. Yani yılı hiç prim yapmadan kapama riski olası değil mi?
Temel analiz bilgim başlangıç seviyesinde, bu noktada hesapta mi hata yapıyorum, yaklaşım mi hatalı, ne dersiniz? Veya geçen dönemdeki kefil olduğu borç yüzünden geçmiş değerler yanıltıcı, sektördeki diğer firma çarpanlarına mi bakmalı(önceki iletilerinizi de okudum) ?
Zahmet olmazsa fikrinizi yazarsanız sevinirim. Hem öğrenmiş de olurum.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok hocam hesabınız doğru ama yaklaşımda hata var.
Evet son 3-4 sene F/K hep 6-7 ortalama ile , PD/DD 1'in altında hatta bir ara 0,5 seviyelerinde gitti. Ama işte bu son 3-4 sene hep dediğimiz gibi Yaşar Holdingin 250 milyon USD borcunun kefaletinin gölgesinde gitti.
O yüzden hisse fiyatı çok düştü. Bir de 2018-2019 ve hatta 2020 dönemlerinde endeks de 800-1000 arasında idi buna da dikkat çekmek laızm.
Yani son 3-4 sene hisse kendi dinamikleri ile değil , hem borsanın genel durumundan hem de holdingin özel durumundan çok etkilendi. Yani hep Arena için 3-4 liradan 60 liraya geldi çok pahalılaştı diyenlere cevap yazıyorduk ya , arkadaş 3-4 liralar yanlıştı o hissede. 10-12 liranın altına hiç düşmemesi lazımdı.Evet çok primlendi ama 50-60 liralar hala pahalı değil ama artık ucuz da değil diyorduk.
Bunda da aynı durum. PETUN ve sütün hiçbir zaman 5-6-7-8 liralara düşmemesi laızmdı. O korku ile düştü. O yüzden de son 3-4 sene ortalama F/K seviyesini 6-7 , PD/DD değerini 1'in altında görüyoruz ve zaten ortalama rasyolarda neden yükselsin diyor millet.
Ama artık o borç korkusu yok ve şirketin karlılığı artıypr. Tek sorun ciroyu enflasyonun üstünde arttıramıyor. Sorun orada. O da olunca artık bu rasyolar hikaye olur.
Sektör ortalamaları ile karşılaştırmak laızm ucuz mu pahalı mı demek için. Şu anda gıda sektöründe ortalama F/K seviyeleri 20'nin üstünde. Ortalama PD/DD ise 2-3 arası. Yani nereden hesaplarsak hesaplayalım PETUN sektör ortalamasının yarısında. O yüzden 45-50 lira olsa ancak sektör ortalamasına gelir diyoruz.
Yani sektörün en sağlam , en borçsuz , en kaliteli bilançosuna sahip şirketi neden sektör ortalamasına gelmesin ? Elbet bunu görecek piyasa ve oraya gideceğiz İnşaallah.
Bunun için de biraz haber desteğine ihtiyaç var belki. Arena bedelsiz açıkladı şimdi tavan oldu. PETUN da uzun süredir sermaye artışı yapmıyor. Darısı başımıza diyelim.
Emirhan hocam, sorpressa kardeş slm özledik sizi, bir slm verim dedim Hocam kulakların çınlaması benden dolayı bu sıralar çok çınlıyordur 😁