Originally Posted by
hkm
Şimdi bu tatsız sağlık olayında ilk özel hastanede gastro uzmanı baktığı zaman pankreas kanalı tıkalı bu ankarada açılır derken muhtemelen kanseri görmüş olmalı.Çünkü ankarada yapılan tetkiklerde her yerde metastas varmış bunu ilk özel hastanedeki doktorun görmemesi imkansıza yakın.Ankaraya gönderirken bu hastalığın tedavisi olmadığı en uzun ömrün bu hastalıkta 6 ay olduğu,safra kanalının açılmasının sadece hastayı rahatlatacağı hastanın ölümünün mutlak olduğunu söylemesi lazımdı.Hastaya değilse de aileye söylenmeli umudun sıfıra yakın olduğu açıklanmalıydı.Neden yapılmamış anlamadım.Bu olayın sağlık sistemi ile alakasını çözemedim,gereken şeyler yapılmış,ercp için öne alınabilmesi fidanla falan olmuş o kısım yanlış tabi ama ercp için ankarada başka hastanede yer bulunabilirdi,fidan işi şart değildi.Sonuç ise dünyanın her yerinde bu hastalık için aynı olurdu.Doktorların tavırları konusunda ise doktorlar bizim toplumumuzun aynısı biz neysek doktorlarımız da o ,savcılarımız hakimlerimiz polislerimiz ne kadar kibarsa doktorlarımız da o kadar kibar.Savcıları hakimleri polisleri,dövmek eleştirmek,aşağılamak sakıncalı olduğundan güce karşı tavır koymakta zorlandığımız için kolay av olan doktorları millet dövüyor aşağılıyor falan.Kişisel kabalıkları ,saçmalıkları,haksızlıkları hele de sağlıkta hoşgörmem mümkün değil ama hastalardan korktuğu ürktüğü için mesleği bırakan bir hekim olarak işin diğer yönleri de var yazamadan duramadım.