Atlar yabancının olmadığı bist 50 dışında koşacak..
Yabancının olduğu hisselerde yakar topu tutan olmayacak....
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Atlar yabancının olmadığı bist 50 dışında koşacak..
Yabancının olduğu hisselerde yakar topu tutan olmayacak....
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence şu an piyasalar dehşet dengesi olmasa da kararsız bir denge üzerinde, belirsizlik de çok fazla, uzun süre bu şekilde gitmesi zor. Atıyorum 3 vakte kadar bir yöne gitmesi gerekir, gönül ister daha iyi olsun ama tersi de olabilir.
Tabi yanıltıcı yönde ilk hareket olması da mümkün. Mesela seçim tarihi veya adaylar ile ilgli bir gelişme olur piyasa bir yöne gider sonra dönüp tersi istikamete de gidebilir, ya da dış polikitada bir şeyler olabilir, bir öngörüm yok.
Avcı toplayıcı toplum düzeyinde bile belirli bir iş bölümü ve düzen olduğunu tahmin ediyorum, kişiler becerilerine ve motivasyonlarına göre bir şekilde bir görev alıp hem kendi hayatlarını hem de toplumun varlığını devam ettiriyorlardı muhtemelen.
Normalde bu çağda bugünkünden çok daha ileri düzeyde ve çok daha fazla güven içinde yaşmamız lazımdı. Twitter'da arada görüyorum keşke taşı taşa vurup ateş yaksaydım da bu çağda yaşamasaydım diye mesaj atanlar oluyor.
Tweet
Yeni Tweetleri göster
Sohbet
Robin Brooks
@RobinBrooksIIF
·
12s
Turkey is one of the few EMs where exports boom. Look at the contribution of net exports to growth: negative in Mexico (top left), South Africa (top right) & Argentina (bottom right). Only Turkey has consistently positive contributions (bottom left). Better days are coming...
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
·
11s
Unfortunately, in the absence of productivity gains, Turkey has to rely on continuous depreciation to maintain the export competitivenessâ۠hence depreciation-inflation spiral. Someone will have to deal with the cost of inflation in the future.
Kerem Alkin
@keremalkin
@ali_hakan_kara
ve
@RobinBrooksIIF
adlı kullanıcılara yanıt olarak
Türkiye’s export volume came to 250 billion dollars from 36 in 20 years not with a continuously depreciating of currency. It cames with high production quality, amazing range of product & strong logistics capabilities. Türkiye’s Exporters don’t need devaluation for their success.
Google tarafından İngilizce dilinden çevrildi
Türkiye'nin ihracat hacmi, dövizin sürekli değer kaybetmesiyle değil, 20 yılda 36'dan 250 milyar dolara çıktı. Yüksek üretim kalitesi, inanılmaz ürün yelpazesi ve güçlü lojistik yetenekleri ile birlikte gelir. Türkiye'nin İhracatçılarının başarıları için devalüasyona ihtiyacı yok.
ÖS 1:21 · 14 Tem 2022
https://twitter.com/keremalkin/statu...26647133470720
Türkiye'deki sorunun para olmadığı da ortada, bir şekilde tam çözemediğim bir mücadele var, olan vatandaşa oluyor.
Duvardan gelen sese bakarsam her şey kontrol altında. Bir şekilde insan bu dünyada enayi yerine konuluyor ama şikayet edilecek makam yok.
BBHT'ye Adnan Dalgakıran arada çıkıyor. Şu an konjoktürel olarak avantajımız var ama sürdürülebilir değil diyor. Navlun ücretleri yüksek olduğndan Çin'den gelen mallar yerine Türkiye'den mal talep ediliyormuş, ama ölçek ekonomisi olmadığından mass ürünlerde yine Çin gelip pazarını alabilir dedi.
Bir de züccaciyeci çıktı, Rusya ve Ukrayna için ürettikleri ürünleri İtalya'ya göndermişler ama tutmamış, örnek olarak bizim tencereler çorba, pilav ve güveç için onlar ise makarna vs haşlıyorlar dedi.
İhracatçılık işi bir kültür işi, işini seversen yapabileceğin bir iş bence. Mesela Alman arayp avro değer kaybetti indirim istiyorum deyince adamın yüzüne küfürü basmayıp, alttan almak gerekiyordur.
Otel yötecileri derneği yöneticisi BBHT'deydi.
Tatile gele yerli turisti 4 e ayırdı.
1- Enflasyon, dolar, faiz, borsadan etkilenmeyen kesim tatilini yapıyor, gece de eğleniyor, para harcıyor, ama sayıları az.
2- Parasız tatilciler var otelden dışarı çıkmadığı gibi otelde de 1 kuruş para harcamıyor
3- Akullı tatilciler en uygun şartlarda yazlık kiralama, karavan, uygun otel vs seçeneklerinden en uyunlarını buluyor dışarıda da akıllı harcama yapıyor.
4- Kendi yazlığı olanlar tatil yörelerinde kuru kalabalık yapıyor pek para bırakmıyor.
Turizmci iş dönsün diye iş yapıyor, çok borçlu dedi. Henüz para kazanamamışlar.