Piyasa bunlara yapısal reform diyor.
Printable View
Inanilmaz bir durum.. Yazık bu ülkeye kimler nerelerde çalışıyor. Ben işte sırf bu yüzden dolar artar diyorum. Yoksa ekonomiden gram anlamıyorum iktisat mezunu olarak. Ben boyle bir düzen ile akrabani, yakınını senden olani çalıştırıp kazandırarak abd nin bile çökecegine inanıyorum. Osmanlı da bu yüzden çökmedi mi?
Hulusi AKAR ın kullandığı laptop un markasına bakın...YERLİ VE MİLLİ...HEM DE PROTESTO EDİLEN MARKADAN...:he:
https://www.mynet.com/bahceli-nin-ac...i-110104672040
Çok yazık...Çalıştığım kuruma eskiden (90 lı, 2000 li yıllarda) hep İTÜ, ODTÜ den elemanlar gelirdi/gelebilirdi. Şimdi ise ne idüğü belirsiz üniversitelerden (akademisyenlerini TV lerde görüyoruz açık oturumlarda nasıl yandaş olduklarını) gözü açılmamış biat eden gençler geliyor hep bakıp gözlemliyorum da...Çok yazık...
Başkanım burası önemli:)..öncelikle Arjantin IMF ile anlaşma yaptı ama piyasalarda sıkılaşma halahazırda devam ediyor..
Diğer taraftan bunlar iyice tutuşmadan, son dakika harici IMF e gitmezler..gittiklerinde ise kur zaten epey yükselmiş olur..IMF anlaşması ile birlikte kurda dalgalanmalar olur ama IMF'in tercihi/dayatacağı kur seviyesi sürdürelebilir büyüme ve cari açık için gerekli kur seviyesi olur..
Toparlarsam, IMF e gidilecekse piyasalarda bir şokun oluşması ve doların ciddi yukarı atması gerekir bence..burada iki çıkarımım var..birincisi gelinen dolar seviyesi IMF açısından yeterli olur mu..ikincisi global piyasalarda sıkılaşma devam ediyor olur mu..