Printable View
Eskiler bilir, derken yaş almışları kast ediyorum (Bunak denirdi ayıp olması diye bu şekilde hitap ediliyorum)Avuntu
Vergi iadesi için çalışan sarı zarfları doldurur ,doldurduğu kadarını,alır iş verende tamamı alır full geri alırdı.
Kim öle, kim gele. AHALİ PUST.
:he:
Sene başın da sigorta süresi 15 yılı dolduran çalışaşanıma kıdem tazminatını ödeyip, formalite işten çıkardım. Şu an devam ediyor.
Ne yapayım bu parayı diye sorunca, her şeyi bana sormayın siz daha biliyorsunuz dedim. Dayanamayıp altın 410,oo olursa al dedim.
Ki almış.Şimdi her şeyi işverenden beklemeyin.
Biraz önce biri arıyor, hala AGİ peşinde maaş 4500 olur mu diye soruyor ,diğeri asgari üzerine +350 alıyordum,4500+350 alırmıyım diyor. Kasmayın kendinizi, kral size seçim vaadi dağıttı ,kendinizi kapıda bulursunuz dedim.
Her kes iş verene yükleniyor,ben ne bok yiyeceğim haberim yok. Kabahatim iş veren olup vergi ödemek mi?
Degisime hazir olmak gerekiyor. Dolari oraya cekenin bir plani var. Istanbul secimlerinde milletin rizki ile oynayarak sonuc alinacagini gordu. Hukumet degisince dolarlari bosaltip gelen hukumete guvenoyu vermis olacak. Siyasi degisim hukumete guvenmeyen zenginleri/fonlari da geri getirecegi icin dolar bazli suruenn hisselere de talep artacak. Adam her taraftan kazanacak. Gunu kurtarma derdinde olan sark kurnazinin aksine, buna long oynamak, akilli olmak deniyor.