Cari açık rekor seviyelere gelmiş kamu yavaş yavaş dövizin yukarı gelmesine müsaade etmeye başlamış bu enflasyon ile doları daha düşük fiyatlara çekmezler boşuna beklemeyin
STK-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Cari açık rekor seviyelere gelmiş kamu yavaş yavaş dövizin yukarı gelmesine müsaade etmeye başlamış bu enflasyon ile doları daha düşük fiyatlara çekmezler boşuna beklemeyin
STK-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de dinledim o konusmayi. Abartti bence. Faiz 14 den 24 e ciksa ne olacak enflasyonun 3 haneli oldugu yerde 1/4 faize kim kosacak da usd 5 tl birden dusecek? Ayrica merkez VURACAK fiili yanlis olmus kim kullandiysa, zira merkezde vuracak enstruman kalmadi, eldeki son enstruman saksafon. O da isiltilinin elinde, caldi calacak. Falz artirimi icin şahsi ikna etmeye calisiyorlar ama 24 faize milletin dolar satip bankaya vadeliye gidecegini sanmiyorum. Siz gider misiniz ? Kisa surede 20 tl olmasi olasi usd de %50 getiri potansiyeli var, %24 faizle ayni getiriyi 2 senede almayi kimse tercih etmez.
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İşte Tevfik Paşa nın Sadrazam olduğu günlerde, Nisan 1909 da Ödemiş Belediye Başkanı Ali Haydar Bey sadrazama aşağıdaki telgrafı gönderdi:
Yüksek makamdaki keyfi yönetimin sadrazamı Tevfik Paşa ya,
Hürriyete âşık olan ve bu uğurda kanlarının son damlasını akıtmaya her an hazır bulunan 85 bin nüfusu aşkın, fedakârlık ve yiğitliği ile ünlü ilçemiz vatandaşlarının yıkım ve zorbalık ürünü hükümetinize zerre kadar güveni yoktur.
Sadrazamlık makamını mezar taşınıza yazdırmak için kabul ettiyseniz üç gün de yeterlidir. Yok, vatanı yok etmek ve milleti alçak ve bağnazlık derecesine indirmek ve kan döktürmek için üstünüze aldıysanız bu alçaklıktır, hainliktir. Cezasız kalmaz. Görevden ayrıl, yoksa indireceğiz.
Halkı adına Ödemiş
Belediye Reisi Ali Haydar
7 Nisan 1909
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...Slider%20Haber
Gazeteci, yazar, TV programcısı Sedef Kabaş, TELE1 TV deki konuşması sırasında tekrar ettiği bir atasözü nedeniyle cezalandırıldı ve Bakırköy Cezaevi nde 49 gün tutuklu kaldı. Cuma günkü duruşmayla salıverildi ancak kendisine 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Yukardaki telgraf 113 yil once gonderilmis.
Nato kafa nato mermer.
https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...sayfa_yazarlar
Devrim akyılın fikirlerini dinledim bu konuda onun fikirlerine çok güvenirim dolar 16 üstünde aşırı alım var mutlaka düzeltme gelmesi gerekir diyordu 18i gördü tabana gitti. Şimdi faiz 24e geldiğinde en fazla 13e düşer ama toparlar diyor. Benim kanaatim doların 18e gitmesi spekülasyon 10 lira görmesi de öyle. Bunun üzerine savaşı krizin derinleşmesini petrol fiyatlarını, ithalatın dolar ihracatın düşük euro ile olmasını, turizm düşüşünü de ekleyecek olursak faiz 28 dahi olsa doların 13.50 altına inmesi mümkün görünmüyor. Öte yandan 10 gün kadar sonra ülkeye ciddi para girişi bekliyorum. Küreselciler çökmemizi istemiyor ABD yakınlaşıyor, 20 gün önce AB Türkiyeyi gri listeden çıkardı, Ab Rusya ile hava yolunu açık tutmamıza izin veriyor, Sırbistana ise çok büyük baskı yapıyor kapat diye. Rusya ile ticaret ve işbirliğinin çok yükselmesini bekliyorum, özellikle el altından satmak istedikleri mallar konusunda buna petrol dahil. Yeni swap anlaşmaları Araplara şirket satışları da bekliyorum ama bunların hiç birinin de doları güçlü bir şekilde düşüreceğine inanmıyorum tam aksine dünya krizinin derinleşmesini2-3 ay içinde Çin ve abd emlak balonunun patlamasını dünya borsalarının düşmesini mayıs sonu gibi dolar endeksinin 110un üstüne atmasını bekliyorum.
Konuya cevap veren herkese teşekkür ederim.
Usta iki defa svab anlaşmasında ekrana bakıyordum haber gelince 3-4 kuruş ya indi ya inmedi. Piyasa o anlaşmaları takmıyor bile.
siyasetten pek anlamam ama bu arkadaşı solcu devrimci diye düşünüyordum. Dediği ABD ye biat et 850 tane hatası bulunan üretimi durdurulan f35i al, silahlı kuvvetlerin ABD ye bağımlı olsun, öyle olunca ekonomin de bağımlı olsun. Bana göre s400 devrimdir abd den özgürleşmektir. silah teknolojimiz de s400 gibi uzun menzilli füzeler yapmaya evrilmiştir iki yıla kadar envantere girecektir.
Öte yandan Naci Ağbalın görevden alınması borsanın ingiliz yönetiminden özgürleşmesiydi, alın lokomotif garantiyi ne haliniz varsa görün dediler, hala da portföy azaltıyorlar %37ye geriledik.. Bizim gibi küçükler için değişen bir şey olmadı eskiden ingiliz düzeltirdi şimdi jöleli düzeltiyor hatta daha kötüsü. eskiden doları 8.50 den alıp 18e götürüp 10 liralara kadar vermiyorlardı marjlar büyüdü. rt nin adamları 20-30 milyar dolar kar adecek diye ülke dizleri üstüne bu kadar gereksiz yere çöktürülmüyordu. Gereksizdi çünkü merkez milyarlarca dolar sattı, şimdi durum eksi rezerv. Bu millet özgürleşmeyi hak ediyor ama bu millet ne erdoğanın ekonomi politikalarını ne açlığı ne de bu devrimci solcu sanılan yazarları hak ediyor. Artık jöleli küresel hareket ediyor sistem tek elden yönetiliyor. putin sıcak mesajlar verecek deniliyor hemen borsa altın dövizde pozisyon alınıyor cuma günü olduğu gibi. Her şey aylar yıllar öncesinden biliniyor. Tüm sistem halkı soymaya proglamlanmış. sağcısı tezdir solcusu antitez, abd ab tezdir rusya çin antitez. bunların tümü küreselciye hizmet eder, tüm ideolojiler küreselciye hizmet eder. sağcı ya da solcu olursan küreselciye hizmet edersin.sizler savaşırken küreselci paraları toplar. ideolojilerin bittiği gün küreselci de çöker işte o zamana kadar sürüsün. (sözüm şahsa değil)
saygılar..