-
Bahadır Kimya, 13 Ağustos'tan itibaren Ana Pazar'da işlem görmeye başlayacak
09/08/2024 06:22:30
Bahadır Kimya, 13 Ağustos'tan itibaren Ana Pazar'da işlem görmeye başlayacak.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıkmlamada şu bilgiler verildi:
"Bahadır Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) sermayesini temsil eden 55.000.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi'nin 8'inci maddesi çerçevesinde kota alınmıştır. Halka arz edilen 16.000.000 TL nominal değerli Şirket payları 13/08/2024 tarihinden itibaren Ana Pazar'da 51 TL/pay baz fiyat, "BAHKM.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır . İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Turkcell, Ultia Teknoloji'nin tasfiyesine karar verdi
09/08/2024 06:22:45
Turkcell, Ultia Teknoloji Yazılım ve Uygulama Geliştirme Ticaret AŞ'nin tasfiyesine karar verdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıkmlamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu,
Ultia Teknoloji Yazılım ve Uygulama Geliştirme Ticaret A.Ş. ("Ultia")'nin, içinde bulunduğu sektörün büyüme potansiyelinin son dönemde sınırlı kalması sebebiyle tasfiye edilmesi için gerekli işlemlerin başlatılmasına, Ultia'ya ait fikri mülkiyet hakları dahil her türlü malvarlığının, Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı bir değerleme şirketine yaptırılacak değerleme üzerinden Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş.'ye devredilmesine, karar vermiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Koç Holding, Moody's ile kredi derecelendirme hizmeti sözleşmesini feshetti
09/08/2024 06:23:00
Koç Holding, Moody's ile kredi derecelendirme hizmeti sözleşmesini feshetti.
"Kredi derecelendirme hizmeti aldığımız uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's ile Şirketimiz arasındaki kredi derecelendirme hizmeti sözleşmesi, Şirketimizin talebi doğrultusunda feshedilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Marbaş Menkul'un halka arz başvurusu daha sonra tekrarlanmak üzere geri çekildi
09/08/2024 06:23:15
Gedik Yatırım, bağlı ortaklığı Marbaş Menkul'ün önümüzdeki dönemde yayımlanacak olan finansal tabloları ile yatırımcılara güncel bilgiler sunmak ve mevcut piyasa koşullarından dolayı halka arz başvurusunun daha sonra tekrarlanmak üzere geri çekilmesine karar verildiğini bildirdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin 14.12.2023 tarihli özel durum açıklamasında özetle, Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Marbaş Menkul Değerler AŞ (Marbaş Menkul) paylarının halka arzı amacıyla Marbaş Menkul tarafından Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul AŞ'ye başvuru yapıldığı duyurulmuştur.
Marbaş Menkul'ün 08.08.2024 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde, Marbaş Menkul‘ün 14.12.2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na yapmış olduğu halka arz başvurusunun, 2024 yılı için belirlenen asgari ödenmiş sermaye artışını gerçekleştirmek, Marbaş Menkul'ün önümüzdeki dönemde yayımlanacak olan finansal tabloları ile yatırımcılara güncel bilgiler sunmak ve mevcut piyasa koşullarından dolayı başvurusunun daha sonra tekrarlanmak üzere geri çekilmesine karar verilmiştir. Bağlı ortaklığımız Marbaş Menkul halka arzı, yukarıda belirtilen adımlar tamamlandıktan ve mevcut piyasa koşulları daha uygun bir hale geldiğinde yeniden değerlendirilecektir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
YAYLA.E payları 6 Eylül seans sonuna kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek
09/08/2024 06:23:30
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında YAYLA.E payları 09/08/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/09/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında YAYLA.E payları 09/08/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/09/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Biotrend bağlı ortaklığı, "Ayvacık Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi" için üretim lisansı aldı
09/08/2024 06:23:45
Biotrend bağlı ortaklığı Biotrend Ayvacık Yenilenebilir Enerji, "Ayvacık Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi" için üretim lisansı aldı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Biotrend Ayvacık Yenilenebilir Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ("Bağlı Ortaklık"), ön lisansı mevcut olan "Ayvacık Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi" ("Proje") için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun ("EPDK"), 01.08.2024 tarih ve 12781-1 sayılı kararı ile Bağlı Ortaklığa üretim lisansı verildiği belirtilmiştir.
İlgili karar, 07.08.2024 tarihinde Bağlı Ortaklığa tebliğ edilmiş olup ilgili karar ile 29.04.2040 tarihine kadar geçerli olmak üzere Bağlı Ortaklığa üretim lisansı verilmiştir.
Proje; Çanakkale ili Ayvacık ilçesinde, yenilenebilir enerji kaynağına dayalı üretim faaliyetlerinde bulunmak üzere kurulacak bir tesise ilişkindir. Her biri 1,455 MWm / 1,414 MWe gücünde 3 adet üniteden oluşacak tesisin toplam kurulu gücü 4,365 MWm/ 4,242 MWe olacaktır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
MTRYO.E payları 6 Eylül seans sonuna kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek
09/08/2024 06:24:00
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında MTRYO.E payları 09/08/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/09/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında MTRYO.E payları 09/08/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/09/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
BİM, Emek Yatırım Proje Geliştirme'nin devralınması suretiyle birleşme kararı aldı
09/08/2024 06:24:30
BİM, Emek Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi'nin kayıtlı değeri üzerinden devralınması suretiyle birleşme kararı aldı.
"Yönetim Kurulu'muz 08.08.2024 tarihinde %100 bağlı ortaklığımız Emek Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi'nin kayıtlı değeri üzerinden devralınması suretiyle Şirketimiz bünyesinde birleşmesi kararını almıştır.
Bu kapsamda;
- Türk Ticaret Kanunu'nun ("TTK") birleşme müessesesini düzenleyen maddeleri ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Birleşme ve Bölünme Tebliği (II-23.2) başta olmak üzere ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde çalışmalara başlanmasına,
- İşlemin TTK'nın 155/1(a) maddesi ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin (II-23.2) 13. maddesi kapsamında kolaylaştırılmış usulde birleşme şeklinde yapılmasına,
- İşlemin 31.12.2023 tarihli mali tablolar esas alınarak gerçekleştirilmesine,
- TTK'nın 155 ve 156. maddelerinde ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin (II-23.2) 13. maddesinde düzenlenen kolaylaştırılmış birleşme hükümleri uyarınca; birleşme raporunun düzenlenmesinin, inceleme hakkının sağlanmasının, birleşme sözleşmesinin genel kurula sunulmasının ve uzman kuruluş görüşünün alınmasının gerek olmadığına,
- Sermaye Piyasası Kurulu'nun Birleşme ve Bölünme Tebliği (II-23.2) uyarınca duyuru metni, birleşme sözleşmesi ve ilgili Tebliğ'in öngördüğü birleşme işlemine ilişkin başvurularda gerekli diğer bilgi ve belgelerin hazırlanarak Sermaye Piyasası Kurulu'na onay için başvurulmasına,
- Sermaye Piyasası Kurulu'ndan birleşme işlemi için onay alınmasının akabinde, taraflar arasında imzalanacak olan birleşme sözleşmesinin, genel kurulun onayına sunulmaksızın, Yönetim Kurulu'nun onayına sunulmasına,
- 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde, izin alınması gereken bir hususun mevcut olmadığına,
- Birleşme İşlemi kapsamında, Şirketimiz tarafından tanzim ve imza edilerek tüm ilgili resmi kurum ve kuruluşlara verilecek olan belgelerin, dilekçelerin tanzimi ve imzalanması hususunda Şirket'imizin belirlediği kişilerin temsile yetkili kılınmasına karar verilmiştir.
Söz konusu Yönetim Kurulu kararı kapsamında birleşme işlemine ilişkin çalışmalara başlanmış olup, konuyla ilgili gelişmeler kamu ile paylaşılacaktır."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter