TEB marifetli hesabı şubeye gitmeden internet üzerinden açtım.118 k 3500 boşta tutmuş.
Printable View
TEB marifetli hesabı şubeye gitmeden internet üzerinden açtım.118 k 3500 boşta tutmuş.
bugün YKB'yi aradım...500k için 32 gün vadeye 15 verdiler...
az dedim bağlamadım...
Bu başlığa laf olsun torba dolsun diye can sıkıntısından yazı yazmıyorum. Kendi inanmadığım , yaşamadığım bir şeyi de yazmam. Yoğun çalışan, medyayı, piyasaları takip edemeyenler için gün içinde yaşanan önemli şeyleri yazarak diğer insanları bilgilendirmek, onların kulaklarında bir ses olarak kalmasını sağlamak için yazıyorum.
Ayakkabı, elbise vb. alışverişine gittiğinizde satıcı '' evet evet işte bu çok şık durdu '' diye verir gazı. Neden daha fazla uğraşmadan sana ürünü satacak. Eve gelirsiniz eşiniz yada çocuklar - oooo bu hiç olmamış- derler. İşte bankacının işi de yüksek faizden krediyi verecek müşteri bulmak, olabildiğince düşük faizle de mevduat bağlamaktır. Bu konularda her türlü yalan söylemek meslek gereği olup ayıp sayılmaz ( kendilerince ).
Yabancılar 7 haziran da 300 puan daha istiyorlarmış............Yani mevduat olur mu bilmem ama 19-20 resmi faiz 7 Hazirandan sonra Londralılar bekliyormuş............Vadesi dolan arkadaşlar 7 gün gecelikte gitmeleri kendi menfaatlerine gibi görünüyor..........
daha 7 haziran para politikası kurulu toplantısı beklenmeden faizler 16,5 yapıldığına göre , sizce 7 haziranda bir artış daha gelir mi ? Bütün mesele bu soruya ne cevap beklediğimiz de . bankalar apar topar gecelikleri 90 gün tanışma diye 16 - 16,5 lara çektiler. Eğer 7 haziranda faizin bir daha artmayacağına inansalardı şurada bir hafta daha 15 lerle oyalanırlardı.
Bir insan kaç bankayla tanışacak ? bu tip uygulaması olan 3 banka var. hakkını dolduruveriyorsun. Oysa bekleyelim 8 haziranı ne olacak bakalım.
Gerçi bazı bankalar gecelik güzel oran veriyor ama diğer imkanlara ambargo koyuyor. Misal ; TEB , 16,5 güzel gecelikte neden para tutulur? gün içinde çıkacak fırsatlarda nakit olsun diye. Dolar alacaksın makasın ağzı kocaman. uygun olan enparaya eft yapacan günlük limit 10 bin. Ne anlamı kaldı 16,5 faizin.