ayhan istedi yaptık, onsu 20 kuruş yukarı taşıdık. Artık bundan sonrası kendine kaldı. :)
ons yine uzun barları yakmış. Bu sefer yeşil yakmış. para piyasaları başında değildim yakalayamadım. Ani fırladığına göre bir haberle fırlamış olmalı. Ya aşı hakkında kötü bir haberdir, yada trilyonluk paketlerle ilgili iyi haberdir.
Aylardır bu ikisi ile yatıp kalkıyor. ons fırlamadan önce abd 10 yıllık tahvil faizleride yükselmeye başlamış. Tahvil faizinin yükselmesi sebebi ile çıktı ise şaşırırım çünki bir yerden not almışım, tahvil faizi ile negatif korelasyonlu diye.
Akşam sebebi öğrenmeye çalışayım ciddi bir şey değilse 1860 üzeri short için iyi yerler. ons altında kazancı görünce hemen kapamak gerekiyor, uzun süre bir yönde durmuyor.
---
BIST de düzeltme bittimi acaba.? Grafik bitti diyor ama düzeltmelerde yeşil kapanan günler oluyor. Düzeltme Erken biterse sebebi yeni giren 800 bin kişidir. Çok büyük para ile girdiler ve düzeltmeyi yapanlar amaçlarına bu büyük para sebebi ile kolay ulaşmış olabilirler. Dün yazmıştım şartlar eski düzeltmelerle aynı değil diye.
Yarın belli olur, düzelip düzelmediği.
Bu düzeltmedede para kazanamadım ama anormal bir hareketti, xbank da operasyonu yapanlar haricinde kazanan olmamıştır. Şanslı acemileri ve hep aynı yöne oynayan yarım oyuncuları saymıyorum.
Hisse vadelide Aynı anda hem short hemde long olayını yine beceremedim. Bir dahada denemem.
BIST 100 xbank kapanışları, yarında yükselmeye devam edeceğim diyerek kapadılar. Akşam piyasalarda BÜYÜK bir bozulma olmazsa yarın yeşil açarız. Düzeltme bitmişsede akşamda yeşil kaparız.
Olay anormal başladığından, yön hakkında net değilim. Net olduğum şey, BIST100 de orta uzun vadede yön yukarı. Kısa vadeyi her zaman tutturduğumu söyleyemem, zaten kısa vadeyede odaklanmıyorum.
---
usdtry de yazacak farklı bir şey yok. Yeterince yükselmediği için Şubat shortlara takviye yapamadım.