Hintliler anı yaşayın, akışına bırakın fazla kasmayın diyor.
Bizim ülkede eskiden herkes tek başına kalsa bile ülkeyi savunmaya kurtarmaya programlandı. Şimdi dini kurtarmaya programlanıyor gibi.
Printable View
Hintliler anı yaşayın, akışına bırakın fazla kasmayın diyor.
Bizim ülkede eskiden herkes tek başına kalsa bile ülkeyi savunmaya kurtarmaya programlandı. Şimdi dini kurtarmaya programlanıyor gibi.
bozkurt daha doktor bakmadı grafiğe temel analizdeyiz hala, grafik bende yani, daha grafikçi doktor görmedi,..
grafik palanın elindeyse yemişim tekniğini temelini manasına geliyor, grafik bendeyse doktor bilemezki anlamında,
herhangi araçlarla elimize değen/gelen çok küçük tecrübe edebildiğimiz işaretler vardır, olabilir ve bunları olumlu değerlendirirsek başarı gelebilir,
şimdi sistem sat verdiyse sen aldaysan sistemciysen bir kere kendine ters, temelciysen dönüp bakmayacaksın en başından yazmışssın piyasayı kendine şu diye, teknikçiysende her gün bakacaksın grafiklerine,..
Teknik grafikisine inananda bakar inanmayanda bakar, çünkü borsanın bir parçasıdır, palanın ressamlıkta çığır açtığı harikülade bir sanat eseridir.
Bisttin tablosunu herif hergün resmediyor cizgileriyle
Ben temel analizle başladım.
Tekniği burada öğreniyorum yalan yok.
Bana göre temel veya teknik veya ikisi birden veya hiç birisi onemli de olabilir onemsiz de olabilir. Fark etmez. Kazanan haklıdır.
Teknik ile kazanan var mı? Var. Demek ki teknik analiz diye bir şey vardır. Uygulayan uygilayamayan stratejisi olan olmayan ayrı konu.
Ben hala temele daha çok güvenirim yalan yok. Portföyü %80 temele göre kurgular ve 3 ay kolay kolay dokunmam.
Kalan %20 ile atış serbest tamamen tekniğe göre bile işlem açtığım oluyor ( mesela Ülker tamamen teknik ile aldım temeli hala kötü ama tutuyorum. )
Kendimi rahat hissediyor isem haklıyım gerisi boş.
Bence yatırım işinde temel, trading işinde ise teknik geçerlidir.
Trader para olsa yatırımcı olur, para kazanmak için de bereketli sinyallerin neler olduğunu iyi belirleyip ona göre cesaret ile işlem yapmalıdır.
Benim gibi cesaretsiz biri isen dikkatli davranman lazım, temel olayına da ağırlık vermen ve elini verip kolunu kaptırmaman lazım.
İnsanlar risk taker ve risk averse olarak temelde ikiye ayrılır, gerçek hayatta bile kimi arabasını kasko sigorta yaptırır kimi yaptırmaz.
Risk seven insan mutlaka akıllı insanlara danışmalı, bilmediği riskleri öğrenip ona göre tedbir almalı, sonradan ben böyle bir şey olabileceğini bilmiyordum dememeli. Cahil adam cesareti ayrı, bilinçli adam cesareti ayrı kategori.
birde akımlar var,
mesela bir dönem ew akımı trend olmuştu, şimdi eskisi kadar rağbet yok,
keza sistem olayı vardı, ya sistemciler kendilerini geliştirerek bana ne milletten ben şuradan kenardan usul usul gideyim dediler sesleri çıkmıyor yada formül peşinde koşanlar artık yoruldular ve bu işin dibi yok dediler, formülleri içinde kayboldular,
yine çizgiciler vardı, kırılma anı öncesi sahneye çıkarlar ve iki olasılık verirlerdi ya yada olarak biri olurdu elbet,
bunlar güzel günlerdi,
şimdi üst akıl modası güvenilmezlikle birlikte trend topik, ayrıca dünyanın çivisi çıkmak üzere,
bu şartlar altında elbette viob bilinemez güvenilemez,
ama her gün türlü dolaplar cevirsede gideceği yere gidiyor,
yani seans başlayınca güvenilmez, akşam seans kapanıp grafiğe baktığında güvenlir hale geliyor,
demekki keseye bakmak gerekiyor, yani kendimize güvenmek
Şirketler yılda 6 kez MKK'dan ortak listesi alabiliyormuş.
BBHT'de konuk sabah baktık kim almış diye şeklinde bir söz ağzından kaçırdı, belki başka bir şeyi kast etti. Alıcı beğenilmediği için belki piyasa sattı.
Ülkede 2 cevapsız soru var.
1- Sakız orucu bozar mı?
2-Teknik analiz var mı?
Bir türlü cevabına emin olamıyoruz.
Viop topikte de teknik analiz var mı tartışması şahirane. Dünya da başka ülkede yoktur.
Sanırım long-short pozları çeyreklik bilanço analizine göre açan arkadaşlar var ki teknik analizi tartışıyoruz.