Adnan bali geldiği için durum değişir diye düşünüyorum o var diye bende hisse aldım ,
Sığ hisse değil ki gidelim bağırıp çağıralım maalesef vicdan ve insanlarına kaldı artık
Printable View
Ben ümitliyim. Boşuna basıyor , siz her ne kadar soda külü bir veri önemsiz desenizde. Bu hisseyi o soda külü ihya edecek. Yeni yatırımlarla. 1.300 dolardan 1450 ye geldi yakında 1650 civarında olacak istediği kadar bassın, acısı fena olur. 2021 de 1300 usd den 2021 ekimde 3500 geldi . 6 7 lira arasında gitti geldi fiyat 2021 Kasım aralıkta hisse 17 lira oldu .
Yeterli artsın patlaması olacaktır bekletsede
Sn beski birde zamaninda bundan 7 8 sene once adanan bali ile birilerinin isfin gibi bir hissede bazi olaylari oldu .
Simdi gunumuze gelince . Bunlar 42 43 den gerl alim yapip kimi hisseden cikardilar buna bakmak lazim asıl suç bu aslinda. 36 da alma izle 42 de al . Arada yıl da yok 1 1.5 ay fark var.
Cakallık yaptilar masum bir geri alım degildi bu
Soda külüne kim önemsiz dedi ki! Var mı gören, duyan. İlginç. Ytd
Soda Külü Pazar Büyüklüğü?
Küresel Soda Külü Piyasası büyüklüğü 2023 yılında 20,40 milyar ABD doları olarak kaydedilmiş olup, 2024 yılında 21,41 milyar ABD doları olacağı tahmin edilmekte ve 2031 yılında 31,20 milyar ABD dolarına ulaşması ve 2024'ten 2031'e kadar %5,53'lük bir Bileşik Büyüme Oranı (CAGR) ile büyümesi öngörülmektedir. Raporda Ciner Grubu, Genesis Energy, L.P., GHCL Limited, HUBEI YIHUA CHEMICAL INDUSTRY CO., LTD., Sahand Industrial Group, Şişecam, Solvay SA, Tata Chemicals Ltd., CIECH S.A., gibi şirketlerin sunduğu ürünler yer alıyor. ve DCW Ltd. ve diğerleri.
Pazarın büyümesi, cam imalatı, deterjan ve kimya endüstrilerinden gelen talebin artması, üretimdeki teknolojik gelişmeler ve çevresel sürdürülebilirliğe artan vurgudan kaynaklanmaktadır. Soda külünün cam üretiminde kritik bir bileşen olması nedeniyle, cam imalat endüstrisinden gelen talebin artması pazarın büyümesini önemli ölçüde artırmaktadır. Ayrıca deterjan ve sabun endüstrilerinin genişlemesi, temizlik maddesi olarak kullanımının artması nedeniyle soda külüne olan talebi artırıyor.
Kimya endüstrisinin genişlemesi, çeşitli kimyasal proseslerdeki önemli rolünün bir sonucu olarak soda külüne olan ihtiyacın daha da artmasına yol açmaktadır. Ayrıca soda külünün sanayide kullanımını teşvik eden çevre düzenlemelerisu arıtmaKirleticileri azaltmak talebi artırır. Ayrıca, soda külü üretimindeki teknolojik gelişmeler ve soda külünün gıda endüstrisinde artan kullanımı, pazar beklentilerini artırmaktadır.
Soda külü piyasası, çeşitli endüstrilerdeki yaygın uygulamalardan kaynaklanan güçlü bir büyüme ile karakterize edilmektedir. Asya-Pasifik bölgesi pazara hakim durumda olup Çin, geniş üretim üssü nedeniyle önemli bir üretici ve tüketici konumundadır. Kuzey Amerika ve Avrupa, istikrarlı endüstriyel faaliyetler ve katı çevre düzenlemeleriyle desteklenen önemli pazar paylarına sahiptir.
Pazardaki başlıca oyuncular arasında büyük çok uluslu şirketlerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeler de yer alıyor ve bunlar kolektif olarak parçalanmış bir rekabet ortamını şekillendiriyor.
Dalgalanan hammadde fiyatları ve artan çevresel kaygılar gibi zorluklarla karşı karşıya olmasına rağmen, soda külüne olan talebin devam etmesi nedeniyle pazarın istikrarlı büyümeyi sürdürmesi bekleniyor.
Sodyum karbonat olarak da bilinen soda külü, imalat ve endüstriyel işlemlerde yaygın olarak kullanılan beyaz, suda çözünür bir tuzdur. Cam, deterjan ve kimyasalların üretiminde hayati bir hammadde görevi görür. Soda külü, trona cevherinin madenciliği yoluyla veya sodyum klorür, amonyak ve sodyum klorürün kimyasal reaksiyonunu içeren Solvay işlemi yoluyla elde edilir.karbondioksit. Uygulama alanları, asitliği nötralize etmeye yardımcı olduğu su arıtımına ve pH düzenleyici olarak görev yaptığı gıda işlemeye kadar uzanır. Çok yönlü özelliklerinden dolayı soda külü çeşitli endüstriyel uygulamalarda temel bir maddedir.
Analistin İncelemesi
Üreticiler sürekli olarak pazarda ortaya çıkan fırsatlardan yararlanma çabalarına odaklanıyor. Araştırma ve geliştirmeye yapılan önemli yatırımlar, yenilikçi üretim teknolojilerinin tanıtılmasına yol açarak verimliliği ve sürdürülebilirliği artırdı. Üstelik üreticiler, değişen tüketici taleplerini karşılamak için, çevre dostu ve yüksek saflıkta soda külü çeşitlerine özellikle vurgu yaparak ürün portföylerini çeşitlendiriyor.
Cam imalatı ve deterjanlar gibi belirli son kullanım sektörlerine özel yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi, pazarın genişlemesine neden oluyor. Rekabetçi kalabilmek için şirketlerin teknolojik gelişmelere ve sürdürülebilir uygulamalara yatırım yapmaya devam etmesi gerekiyor. Ayrıca, küresel soda külü pazarında henüz kullanılmayan büyüme potansiyelinin yakalanabilmesi için gelişmekte olan ekonomilerde stratejik işbirlikleri ve pazar genişletme çalışmaları yapılması önerilmektedir.
Soda Külü Pazarı Büyüme Faktörleri
Teknolojik gelişmeler soda külü pazarının büyümesinde önemli bir rol oynuyor. Üretim süreçlerinde sürekli yenilik, verimliliği artırır ve maliyetleri azaltır, böylece pazar rekabet gücünü artırır. Enerji verimli üretim teknikleri ve otomasyonun yaygın olarak benimsenmesi gibi teknolojik gelişmeler operasyonları düzene sokarak daha yüksek üretkenliğe ve daha düşük çevresel etkiye yol açar.
Ayrıca, araştırma ve geliştirme çalışmaları, çevre dostu üretim yöntemlerinin geliştirilmesine ve böylece sürdürülebilirlik kaygılarının ve katı düzenleme gerekliliklerinin giderilmesine odaklanmaktadır. Pazardaki şirketler, teknolojik yenilikleri benimseyerek, değişen tüketici taleplerini karşılamak ve ortaya çıkan büyüme fırsatlarından yararlanmak için rekabet avantajı kazanmaya odaklanıyor.
AM International, Singapur'un bir parçası olan Tuticorin Alkali Chemicals & Fertilizers Limited (TFL), gelişmiş karbon yakalama teknolojisini kullanarak yeşil soda külünün ticari üretimine başladı. TFL, karbonu kömürden biyokütle yakıtına dönüştürmek ve böylece fosil yakıt kullanımını ortadan kaldırmak için bir Karbon Dioksit Geri Kazanım Tesisi kurdu. Ek olarak, sıfıra yakın soda külü üretmek için Mısır'dan gelen yeşil amonyumu kullandılar ve bu da karbon nötr üretimde önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.
Üretim süreçlerini düzenleyen sıkı çevre düzenlemeleri, pazarın gelişimi açısından büyük bir zorluk teşkil etmektedir. Bu düzenlemeler kirliliği en aza indirmeyi ve çevresel etkiyi azaltmayı amaçlıyor ve şirketlerin standartlara uyum sağlamak için maliyetli yükseltmelere yatırım yapmasını gerektiriyor. Bu zorluğun üstesinden gelmek için sektör oyuncuları sürdürülebilirlik girişimlerine öncelik veriyor ve daha temiz üretim yöntemlerini uyguluyor.
Karbon yakalama ve kullanma gibi yeşil teknolojilere yapılan yatırımlar, karbon emisyonlarının azaltılmasına ve soda külü üretimiyle ilgili çevresel kaygıların hafifletilmesine yardımcı oluyor.Düzenleyici kurumlarla işbirliği yapmak ve çevre yönetiminde en iyi uygulamaları benimsemek, uzun vadeli sürdürülebilirliğin sağlanmasına ve paydaşlarla olumlu ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olur.
Soda Külü Pazar Trendleri
Soda külü piyasasını etkileyen önemli bir trend, geri dönüşüme ve döngüsel ekonomi modellerine verilen önemin artmasıdır. Çevresel sürdürülebilirliğe ilişkin artan farkındalık, endüstrilerin atık ve kaynak tüketimini en aza indirecek döngüsel uygulamaları giderek daha fazla benimsemesine neden oluyor. Soda külü sektöründe geri dönüşüm girişimleri, cam üretimi ve su arıtma süreçleri gibi atık kollarından soda külünün geri kazanılmasına ve yeniden kullanılmasına odaklanmaktadır.
Şirketler, soda külünün geri dönüşümünü kolaylaştırmak, böylece işlenmemiş üretim ihtiyacını azaltmak ve çevresel etkiyi azaltmak için yenilikçi teknolojilere yoğun yatırım yapıyor. Bu, daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir ekonomi yaratmaya yönelik ortak küresel çabalarla uyumludur, böylece pazar büyümesini teşvik eder ve daha yeşil bir geleceği teşvik eder.
Soda külü pazarındaki bir diğer önemli trend, gelişmekte olan ekonomilere artan nüfuzdur. Hindistan, Brezilya ve Endonezya gibi ülkelerdeki hızlı sanayileşme ve kentleşme, çeşitli sektörlerde önemli miktarda soda külü talebi yarattı. Artan harcanabilir gelirler ve değişen tüketici yaşam tarzları bu bölgelerdeki pazar büyümesini daha da artırıyor.
Piyasa oyuncuları, üretim tesislerine yatırım yaparak ve yerel işletmelerle stratejik ortaklıklar kurarak, gelişmekte olan ekonomilerdeki fırsatlardan yararlanıyor. Ayrıca bu bölgelerdeki hükümetler yabancı yatırımları çekmek ve endüstriyel kalkınmayı teşvik etmek için uygun politikalar uyguluyor ve bu da pazarın genişlemesine neden oluyor.
Segmentasyon Analizi
Küresel pazar türe, yoğunluğa, son kullanım endüstrisine ve coğrafyaya göre bölümlere ayrılmıştır.
Türe Göre
Türe göre pazar sentetik ve doğal olarak sınıflandırılır. Sentetik segmenti 2023 yılında 14,26 milyon ABD doları değerlemeye ulaşarak pazarın liderliğini üstlendi. Bu hakimiyet öncelikle sentetik soda külünün doğal muadili ile karşılaştırıldığında yaygın olarak bulunabilirliğine ve maliyet etkinliğine bağlanmaktadır. Sentetik soda külü, tutarlı kalite ve daha yüksek saflık seviyeleri sunan Solvay işlemiyle üretiliyor ve bu da onu çeşitli endüstriyel uygulamalar için oldukça tercih edilen bir seçenek haline getiriyor.
Ek olarak, sentetik soda külü üretiminin artan talebi karşılayacak şekilde ölçeklendirilmesi daha kolaydır ve bu da şirketin pazar hakimiyetine katkıda bulunur. Ayrıca sentetik soda külü üretim süreçlerindeki teknolojik gelişmeler verimliliği artırmaya ve üretim maliyetlerini düşürmeye devam ederek segmentsel büyümeyi artırıyor.
Yoğunluğa göre
Yoğunluğa bağlı olarak soda külü piyasası hafif ve yoğun olarak sınıflandırılmaktadır. Yoğun segment, tahmin dönemi (2024-2031) boyunca %5,59'luk bir Bileşik Büyüme Oranı kaydederek önemli bir büyümeye tanık olmaya hazırlanıyor. Bu büyüme esas olarak cam imalat sanayinde yoğun soda külüne olan talebin artmasından kaynaklanmaktadır.
Yoğun soda külü veya hafif soda külü olarak da bilinen yoğun soda külü, daha yüksek saflığı ve daha yüksek alkaliniteliği nedeniyle giderek daha fazla tercih ediliyor ve bu da onu cam yapım işlemleri için ideal kılıyor.Ayrıca su arıtma uygulamalarında yoğun soda külünün artan kullanımı segmental büyümeyi körüklüyor. Ayrıca üretim teknolojileri ve lojistik altyapısındaki gelişmeler yoğun soda külü segmentinin genişlemesine katkı sağlıyor.
Son Kullanım Sektörüne Göre
Son kullanım endüstrisine dayalı olarak pazar, cam endüstrisi, sabun ve deterjanlar, kimya endüstrisi, kağıt hamuru ve kağıt ve diğer sektörlere ayrılmıştır. Cam sanayi segmenti, 2023 yılında %44,34 ile en büyük soda külü pazar payını elde etti. Bu hakimiyet, öncelikle soda külünün cam üretiminde önemli bir hammadde olarak yaygın şekilde kullanılmasından kaynaklanmaktadır.
Soda külü, eritme işlemini kolaylaştırır, camın şeffaflığını ve dayanıklılığını artırır ve cam eriyiklerinin pH seviyesinin kontrol edilmesine yardımcı olur.Dünya çapında hızla gelişen inşaat ve otomotiv endüstrileri, cam ürünlerine olan talebin artmasına yol açarak cam endüstrisi segmentinin büyümesini hızlandırdı. Ayrıca cam formülasyonları ve üretim süreçlerindeki yenilikler bu segmentte soda külüne olan talebi artırmaya devam ediyor.
Soda Külü Pazarı Bölgesel Analizi
Bölgeye bağlı olarak, küresel pazar Kuzey Amerika, Avrupa, Asya-Pasifik, MEA ve Latin Amerika olarak sınıflandırılmıştır.
https://www.kingsresearch.com/tr/soda-ash-market-800
Kim önemsiz demişse halt yemiş! Ytd
2021 den beri ozellikle yatirimlara hiz verdi . 2027 ye kdr 10 milyar doların uzerinde yatirim yapilmials olacak . Hakkı bu degil . Geri alımda malesef yok .
Hisse 32.70 seviyesine gelirse endeksin 6000 olması ile aynı noktaya tekabul ediyor, ortalamalara gore . .cok cok kotu fiyatlanıyor .
1.5 milyar dolarlık tahvil boeclanmasinin nerdeyse yarısını euro ya dondu .2024 haziran ayında ort 1.07 08 pariteye denk geliyor . Burdanda yedigi parite zarari var. 500m usd aralikda cinere cikildi.
Hisseye haber gerek . En azindan geri alim.
Soda kulu dedik . 2 yillik takozdan cikti dedik. 15 gunde %10 12 arti yapti dedik . 2025 de peyderpey abd yatirimi devreye aliniyor dedik .
Hepsinden onemlisi 1 usd cöp fiyati dedik ordan bile tepki alamiyor herseye ragmen
Geldigimiz gibi gidiyoruz .herkese bol şans .
42 45 arası geri alimda kime ne peskes cekildi bu ortaya cikmadan yerler burayı. Tepki bile veremiyor