Ercan Gürses
@ercangurses
·
50sn
Avrupa ülkelerinin İsrail’e dönük yaptırım kararları büyük bir dönüm noktası.
İnsan kalanlar “anti-semitizm” şantajına da kulak asmıyor artık.
İsrail ektiğini biçiyor…
Printable View
Ercan Gürses
@ercangurses
·
50sn
Avrupa ülkelerinin İsrail’e dönük yaptırım kararları büyük bir dönüm noktası.
İnsan kalanlar “anti-semitizm” şantajına da kulak asmıyor artık.
İsrail ektiğini biçiyor…
Sadettin Tantan
@sadettintantan
ABD Dışişleri Bakanı Rubio’nun Suriye’de birkaç hafta içinde iç savaş çıkabileceği beyanı bir tahminden öte hazırlık ve planın işaretidir. ABD bölgemizde kaos istiyor. Türkiye kaosa izin vermeyecek yegane güçtür. Siyasi irade, ABD’ye mahkum değildir. Türkiye, Suriye’deki Türk aşiretlerini İsrail’in insafına terk etmemelidir, bu tarihi bir hata olur. Amanos’tan Golan Tepeleri’ne, Lazkiye’den Şam’a, İdlib’ten Hama’ya ve Suriye’nin birçok bölgesine kadar bu bölge Türk’tür. Türkiye kendi kaderini kendisi tayin edebilecek güç ve kapasiteye sahiptir. Yeter ki siyasi irade emperyalizmin tuzaklarına düşmesin.
@yurt_partisi
doğruları haykırmaya, milletimizi aydınlatmaya devam edecektir. Bu yurt bizim sahip çıkacağız!
#SONDAKİKA
İstanbul'da bir eve düzenlenen operasyonda, İmamoğlu'nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi.
MİT’in çökerttiği sahte baz istasyonu şebekesinin, Türkiye’deki Uygur Türklerine ait verileri toplayıp Çin’e aktardığı ortaya çıktı.
-CNNTürk
https://x.com/SanayiSavunmaTR/status...26828759351419
Linkte video var.Alıntı:
Sanayi ve Savunma 🇹🇷
@SanayiSavunmaTR
Türk yapımı Cehennem silahı: JOBARIA 🇹🇷
Türk Savunma Sanayi şirketi Roketsan tarafından BAE için üretilen JOBARIA roketatar sistemi, tek seferde 240 roket ateşliyor.
Rehberi aziz serin "YALIN"" olanın gideceği yer çöplüktür.
"EPİKUR" vardı. O daha iyi idi.
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
8s
İsrail'de muhalefet lideri ve eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Golan, İsrail ordusunun çocukları hobi olarak öldürdüğünü söyledi
İsrail devlet televizyonu KAN’a konuşan Golan:
— Normal bir devlet sivillere karşı savaş yürütmez, hobi olarak çocukları öldürmez, bir halkı yerinden etmeyi kendisine hedef olarak belirlemez
— Hükümet intikamcı, ahlaksız insanlarla dolu. İsrail'in varlığına bir tehdit oluşturuyor
— İsrail, milletler arasında bir parya devleti olmaya doğru ilerliyor
— Netanyahu ve hükümet üyeleri, Golan'ı “düşmana hizmet etmekle” suçladı
Yok be ya, büyütmeyin dürzüleri...İsrail, günah keçisidir. İspanya'da şebekeleri, İngilizler çökertmişlerdir.Alıntı:
Abdurrahman Dilipak
@aDilipak
·
9s
Ve İsrail, İspanyayı cezalandırdı. İspanya siber savaşın hedefi oldu!
Nedret ERSANEL
@NedretErsanel
·
1 sa
ABD, AB, İngiltere ve bazı Avrupa ülkeleri sanki eş zamanlı bir ‘Netanyahu karşıtı’ politika geliştiriyor!
Hristiyan din adamları, Birinci İznik Konsili’ni anmak için 1700 yıl sonra İznik’te bir araya geldi.
https://x.com/bosunatiklama/status/1924764728737329346
Bravo. Ver 2 saat süre, analez yapsınlar. Sınav böyle olur, soru böyle sorulur.Alıntı:
Boşuna Tıklama
@bosunatiklama
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bir dersin finalinde tek soru soruldu.
"İsmet İnönü'nün Türk demokrasi tarihindeki yerini ve önemini açıklayıp, tartışınız."
1946 seçimlerini "açık oy, gizli tasnif" ile yaptırdı.
10 yıl muhalefette kaldıktan sonra sokak hareketlerini destekledi, teşvik etti.
Ihtilal kiskırticılığı yaptı.
Seçimle gelemediği iktidara ihtilalciler sayesinde geldi.
Istanbul hukuk fakultesinin deyyus ordinaryus profesoru sıddık sami onar'ın "makable şamil kanun olur" fetvasiyla siyasi rakiplerini astırdı.
Özetle, "halkın reyi ile asla iktidar olamadı"
Talebe olsam ben böyle yazardım.
hani borsa dışında bir şey yazmayacaktın...
ben çok şeyler söyledim aleyhlerinde ama bir şeyi şimdi idrak ediyorum...
acaba bunca yıllık iktidardan sonra mal varlıkları neymiş...
şimdi iktidarda ikinci üçüncü feşmekancı adamcıkların mal varlıkları ne ola ki?
son not iktidardan gitti ama gitmemek için ne yapıyor insanlar desek mi?
Abi sınıfta kalırsın. İnsaf, bu kadar taraflı olunmaz. Evet, halk oy vermedi ve 2.dünya savaşı sırasında halkı aç bıraktı. Buğdayı silolarda çürüttü, ekmek karneyleydi, Üsküdar'da çok yaşlı insanlardan, ekmek bulamayan genç kızların feci hikayelerini de dinledim.
Fakat ülkeyi savaşa sokmadı. Denge politikasinin mimaridir.
10 yil boyunca, mecliste Demokrat Parti sözcülerinin hakaretlerine maruz kalmasina ragmen, bir gün bile meclise gelmemezlik etmedi.
Demokrasi kültürünün gelişmesinde, politik olgunluğun yerleşmesinde katkisi vardir. Halkın oy vermemesinde, Türkiye'yi borçlandirmamasinin da etkisi vardir.
Çok partili hayata geçiş konusuda, dışaridan yapilan baskilar etkili olmuşsa da çatışmaya götürmeden, uyumlu ve yumuşak bir sekilde geçişi sağlamistir.
Yine parti içinden karşisina Ecevit çikinca, yenilecegini bilerek kurultaya gitmistir.
Imam Hatip Okullarini açmiştir.
İdam ettirdi demek cok buyuk haksizlik. Günah abi. Idamlar uygulanmasin diye elinden geleni yapti. Çok onceden mecliste söylemişti:"Sizleri ben bile kurtaramam."
Idamlarin sebebi farklidir. Yazdim defalarca.
Mukayese kabul etmez. Ama bu iktidarın yaptigi islerle, o donemde yapilan isler de mukayese edilemez. Ismet Pasa disaridan borclanip, yatirim yapmaya karsiydi, ulkeyi borclandirmadi.Alıntı:
ben çok şeyler söyledim aleyhlerinde ama bir şeyi şimdi idrak ediyorum...
acaba bunca yıllık iktidardan sonra mal varlıkları neymiş...
Ismet Paşa yolsuzlukla anılmaz ama Milli Piyangodan büyük ikramiye de çıkmıstir kendisine. Bir de Pembe Koskle ilgili de dedikodular olmustur. :)))))
Gercekler neyse hepsini yazmak lazim.
Siz niye bozustunuz bilmiyorum ki? Ihtiyacimiz politik olgunluk.
bozuşmadık... sadece bazı politik tercihler onun karadenizli kafasını mahvediyor :) ...
kendi adıma bu iktidarın adil olmasını ve gerçekten dürüst politikalar uygulayarak liyakati ön plana çıkarmasını bekleyerek 2002 yılında ülkenin son şansı olduğunu düşünüyordum... bir çok arkadaşımız bu yola baş koymuşlardı. ama sonradan gördüm ki bu yola baş değil galiba kıç koyarak ülkenin umudunu kendi umutları haline getirmişler...
1.5 yaşında bir çocuk babası olarak Onun geleceğine endişe ile bakıyor ve korkuyorum. kaybedilmiş yıllardan maalesef birilerini suçlamak yerine daha fazla batağa saplanmadan bir şeyler yapılmaya başlamasını ümit etmek dışında bir yol görmüyorum...
ama bu ilkede maalesef yargı dahil her şey bozuldu. ve bazı yerlerde yazdım:
karı kocaya toplu halde yürüme ve sosyal mesafe cezası kesildi. Gönül belediyeciliğinde iddia eden zabıtalar tarafından.
topluluk yok malum en az 3 kişi gerek
karı koca sosyal mesafe sadece çüş denir...
zabıta yetkisiz. yetki poliste
ceza kesmeye dayanak tutulan kanun kabahatlar kanunu alakasız. üstelik oradaki sınır 100 lira bunlar 390 ar lira kesmişler.
mahkemeden ne beklersiniz tabii ki iptal... maalesef... en son adalet bakanlığı yargı yolunda af nedeniyle gereksiz kaldı diye reddedilmiş... paşam böyle saçma bir dava benim önüme gelse bu cezaları onaylayan hakimlerin hukuk diplomalarını iptal etmek gerekirken ( maalesef temel hukuk bilgileri bile yok) sonuç var mı yok...
evet bir sonuç var Rabbim bizi beterinden korumuş... şimdi böyle bir düzende destekleri gördükçe ben çıldırıyorum... değil sn 101 babam mezardan kalkıp gelse olgun olmam mümkün değil...
evet inönü gibi bir adam elindeki yetkilerle eğer son 23 yılda olsaydı değil pembe köşk, muhtemelen istanbulun ankaranın yarısını alırdı... ve ...
neyse bu kadar izah yeter sanırım...politik olgunluk için temel esaslarda buluşabilmek lazımdır bu da adalettir...
Siyasi konulara girmeyeceğim, dedim.
Yazdığım üniversite sorusuna cevaptı. :he:
Demokrasi ve İnönü idi konusu.
Hepinizi seviyorum. :yes:
Çok önemli hadiseler var. Gece Gaza'dan Aşkelon'a, Yemen'den Tel Aviv'e füzeler atılmış.Alıntı:
ABD, Washington'da 2 İsrailli diplomat öldürüldü.
Çok daha önemlisi, Girit'te 6.1'lik deprem olmuş. Depremin merkezi Santorini'ye çok yakın. Yeni bir deprem fırtınası yüksek ihtimaldir, düşük ihtimal Santorini patlayabilir. İşte bu olay Akdeniz için bir kıyamet olur.
Bu tartışmaların tamamını unuturuz. Hatta ne kadar basit konularla uğraşmışız deriz. Herşey düzelecek merak etmeyiniz. Sakin olunuz.
Siyaseti borsayla ilgisi için konuşuyoruz be ya.
Ben gider yine hastaneye.
Santorini'ye dikkat.
Bati Karadenizli bu be ya...Doğu Karadenizli olsaydi hakli olurdun.Alıntı:
bozuşmadık... sadece bazı politik tercihler onun karadenizli kafasını mahvediyor ...
Lütfen şikayet ediniz. Şikayet sayısı yüksek olduğunda kendiliğinden yasaklanabiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam öyle idi.
Bugün çok garip haberler var. Bir tanesini kopyalıyorum.
https://www.samsungazetesi.com/samsu...oogle_vignette
Mesaj verilmiş gibi. Böyle haberlerde geçen rakamlar önemlidir.Alıntı:
Samsun'da genç subay Hakan Fidan'ın acı sonu: Kahreden detay
Samsun'un Terme ilçesinde derede boğulma tehlikesi geçiren jandarma astsubay Hakan Fidan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Benim mesajımı değiştirip yazma...:)))))))))))
100 tane nickin var...Türkiye Trol Orduları Başkumandanı mısın? tövbekar abinin de psikolojisini bozdun, adamcağız hep aynı olayı yazıp durupduru. :))))))))))))Alıntı:
İmamoğlu seçimi kazanıp, Türkiye'nin 13. CB'nı olacak.
fanatik59'u şikayet ediniz. 0101'i şikayet etmeyiniz. :))))))))))))))))) Onun fikrini değiştirecez. Yeniden inşa edecez.
Tekrar tekrar şikayet edilebiliyor. Çok sayıda şikayet alırsa ceza alıyor. Ünleme basıp, ikayet ediniz. Şayet yasaklatabilirseniz, İmamoğlu serbest kalacak, diplomasını geri alacak ve 13.CB olacak demektir.
Yasaklatamazsanız, Tayyip Ağamla devam. Yasaklatabileceğinizi de hiç sanmıyorum. Çok sayıda katılımcının ünleme basması gerekiyor.
Katılıma, çoğulculuğa, demokrasiye hiç inanmam.
Bakınız, ben mesela 5 dakikada, 5 kere şikayet ettim. Ünleme tıklıyorsunuz, çıkan kutuya, çoklu nick kullanımı yazıyorsunuz, onaylıyorsunuz, işlem tamam. 60 saniye sonra yeniden şikayet edebiliyorsunuz. Önceki sayfada da mesajları var, onları da şikayet ediniz.
Haydee İmamoğlu'nu Silivri'den çıkarıyoruz.
Bu başlığın açılışında, ilk 10 sayfada elektrik kesintileri olacağını yazmıştım. Daha önceki forumda da var. 10 senedir yazıyorum. Bu kesintilerin süreleri uzamaya başlayacak. Yavaş yavaş alıştıra alıştıra 15 güne kadar çıkaracaklar.Alıntı:
Reuters:
"Fransa'nın güneyinde bazı bölgelerde elektrik kesintisi yaşanıyor."
Garip mesajlar var. Bir şeyler dönüyor.Alıntı:
Conflict
@ConflictTR
·
2s
🔴 Dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen gergedan böceği, Manisa’nın Salihli ilçesinde bir çiftçi tarafından zeytin çapalarken bulundu.
Bak bu da o tarihte ..yine senden.....
Şimdi de İBANoğlu tahminlerinde bulunuyorsun.....
Not. siyasi gaye ile değil, Aywaaa'nın durumunu tahlil için paylaştım... :yes:
Fotoğraflarda reis 42 yaşındaki halini koymuş. Kılısdaroglu da 42 yasındaki halini koyaydı belki de kazanırdı...... :whistling:
Benim hafızama saldırı var şuan...tövbekar abinin aklını alabilirsiniz ama benim aklımı alamazsınız. Benim zaten aklım yok. Hipnodikim ben, suya bakıp görüyom.
Haberleri değiştiriyorlar. 77 yaşında vefat haberi aşağıda:
Bu haberlerde direk rakamlara bakılır. Kılıçdaroğlu haberi asparagas, gerçek bu:Alıntı:
Eski Merkez Bankası (TCMB) başkanı ve politikacı Rüşdü Saracoğlu 77 yaşında hayatını kaybetti.
Hadi urdan...Alıntı:
İmamoğlu secimi kazanip, Turkiye'nin 13.CB'ni olacak.
Asıl haber bu, 2 gün önce, turpun büyüğü:
Bugün vefat etmiş...Alıntı:
BPT
@bpthaber
Balıkesir'de 12 yaşında bir inşaat işçisi, 2. kattan düşerek ağır yaralandı.
fanatik59'u yine şikayet ettim. Doğru yoldayız, bakınız tutuştular. Bunu yasaklatalım, sırada öbür nickler var.
İmamoğlu'na destek veriyoruz. :)))))))))))))))
Asıl turpun büyüğü aşağıdaki haber, daha büyük tup olmaz.
https://www.tontv.com.tr/haber/25080...-milyon-olacak
Vah vah vah...Kimden ötürü? Kimden ötürü?Alıntı:
Ancak doğurganlık oranı, yani doğurganlık çağında olan bir kadının ortalama kaç çocuk sahibi olduğu 2001 yılında rakam 2,38, 2024 yılı sonunda ise 1,48. Bu yaklaşık yüzde 40’lık bir düşüş anlamına geliyor. Üstelik bu gerilemenin büyük bölümü son 10-12 yılda gerçekleşti. 2001 ile 2011-2012 yılları arasında görece daha dengeli bir seyir varken, 2012’den sonra doğurganlık oranı çok hızlı bir şekilde düştü. Benim Dünya Bankası’nda çalıştığım dönemde bu tür istatistiklere sıkça bakardık. Bu kadar hızlı doğurganlık oranının düştüğü başka bir ülke olduğunu sanmıyorum.