GB00B03MM408 olanini (B hissesi) alacaksiniz. GB00B03MLX29 (A hissesi) olanini degil.
A = NL
B = UK.
Printable View
Yurtdisi portföyü olan arkadaslarin sayisi artmaya basladi.
Excel/Calc disi portföy yönetimi kullanmak isteyen arkadaslar var ise "Portfolio Performance" adinda open source bir programi tavsiye edebilirim. Tüm platformlar icin versiyonu var (Linux, Mac, MS)
Aktif portföyünüzü veya sanal portföyler olusturabilir. Alim/satim degerlerini, masraflari, temettüleri vs. girip tüm degerler takip edilebiliyor. Grafikler, analizler yapiyor. Aktuel verileri otomatik olarak calistiginda belirlenen sitelerden kendisi getiriyor, gecmis verileri yahoo'dan (veya baska sitelerden) aliyor vs.
API baglanti üyeliginiz varsa oradan veri alabiliyor. Hisse, ETF vs. aratip takip listenize alabiliyorsunuz.
Dil secimi olarak sadece DE ve EN var.
Kendim kullaniyorum. Paralel olarak Calc icinde de tutuyorum portföyümü.
https://www.portfolio-performance.info/en/
IB platformuna alışmaya çalışıyorum. Şimdilik bana çok karmaşık geldi dashboard yapısı. Herşey heryerdeymiş gibi, dashboard'u sadeleştirmem gerekecek. Firstrade'in güzel yanı hem sade olması hem de Morningstar, Benzinga ve briefing.com'u ücretsiz olarak platformlarına entegre etmeleriydi. IB sağolsun hepsini paralı yapmış. Real-time market datasından zaten geçtik de bari ücretsiz araştırma verisi verse. Demek ki hisseleri Firstrade'den araştırıp IB'den trade etmem gerekecek.
Güzel bir şeye benziyor. Deneyeceğim bunu. Linux'ta da çalışıyor galiba.
Investing'i kullanıyordum normalde ama investing kar hesabı yaparken sapıtıyor birden fazla para birimi ile alınmış hisse varsa.
Varsayılan para birimini USD yapıyorum mesela, diyelim iki ay önce 10bin tl'ye aldığım eregl hissesinin karını gösterirken tl cinsinden karı dolara çevirip gösteriyor. O da yanıltıyor. Alış esnasında TL olarak girilmiş maliyeti dolar olarak kaydedebileydik iyiydi investing'de.
ekleme: cık. beğenmedim. hisseleri tek tek aratıyorum, programa eklemek için. gelen sonuçtaki fiyat güncel değil. Habire EUR kullanmam için diretiyor. (EUR varsayılan para birimi, Avrupa'da yazıldığı için olabilir program) Investing + calc devam.
Fiyat verileri genelde 30 dakika gec oluyor. Cünkü verileri yahoo finance veya baska yerlerden aliyor herhalde. Real-time verileri kullandigini sanmiyorum.
Ancak para birimi isi ilginc. Programin sahibi para biriminin diger para birimlerinde tutulabilir yaziyor.
Hisse secerken verilerin alinmasini istediginiz siteyi, borsayi belirleyebiliyorsunuz. O esnada para birimi secebiliyorsunuz. Default olarak kendi data bankini baglamis. O zaman Euro istiyor sanki.
Bana yetiyor. Zaten Calc icinde tuttugum veriler öncelikli. Bu programi gün icinde bakmak istedigimde kullaniyorum.
Portföyümde 26 kalem varken Calc veri baglantilari güncellesirken cöküyordu bazen. O yüzden sadece USD, GBP güncellestiriyorum Calc'da. Geri kalan 9 kalemin güncel fiyatlarini manuel giriyorum 3-5 günde bir.
Yahoo finans api'si sağlıklı çalışmıyor diyorlar. Bir ara başlayacaktım böyle bir portfolio programı yapmaya javascript ile ama şu API seçiminde tıkanınca bıraktım. (yahoo'dan başka beleş api yok sanıyorum) Yahoo kendi api'sinin desteğini kesmiş hala çalışıyormuş ama her an patlayabilir diyorlar. Boş zaman bulursam kendi versiyonumu yazıcam.
Bedava olarak API'yi kapatti yahoo. Sanirim artik sadece ücretli olarak veriyor verileri.
Yahoo acikken CSV olarak indiriyordum Calc'da ve sonra kopyala yapistir 26 kalemi güncellestiriyordum.
Excel'de direk fonksiyon var hisse bazinda veri cagirmak icin ama Calc'da yok. Eskiden (Star adi altindayken) vardi bir fonksiyon.
Alpha Vantage, Finnhub vs. sirketler ücretsiz API üyeligi veriyorlarmis da, ugrasmak lazim.
Ugrasmak isteyenler icin olanaklar var gibi.