Bizde anlasak?!
Printable View
Ekim ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte yeniden değerleme oranı da belli oldu. Açıklanan enflasyon verilerine göre yıllık olarak belirlenen 2023 yılının vergi, harç ve cezalarında geçerli olacak yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 oldu. Yasaya göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden değerleme oranını yüzde 50 indirme yetkisi bulunuyor.
https://www.gazetevatan.com/ekonomi/...-orani-2067899
Bu aslında bize Enflasyonu da izah ediyor, nasıl bir enflasyon altında olduğumuzu... Bildiğim kadarı ile zaten bu değerlemeler enflasyonun altında olur hep, yani en az %200 gerçek enflasyon altında eziliyoruz!
Ereğli/İsdemir de sağolsun, hiç gözümüzün yaşına bakmıyor :) Gerçi sevgili Ric yukarda dedi, %24 ü enflasyon olmalı :)
İyi de ben nisandan beri zaten %5 zarardayım Ereğli'de :)
04.11.2022 tarihinden itibaren dayanak varlığı SASA olan pay vadeli sözleşmeler için Kurumumuz inisiyatifinde belirlenen başlangıç teminatı seviyeleri, Takasbank tarafından açıklanan güncel risk parametrelerinin 3 katı olacak şekilde uygulanacaktır.
Gol oldu galiba Ereğli 90'a çaktı.
Kafadan 15 milyar dolar net cebe girecek bir rezerv. Harika, muhteşem. Bugün bayram günü.
300 milyon ton rezerv, bu büyüklükte ki madenler Brezilyalı dünyanın en büyüğü Vale, Rio Tinto'da falan var.
Ülkemiz ve şirketimiz adına sevincimi anlatacak kelimeler bulamıyorum.
Şirketimizin bağlı ortaklıklarından Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ermaden) adına ruhsatlı Bingöl-Avnik demir madeni sahasında yapılan sondaj çalışmaları sonucunda yoğun cevherleşme tespit edilmiş olup, Peletleme Tesisi kurulmasına karar verilmiştir. Toplam demir cevheri rezervi yaklaşık 250-300 milyon ton olan bu yatırımın yaklaşık maliyeti 550 milyon ABD Doları'dır. Yıllık 3,0 milyon ton pelet üretim kapasiteli Peletleme Tesisi'nde demir cevheri rezervi kapsamında 100 milyon tonu aşkın pelet üretimi hedeflenmektedir.
Yatırımın tamamlanması ile birlikte, ön fizibilite değerlendirmelerine göre bugünkü fiyatlarla faaliyetlerden elde edilecek kar artışının yıllık yaklaşık 200-250 milyon ABD Doları olması beklenmektedir. Şirketimizin önemli hammaddelerinden biri olan pelette kendine yetebilirlik oranının %25-30 bandından %80-85'e, toplam demirli hammaddede ise kendine yetebilirlik oranının %15-20 bandından %40-45 bandına çıkması öngörülmektedir.
Bingöl-Avnik'te kurulacak olan Peletleme Tesisi ile şirketimizin çelik üretiminde hammadde arz güvenliği sağlanarak kendine yetebilirlik oranının yükselmesi ve ülkemizdeki ithal pelet kullanım oranının azaltılarak yerli ekonomiye katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Konuya ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
EYT ile TOGG alırım artık :) Ereğli'ye nasip olmayacak.
Hep söyledim korka korka, şu 10 bin lotu daha almadan gitmesin diye...
Yarın gene eksi açar. Böyle bir psikolojiye soktu bizleri.
Şaka bir yana uzun vade tutacaklar için güzel haber. Hepimize hayırlı olsun.