Dün çok kişinin canını yaktı.çokkk
Printable View
Dün çok kişinin canını yaktı.çokkk
Son 3-4 gündür Pınar Süt ile PETUN arasındaki korelasyon bozulmaya başladı.
Durum PETUN lehine pozitif ayrıştı. 2 hafta kadar önce süt etten 1 lira pahalı idi ama şimdi et sütten 3,3 lira daha pahalı.
Devamlı soru geliyor bana et mi süt mü diye . Ben de herkese süt çok daha büyük firma ve potansiyeli fazla ama şimdilik etin durumu daha iyi diyordum. Bu fark ortaya çıkıyor şu an.
İkisi de ucuz bence. Sütün sorunu yüksek finansal borcu. Şu an kredi fazileri de yüksek ve süt yüksek faiz ödemeye devam ediyor. O borcu bitirince süt de çok iyi net karlar açıklayacak ama sanki en az 8-10 aya daha ihtiyaç var. 2022'de et satıp süt almak daha mantıklı durum böyle giderse.
Ama şimdilik PETUN'un bilanço kalitesi , net kar büyümesi , temettü verimi , finansal borcunun olmaması vesaire çok daha cazip kılıyor eti.
Bu hafta 27 liranın üstüne çıkabilir endeks yatay kalırsa. Ama durabilir mi orada emin değilim. 26 üstünde kalması yeter bu hafta.
Halk bank davası bizi etkiler mi sence Emirhan
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
Halk Bank davası hisse olarak bizi etkilemez tabii ki ama o davadan HALKBANK lehine karar çıkarsa Halkbank öncülüğünde tüm bankalara alım gelir bu da endeksi yukarı çeker , o zaman endeks yükseldiği için biz de dolaylı olarak pozitif etkileniriz.
Ama Halkbank davasına kadar bizi direk etkileyecek bir sürü beklenti var. Pazartesi bilim kurulu toplantısı var , olası bir tam kapanma kararı bizi olumlu etkiler. Ramazan başlıyor o zaten tüm gıdaları olumlu etkiler bizi de olumlu etkiler. Ay sonu yavaş yavaş yaklaşıyor , temettü vakti yaklaşıyor bu direk olumlu etkiler , Mayıs başı bilanço gelecek , iyi bilanço beklentisi olumlu etkiler vesaire.
Yani bundan sonraki 20 gün dolu beklenti var , onlar daha çok etkiler bizi Hakbank davasına göre.
Matriks mobile twitter kısmından haber tararken denk geldim.Bilgilerin tamamı doğrumu bilmiyorum.Listede pnsüt koymamış.
Paylaşmak istedim.Tavsiye içermez.
Sektör ortalamasına gelmesine müsade ederlermi bilmiyorum ama sabır edenler karşılığını alırlar inşallah uzun vadede.