http://www.eczacibasi.com.tr/_Media/...4958445175.pdf
Ek 2.2 net değerinden bahsediyorum.makul değer 709 mln.Bu kanyon aynı kanyon değil mi?Değerlemeler nasıl bu kadar fark edebilir.
Printable View
http://www.eczacibasi.com.tr/_Media/...4958445175.pdf
Ek 2.2 net değerinden bahsediyorum.makul değer 709 mln.Bu kanyon aynı kanyon değil mi?Değerlemeler nasıl bu kadar fark edebilir.
gayrımenkul sektorun sıkıntıda..3 yıl once bır daırem vardı 300 bın ıstıyordum..hala 300 bın tl ıstıyorum..3 yıl once ortalama 100 bın dolardı sımdı dolar bazında 60 bın dolara yakın.ve hala satamıyorum bunun adı krız degılde nedır?
dolar bazında tl bazında her alanda mal ettıgı fıyata konutları satamıyor..yenı malıyetlerle konut yapı satacak olsa eldekı stoklar erımemıskı..eldekı stokları malıyetıne satsa nakıt gırdısı yapıp , yenı projelere baslasa yenılerın fıyatları uçar gıder...son 7-8 yılda arsa konut fıyatları anormal sekılde sıstı ıyı bır balon olustu..konut acıgının oldgnu zannetmıyorum.herkes daırede oturuyor..herkesın ıpoteklı veya ıpoteksız en az 1 daıresı var..sımdı mıllet yazlık pesınde..sosyal konutu olan bır tık uste luks konuta gecıyor.
sonuç : emlak fıyatları cok uzun yıllar bu kadar hızlı seyretmez...buralarda uzun yıllar yerınde sayar.
ornegin Ankara kule yeni kiralama ile 25 yil ustu, azalis gorulebilir...
ege perla avm tarafi oturmadi toplanan kira ile masraflar dengesiz, %100 dolulukta bile zarar edebilir,kotu yatirim, tabii neye gore, normalde uretilen konut ofis kari avm'yi bedavaya getirir ama aktif asifte bilancoya zarar yansiyor, bakalim onuda bu ceyrek gorecegiz, izmire birde istinye park yapiyorlar 1 yilabiter, kim gider ege perlaya.. degerleme azalisi gorebiliriz.
manzara adalar ofis bloklari, iskule verilemezken burayi doldurmasi zor gibi, grup sirketleride yerlesti.. degerleme azalisi burdadnda gelebilir..
lodge daki sorun malumunuz
Lamartine de ayni sorun var lakin, avrupa normlarinda bu amortisman sureleri tumunde sorun degil hatta degerlemeler cokucuz ancakbizdeki sorun enflasyon %15-16 gelismis sehirlerin oldugu ulkelerde %2-3 EN ONEMLI SORUN !!!!!!! ENFLASYON ve bunun bir sarmala donusmesi, piyasa bugun neden veriyor, bu yuzden hem buyuyelim %6-7 hemde enflasyonu indirelimle olmuyor, Erdogan icin oluyorda biraz iktisat okur yazarligi olanlar icin mumkun olmadigi ortadab eskiden mumkundu ara boldu, heryer usd doluydu, neyse buralara girmneyelim cikamayiz, simdi avruada seneye eurolari cekecek, bize hikaye lazim var mi hikaye????
ifm binasi genel projenin yavas ilerlemesi nedeniyle kisa vadeli donusu zor gozukuyor, halkgyo hizli sanirim orada biraz.. agaogluda stratejik ortak bakmaya baslamis... oraya genelmudurluk giderse iskule ne olacak, kule 2 %31 doluluga ancak geldi...
degerleme azalisi buradada gorulebilir...
uskudar arsa ilginc ama sorunlu imar planlari vs vs...
tuzlaya iyi ara verdiler ancak bu ortamda bir de finansman maliyetini koyarsan belki uretim satarsa zara etmeden cikabilir mi?? burasida sorun, degerleme artisi koydular ancak gercekci olmayabilir, buradada bir azalis olabilir...
tecimile yaptiklari (sandik) kadikoy otel olayi da ilginc.. bakalimbu yil icinde bir hamle gelecek mi hem otel hemde Tuzla tarafinda..
ilave bono ve tahvil ihraclari baslayacaklarini gosteriyor..
inistanbul local ve gala da on satisla isi cozmuslerdi lakin 2.el olusmaya basladi, hayat ve konsept eritilmesi bu kadar kolay olmayabilir..
yani elinde manzara adalar ve insitanbulda eritilmesi gereken stoklarda var, buna ragmen tuzlaya baslamalari ilgin olabilir..
sirket portfoyu ilginc tatmin edici bir kira gelir var bu defter degeri ile ancak korkutucu olan borclanmalari !!!! ve bunu aliskanlik haline getirdiler bir nevi...
tskb gyo elindekileri tskb nin oturdugu caksada iskuleye gelse bari kiraci olarak,boyle birsey olabilir belki ...
ozetle sorun cok...ulasabilecegi deger ise ilginc..yani iskulenin, manzara ofis ve ifm nin %100 yakin dolulukla islem gordugunu dusununce, konut uretimi ve satis kari beklentisi olmasada olur diyor insan ama sorunlar ortada iste ..
İstanbul için lokasyon falan filan çok önemli.mesela adam diyelim ev alıyor avrupa konutlarından 200 bine her sene 400-600-800-1mln oluyor.O 1 mln a alan işte o nokta önemli bir 10 sene 1 mln a satamıyor. :)
Etilerin girişinde bir lostra salonu var herkes bilir bayağı gitmedim ama kapanmamıştır sanırım.Depremin peşine abi dedik işler azaldı mı yooo.Demir bank battı sorduk yooo.Adam derdi ki gök yarılsa bizim burada işler artar azalmaz bu ülkede.
Yalanım olmasın yılını karıştırıyor olabilirim.Hemen yakınlarında galeri var demirbank battığının ertesi sene adam en çok porche yi bu sene sattık demişti.