Originally Posted by
Cautionary
Yok, sizin doğru anladığınızdan eminim..ben genel algı açısından söyledim.
Yaptıgım hesaplara göre, aşırı stres ve huzursuz bir ortamda çalışılan kurumsal bir işin toplamda aylık 3-4 bin gibi bir ek maliyeti var...nedir bu kalemler,
ı-) aşırı stres ve huzursuzluk nedeniyle psikolojik hastalıklar başta olmak üzere sağlık giderleri--aylık 500 tl(tüm aile)
İi-) stres atmak icin yapılan gereksiz kılık kıyafet harcamaları-500 tl
İii-) yine stres nedeniyle ya da kafa dağıtmak icin fazladan gezme tozma cafe-restoran harcaması-500 tl
İv-) yardımcı, bakıcı, ev işlerine yardım vs icin harcama- en az 2000 tl
Yani kurumsal hayattan ayrılıp, yâri zamanlı-serbest ama mutlu olarak çalıştığınızda en azından 3-4 bin tl lik bir avantajımız oluyor...sağlık sigortası icin 50 tl yeterli olduğu icin, ihmal edilebilir bir gider olacak sgk...SGK emekliligi icin prim gün sayısını doldurduğunuzu varsayarak, kurumsal hayata veda edebileceğinizi düşünüyorum...ayrica çoğunlukla PTT takıldığınız icin, kıyafet masrafları ayrıca düşecektir.
Ayrıca İstanbul gibi bir kentte alelacele bir yere yetişme derdiniz olmayacağı icin, ulaşım masraflarınız da hatrı sayılır ölçüde azalacaktır...off peak saatlerde hem İstanbul'un keyfini çıkarıp, hem de fiyat olarak uygun mekanlarda takilabilirsiniz, yoğunluk olmayacağı icin sıra vs derdi de yok[emoji1]