Short !
50 dolar 5x. :cool:
Son ütücü bitmexi liqutasyona uğrattı.
Formasyonun çalışmasını bekliyorum artık. Nasip.:oleyo:
Printable View
Short !
50 dolar 5x. :cool:
Son ütücü bitmexi liqutasyona uğrattı.
Formasyonun çalışmasını bekliyorum artık. Nasip.:oleyo:
Eyvah, ağır konu...:) Beni de aşar bu iş. Aslında Sn. Secbul ilk dillendirdiği zamanlar biraz araştırmıştım ben ama belli kriterler koyup ona göre incelemek lazım. Ama kabaca kripto dünyası ve yeni nesil coin için şu an aklıma gelenler;
- Klasik POW madenciliği olmamalı artık bu saatten sonra. POS tabanlı olması lazım bana göre ya da POW+POS hibrid en azından. POS yapısı üzerinde masternode kurmak gittikçe daha popüler olacak sanırsam.
- Hızlı ve kolay olmalı her zaman. XRP bu konuda çok iyi. Secbul'un dediği gibi belki biraz Windows XP tadında ama hızlı ve kolay transfer başlıca ihtiyaç olduğu sürece her zaman popüler olacak. Yeni nesil coinde de bu mutlaka olmalı.
- Neyi amaçlıyorlar, farklı bir teknolojik mantık ve süreç getiriyor mu?(dijital parayım diyen, kredili ödeme/kredi kartı çıkaran, en hızlı benim, akıllı kontratlar benden sorulur diyen çok coin var.)
- Belli bir sektör ya da süreç hedeflemiyor da olabilir, illa ki bankacılık ya da kredi kartı çıkartacağım gibi değil. Mesela Quarkchain(QKC) duydum yakın zamanda. Bilgim yanlış değilse saniyedeki işlem hacmine(TPS) odaklanmışlar bunlar. Ben bunu maksimum seviyede yapayım da isteyen istediği gibi kullansın diyor. Ekibinde ayrıca eski facebook çalışanları da var galiba.) Temel ihtiyaç hız, kolaylık ve güvenlik olduğuna göre bu en saf ihtiyaca yönelik olmak belki de ön plana çıkaracaktır.
- Arkasındaki ekip ve destekçiler kimler? Bilindik firmaların eski çalışanları ya da kripto camiasında bilinen, saygı gören ve daha önce örnek çalışmaları olmuş kimseler.
- Ayrıca bu işi sadece para, finans, ödeme şeklinde neden düşünüyoruz? Geleceğin dijital parası, herkes onu kullanacak diye bir derdimiz mi var? Devlet destekli ya da belli bir emtia'ya endeksli dijital stabil coin neden çıkarmıyorlar? TUSD, USDT, PAX falan var ama devletlerin çıkardığı ya da belli coğrafyalardaki ülkelerin biraraya gelerek çıkardıkları ortak dijital para birimi yapar geçersin. Bu noktada "kriptonun doğası merkeziyetsiz olması devletler çıkarırsa ne anlamı var bunun" denebilir. Ancak hiçbir ekonomik düzen kendi doğasına bırakılmamıştır. Bugün merkeziyetsiz desek de borsalar, eski BTC kodamanları, büyük madenciler vs. vs. her şekilde kontrol ediyorlar zaten.
- Teknolojik altyapı odaklı kurulmuş coinler? Para birimi, finans sektörü amaçlı değilde mesela block zincirlerini birbiriyle konuşturan, birbirleri arasında kolay ve hızlı dönüştüren(atomic swap),yüksek elektrik maliyetli pow yerine pos tabanlı ve bunlara ek olarak hızlı işlem gücü sunan, farklı süreçleri için kendi ana zinciri içinde farklı alt-zincirleri olan(akıllı kontrat için ayrı, para transferi için ayrı mesela. Bu şekilde birinin performansı diğerini olumsuz etkilemesin. Bilgisayarlardaki çok çekirdekli multi-processing gibi) vs. vs. coinler acaba atak yapabilir mi?
- Ayrıca IBM, Microsoft, SAP gibi büyük firmalar zaten blockchain ile deli gibi uğraşıyorlar kendi arge'lerinde. Biz yeni nesil dijital parayı ararken arka plandaki bu firmaların geliştirdikleri altyapılar bu piyasası olumsuz etkiler mi ya da ripple, stellar'daki gibi banka ve IT firmaları işbirliğine daha fazla katkısı mı olur? Malumunuz artık bulut teknolojileri çok yaygın kullanılıyor. Misal IBM bankalara deseki "arkadaş ben kendi zincirimi geliştirdim, bulut altyapımda alın size şu kadar cpu, ram ve depolama alanı. Güvenliğimi de zaten bulut sistemimde sağlıyorum, o da sıkıntı değil. Ayağınız alışsın diye de ilk yıl ücretsiz veriyorum bu hizmeti" dese acaba ripple falan kalır mı ortada?
4,330 tırtıkladık netekim. tutundukça 10 günlüğün üzerine doğru asılma olasılığı artıyor, şu an 4,440 USD civarlarında o.
burada da alım gelmeye başladı ama orada akışkanlık artar muhtemelen.
geri döneceksek orası daha doyurucu bir tuzak alanı olur.
çok ufak tefek alış + sell stopları yukarı itmeye devam ediyorum :)
not : yazana kadar dayanmış sıpa oraya
ripple ın bi derdi var ama ne acaba...
yükselişe hiç ayak uydurmuyor...