Ben TOBO OBO dan falan anlamam. Kucuk yatirimciya bakarım. Etrafıma sorarım. Kasap manav berber taksici emlakci vs vs. Cogunluk ne dusunuyorsa tersini yaparım.
O yüzden SENTIMENT INDEX de bir nevi bana bu bilgiyi verir.
Printable View
Hava güneşli ve açık, bisiklet ağır aksakta olsa gidiyor..
Ama çıtırtılar geliyor..Birde bisiklet dursa, mazallah..:oleyo::oleyo:
http://www.news18.com/news/world/rus...k-1504533.html
https://www.mingtiandi.com/real-esta...ate-headlines/
Goldman Sachs, dünyadaki en şaibeli ve de en büyük yatırım bankasıdır. Takma adı da "vampire squid" yani "vampir mürekkep balığı" dır. Kendi yatırımcılarının cebini boşaltmakta, onları kazıklamakta üstüne yoktur Goldman'ın. ABD'nin SPK'sı olan SEC'den düzenli olarak yaptığı manipülasyonlar yüzünden yüz milyonlarca dolar ceza alır hep ve bunları da takır takır öder, bu cezaları ödemekten bir beis de görmez. İşini bilen treyderler hep Goldman'ın analizlerini tersine uygular, zaten adı çıkmış bir yatırım bankasıdır. En büyük taktiği, kendi hesabında bulunan ve boşaltmak istediği bir varlığı propaganda yaparak kendi yatırımcılarına pazarlamaktır. Mesela yüksek getirili ama reytingi düşük yüksek riskli kurumsal tahvilleri överek AL reytingi verir ve kendi yatırımcılarına bununla ilgili olumlu bir analiz gönderir; sonra da kendi hesabında bulunan bu tahvilleri çaktırmadan yine kendi kurumunda hesabı olan yatırımcılara satar. Vampire Squid yakıştırması Goldman için cuk oturuyor, bana inanmayanlar SEC'in bunlara verdiği cezaların bir dökümünü çıkartıp okuyup bilgi sahibi olsunlar. Goldman ne diyorsa tersini yapacaksın.
Daha once yazmistim
Hormon gdo ve isil teknolojisinde abd dunyada bir numara. Son 3-4 yildir abd deki kuruyemis fiyatlari tr nin altinda kaldi. Uretim bollugu var ama uretilen hicbirsey gercek degil.
An itibari ile izmir ozdere de bir apart tayim. Yillardan beri ilk defa gercek misir yedim. Abd de dari yok sweet corn denen rezil sey var. Maalesef pazarda insanlarin aldigini gordum. Burada tatli misir diyorlar.