Teşekkür ederim
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Teşekkür ederim
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 10579İş yatırım garanti yatirim ve akyatirim 2015 den beri boşuna toplamadı tek sıkıntı yabancının hisseye girmesi oldu onuda döktü şimdi bilanco sonra ihale haberleri yüzümüzü guldurrcek
Böyle aile şirketlerinin borsada hareketleri tamamıyla sahiplerinin elindedir..Şirketlerini halka açarak hem kasalarına para sokarlar hemde hisseyle oynayarak yatırımcısını sömürürler..Yani iki türlü kazanç..Halka açılmaları normal de hisseleri ile oynamak şirket sahiplerinin insiyatifinde olduğundan sıkıntılı çünkü gerek teknik olarak istedikleri gibi yön verirler gerekse bilanço kalemleriyle oynayarak karı az ya da çok gösterme olanağına sahiptirler..Diğer bir durumda her şirket her bilanço döneminin sonunda yönetim kurulu kendi arasında toplanır karı açıklar bu karlar spk ya yani bize 1. ya da 1.5 ay sonra gelir bu sürede bilançolar bize gelinceye kadar bakıyoruz kar yüksekse hisseyi zaten bir hayli yükseltmişlerdir bize posası kalıyor onu da almaya kalkarsan eline verirler..
Emkelde piyasa çoğunlukla 3 ve 6 aylık bilançoda yüksek görülen stokların 9 aylık bilançoda eriyeceğini ve kara dönüşeceğini hesaplarken şirket sahipleri bu algıyı hisseyi 1300 den 2000 e götürerek piyasanın algısını kendi cepleri için kullandılar...Onların bizden 1.5 ay önce bildikleri rakamları biz tahminler üzerinden hareket ettiğimizden hiç bir zaman onların sahip oldukları bu imkana sahip olamayız...
Gelinen noktada 17 yılda yatırımcısını hiç düşünmeyen,hatta perişan eden bir zihniyet ile karşı karşıyayız..Büyük olasılıkla her zaman yaptıkları gibi koca koca şirketler bilançolarını iki hafta önceden yayınlarken Emkel her zaman yaptığı gibi mübarek bilançosunu son günün piyasa kapanınca gönderiyor ..Bugün de büyük bir olasılıkla böyle yapacak...
Şayet kar geçen seneden düşükse yani 835 binden düşükse büyük bir olasılıkla hep yaptıkları gibi gaplı 1.43 e dek bir düşüş ve ardından bir sonraki bilanço beklentisi ile toplama ve sonra çıkış ve sonrası öyle bekleriz 12 aylığı umutla...
Şayet kar geçen senekinden fazla gelirse 1 mil üstü gibi 1.5 üstünde yukarı bir çıkış ve tekrar satma ama 1500 üstünde tutma çabası artar..1.5 mil ve üstü gelirse hisseye talep artar yukarı hareket güçlenir,gerçek alıcılar gelir.(YTD)
Gel gel gümle gel batan geminin malları bunlar gel vatandaş..burası alice harikalar diyarı...şapka dan kuş mu çıkacak tavşan mı[emoji36][emoji36][emoji36][emoji36]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[QUOTE=MYEL;1194789]Gel gel gümle gel batan geminin malları bunlar gel vatandaş..burası alice harikalar diyarı...şapka dan kuş mu çıkacak tavşan mı[emoji36][emoji36][emoji36][emoji36]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[/QUOT
Lanet olsun izlemeyeyim diyorum ama o da olmuyor.
10 bin tl ye yakın pozitiften 1,78 e dşünceye kadar bekleyip burada yarısını satmıştım.Şimdi gelinen noktaya bak.
Alavere dalevere ile resmen elimizde patlattılar.
Patronun kafası çalışarak kazanmaya ,yatırımcısınada kazandırmya değil söğüşleme modeline çalışıyor.Allah bildiği gibi yapsın emeği geçenleri...
Hala çıkıp olumlu yorum yapan var.Onuda anlayamıyorum.
[QUOTE=knox;1194898]Hocam olumlu yorumcular ki başını emkelci denen bir zat çekiyor işlerine geliyor benim sizin gibi yatırımcılar da dizlerini dövüyor kaç bin kardan kaç bin zarara girdik ..bekle bugün çıkacak diye diye geldik maalesef..zamanımız olsun gerisi gelir ilelebet böyle gidecek hali yok ya ..
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
emkelci beyle kepez bey hakkında ufaktan dokunduruyoruz ama maaşallah adamlar da tık, yok..bu ne rahatlık beyler?
adi hiss, adam gibi bir kar açıklada biraz primlen...ama yok yapmazsın de mi...!!