Aslında kamu bankalarının zararına verdiği kredilerin durumunu soruyordum. Malum o zarar milletçe ödüyoruz.
Printable View
Anlamadigim bir sey var
Herkes eskidenki dusuk faizlerin bu fiyatlarin ziplamasina yol actigini soyluyor. Hani bi ara 0.64 tu faizler
Iyide Turkiyedeki butun emlak alimlari icinde konut kredisi ile alinanlarin orani cok dusuk degilmi? Yani %60-70 degilki
Bu orani nereden takip edebiliriz? Bir de bu oran dusuk oldugu halde neden fiyatlarin cikmasina sebep oldu birisi aciklayabilirmi?
Benim bildigim Turkiyedeki evlerin ekseriyeti pesin para alinir satilir. Haksizmiyim?
Ciddi yazmadigin icin cevap vermek ne kadar dogru sn ahmetg bilmiyorum ama o donem ipotekli satislar baya yukselmisti.
Ayrica ev fiyatlarini artiran dusuk konut kredisinden ziyade dusuk mevduat faizidir.
Sen bugun -30 puan reel mevduat faizi verirsen kenarda parasi erimesini istemeyen vatandas gayrimenkule saldirmasi normal.
Yarin %50 mevduat faizi verilsin, ev fiyatlari 2-3 sene kendine gelemez.
Yaklaşık 4 ay önnce kamu bankaları, konut kredisi olana 2. bir kredi vermeye sıcak bakmıyoruz diye beni geri çevirmişlerdi. Bende Akbanktan çekmiştim 1.37 ile. Konut kredisi çekerken kamu bankaları çok yoruyorlar.Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gelir gösterdim ama adamlar gelirden bağımsız. 2. eve kredi vermiyoruz dediler. Diğer türlü Akbank tan da çekemezdim zaten.
Arkadaşlar sigorta konusunda da devlet bankları ayrı bir çirkef çıktı. Akbank tek dilekçe ile bütün sigortaları anında iptal etti.
Ziraat ise kaç kere dilekçe yazmama rağmen ve sigorta hakem heyetine şikayet etmeme rağmen sigortanın poliçesini bile tarafıma ibraz etmedi. Sigorta ücretini ödeme planına gömmüş ordan kesiyor. Neyi nasıl sigorta etmiş, klozlar neler, tazminat ne kadar hiç bir bilgi yok. Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.