Onu şöyle yorumlarım reis olsaydım..
Evler erzak ile dolu..
Marketlerde sıra olsaydı..
Var da alıyorlar....
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Onu şöyle yorumlarım reis olsaydım..
Evler erzak ile dolu..
Marketlerde sıra olsaydı..
Var da alıyorlar....
Cumadan cumaya camiye giderim hutbe dinlemem çoğunlukla siyasete alet olduğu için. Bizim cami küçük ama muhit olarak zengin paralı bir kesim. Küçücük caminin önünde kuruyemişci, zeytin ve zeytinyağı satan, meyve sebze, üzümcü var hırdavat balık simitçi var. Satıcıların çoğu emekli. Eskiden kimsede mal kalmazdı sürekli alırdı amcalar dedeler hatta maaşa alan vardır herkes birbirini tanır ölmediyse borcunu öder. Üç beş aydır zeytinyağı satan dan alanı görmedim. Nadiren bir tane satıyor kuruyemişci de sattığı yol parasını kurtaramaz. Üzümcünun ilçeye gidip gelmesi 4000 TL. 40 kasa üzüm parası. Kış geldi ilçeden bedava patatesi tarladan toplasan gidip getirsen 500 TL yakar. Bu seneye bakıp çiftçilik hayvancılık yapan zararına yapmam dese seneye et süt sebze ekmek bulamazsın.
Tarlada üretenin tüm giderleri %200-300 artıyor ama tarladan satanın ürünün fiyatı % 50 artmıyor.
Dolar formunda bursa gar raporu vardı. Bende bizim köyden rapor vereyim. Krediye bulaşmayan bulaşamayanla hariç çoğu ineği bıraktı koyunu da azalttı. Nohut ve aspir eken hariç para kazananlar yok. Oda denemelik az ekmişler. Nohut kurak yerlerde ekilir çok yağmur yağarsa mevsim haricinde nohut yeşerir gürbüz olur ama içi olmaz.
Köylü para kazanmak için ürün ekmez...
Onun getirisi inşallah seneyedir..
Yurtdışında da bankaların piyasa defter değeri ortalama %1 lerde diyorlardı. Şimdi onlara göre hala ucuz kalmış gibi dursalar da Özkaynak karlılıkları oldukça düşük.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Komşuların bir araya gelmiş seni apartmandan içeri sokmuyorlar,üstelik evine teröristleri gönderiyorlar,öncelikle bu nasıl komşuluk diye sorgulamak lazım.!
Apartmana (AB ye) dünkü SSCB ülkelerini alacaksın,beni 60 yıl apartmanın kapısından içeri almayarak oyalayacaksın.
Sonra benden iyi komşuluk bekleyeceksin.
Aptal yerine konmak buna denir.