Eylül ilk hafta Kredi kartı harcamalarını sektörlere göre geçen yıl ile karşılaştırmışlar.
https://i.hizliresim.com/k8i4hf6.jpg
Printable View
Eylül ilk hafta Kredi kartı harcamalarını sektörlere göre geçen yıl ile karşılaştırmışlar.
https://i.hizliresim.com/k8i4hf6.jpg
ben hayatta tahmin denilen olguyu para ve sermaye piyasalarındaki işlemlerimde bir veri olarak kullanmam. istediğin kadar deneyimli ol, tahmine sezgiye dayalı yapılan işlemler fifty fifty yazı turadan öteye geçemez. bir ticari faaliyette ne bileyim fabrikadır , perakendedir, aracılıktır, turizmdir, taşımacılıktır falan işinle ilgili verilere dayalı tahminde bulunabilirsin, sezgilerini belli ölçüde kullanıp karar alabilirsin fakat, para ve sermaye piyasalarındaki işlemlerde ( hisse, döviz, türev, emtialar, endeks ) bu işe yaramaz...
Aslolan bir jimnastikçi kadar esnek olabilmek, kendi aldığın pozisyona karşı yanar döner olabilmek, aldığın pozisyona karşı dibine kadar katıksız bir yav.şak olabilmek , küçük küçük risklerle , küçük küçük para kayıpları ile , gerçekleştiğinde iyi getirisi olacak işlemlere girmek.... opsiyondan örnek vereyim;
opsiyon satıcısı olup küçük küçük paralar toplayıp, ters bir günde büyük kayba uğrayanların karşı tarafındaki pozisyonda olmak mesela... yani asla bir opsiyon satıcısı olmamak ! küçük küçük zararları kabullenip, gerçekleştiğinde büyük kar bırakan pozisyonlar almak... unutma, hayat rastlantısallık üzerine kurgulanmıştır.
eee biz boşuna mı george soros'la stan druckenmiller'le , nassim taleb'le fikirdaşıyoruz babayiğit...
neymiş wall streette bi laf varmış, trend is your best friend... hasssss ordan... bir müddet kalabalığın ensesine sülük gibi yapışıp para kazanıp sonra, ayrılabilirsin gürrhtan , fakat trend hiç bir zaman dostun değildir... trend tamamen subkjektif bir kavramdır... çünkü oynaklık forever !
abi o soruyu ben 5 gün öncemi ne sormuştum yahu
cidden veriler 3-5 gün gecikmeli geliyor galiba
:kahkah:
Yabancının biz gelene kadar borsayı kaldırmışsınız artık pahalı olmuş dememesi için bence yatayda tutabilirler.
opsiyon işinden ben anlamıyoru...
:drunk:
onu örnek olarak verdim. bütün trade hayatını, rastlantısallığı merkez alarak kurgularsan, farklı bir kulvara geçmiş olursun. belli bir eşiği geçene kadar zorlar, çoğu trader pes eder. pes ettikleri yer eşiğe yakın oldukları yerdir zaten... sabırlı sebatlı azimli olmak , rastlantısallığın sana sunacağı kazançlar için ön şarttır
Emlak işinde kapora alınıyor ona benziyor. Kaporayı alan 1 ay için evi senin adına saklıyorum diyor, kapora veren de evi alırım diyor ama daha iyi bir imkan bulur ise kaporayı yakıyor.
Benim anladığım kadarı lie finansal işlemde ise büyük oyuncu atıyorum ISCTR şimdi 22 lira ama sana 21 liradan satarım ama peşin 1 lira komisyon alırım diyor, sen de vade sonunda bu rahat 25 olur deyip 1 lira komisyon ödüyorsun. Herif de satılık çok ISCTR olması gerekir ki o fiyatlara gelince o da seviniyor, yok gelemez ise aldığı prim teselli oluyor.