sn wuhanlıejder
şirket kimin olursa olsun aldığı mallarla hisselerin üzerindeki baskıyı yokediyor. muhtemelen bu anlaşma karşılığında yapıldığı için de nasıl bir zamanlar GLOBAL kendi fonuna mal alırken hisseleri yükseltmedi ise aynı şeyler oluyor... 1 milyon lot geri alım ve hisse düşüyor. ya almasalardı acaba kaça düşecektik...
kendi adıma defalarca ifade etmeme rağmen yönetimin adamı olareak görülmekten kurtulamıyorum ama ben afaroz edildim. çünkü şirketi SPK ya şikayet ettim. maalesef bir şey yapmadılar. gün gelir muhtemelen şikayetimizi birileri başka planlar için kullanabilirler. geçmişte bunlar yapıldı ve bizler gerçekleri gördüğümüzde maalesef ülkemizden ümidimizi kestik...
ben bir emekliyim. hasbel kader tüm emeklilerin kaderini paylaşsam da emekli olmadan önceki 5-6 yılımı yatırım yapmak için tasarruf ederek geçirdim. zorlanmadım mı evet çok zorlandım. kaşık düşmanı bir yandan kendi alışkanlıklarım bir yandan koyduğum hedefe ulaşamadım. ama iyi bir miktar olmasa da bugün için biriktiremeyeceğim bir miktar hissem oldu. bir evim ve bu sene don vuran ( sanki geçen yıllarda çok kar etmişim gibi yazdığıma bakmayın kirazlar dalında kaldı maalesef) bir bahçem oldu.
birikimimi küçümsemek çok kolay ama bir düşündüğümde şimdi 2000 lot hisse için bir emekli ne kadar zaman uğraşır bilinmez. hele de 10 000 lot ve katları ise zor değil imkansız... yaşlısınız... sadece tekaüt maaşınız var ve başka bir şey yapmanız mümkün değil. işte bu günleri düşünen herkese gençlikte hesaplı olmalarını tavsiye ediyorum... maalesef bırakın kenara köşeye tek kuruş atmayı günü geçirebilenler kahraman sayılıyor.
şirket geçtiğimiz dönemlerde güzel bir iş yaptı ve kömürü sabitledi ( o dönemde de bunun altında çapanoğlu aradık) o yıl enerji fiyatları tavanlayınca şirket CENALden kaynaklanan bütün kredi borçlarını ödedi ve kur riskini sıfırlayıverdi... sonra bu para ile nelere kalkıştılar...
Venture...iyi gidiyor diye haber alsak da muhtemelen bir kaç yıl daha gerek ağaçların meyve vermesi için...
ALSER. geçen yıl çok iyiydi ama bu yıl borsa nedeniyle pek iyi olmamış gibi. gene de orada 1 milyarlık bir değer var ve bu değer çoğu şirketin öz sermayesinden şişmanca...
Havacılık... bakın ilk uçak alınmış ve biz bunu bilmiyorduk... bakarsınız güzel bir açılım olur gider
Enerji depolama: teknoloji transferi gerektiği için ya da söz konusu olduğu için biraz yavaş ilerliyormuş ama ilerliyor. ALCAR yıllarca bu şirketi sırtında taşıdı şimdi çoğunlukla ihmal etmiyor muyuz
ALARKO Tarım. 1,2 milyar dolarlık yatırım ve 10 000 dönüm sera... dünyadaki bu gidişat ile kontrollü tarım elzem hale gelecek ve bu şirket bunu gördü. tarımın içinde tohum, gübre, kurutma vs hepsi var. bunları yapan da şu sıralarda işleri kesat olan ALSİM dir muhtemelen. bunların her biri kendi alanlarında şişman şişman şirket sayılıyorlar...
bunlar yeni alanlar eskilere ilave bir BODRUM oteli var...
şimdi zaten enerjide devleşmiş bir şirket yatırımlarını başka alanlara kaydırıyor. o para şirkette mevduatta kalsaydı iyi olurdu diyebilirsiniz ama o zaman 2 dolar hisse başı kar hayali bile olmazdı