Originally Posted by
kxsr
ben 2 arkadaşımla şilede arazi aldım, kirada oturmama rağmen bir rüyaya girişip 3 dost aynı parselde 3 ayrı villa yapacağız. sektörün içerisindeyim, hesabımıza göre 100 birim e satılan villayı biz yaklaşık 50-60 birime mal edeceğiz. daha kaliteli malzemelerle, mimari konsepte ağırlık verip (100 birimlik villalara göre) 70-80 birim e ben bütçe ayırdım.
şu ki ilk golu yedik :)
emlak yasasına göre terki edilmiş araziden imar planı değişmeden ikinci kez terk alınmaz. biz imar başvurusuna bulununca terk çıktı. cüzi miktar ama bize zaman ve para kaybetmemize sebep oldu. bunu neden belirttim ne kadar hakim olsanız da herhangi bir yerden ek giderle karşılaşabiliyorsun.
özetle istediğiniz konuda fikirlerimi paylaşabilirim ama bu konuya şöyle bakmanız lazım müteahhitin 10 birime mal edip 2-3 birim kar ile sana satışı 13 birim geleni sen direk 13 birime mal edebilirsin ancak.
senin müteahhitten daha ucuza mal etme ihtimalin sektörün ne kadar içerisinde olmana bağlı, özellikle villaların natamam teslim edilmesi kendi tasarımınızı, istediğiniz gibi yaptırmanız içindir, daha ucuza mal etmek için değildir.
evinizi boyatmak bile zor geliyorsa bu işlere hiç girişmeyin, inşaat işleri gerçekten zordur.