-
GARAN 3. çeyrekte beklentilerin üzerinde 23.7 milyar tl net kar açıkladı ama piyasa hiç tepki vermedi hatta olumsuz bir tepki verdi denilebilir. Demek ki bunu önceden satın almışlar. Kim aldı, ne zaman aldı, yüksek kar açıklanacağını nereden duydu falan filan gibi soruları sormanın bir alemi yok.
-
İşbankası da 25 milyar tl civarında bir 3. çeyrek solo net kar açıklamalı, konsolide rakam 30 a yakın gelmeli. Solo rakam 25 yerine akam 30 milyarın üzerinde gelse veya 20 milyarın altında çıksa da hisseye bir etkisi olmaz. Aynen GARAN'da olduğu gibi bu beklenti de önceden satın alınmıştır hiç kuşkunuz olmasın.
-
Her daim teknik analizle hareket ederim. Malum, yatırımcı değilim al-satçıyım. Kısa vadeli operasyonlar için gayet güzel sonuçlar veriyor TA. Bakıyorum çoğu al-satçı 20 tane indikatör kullanıyor. Ben ise en fazla 5. Bu 5 indikatörden 3 tanesi ayni mesajı verdiğinde de düğmeye basıyorum ve yuvarlak olarak açtığım her 5 pozisyonun 4 ü kar ediyor, 1 tanesi elimde patlıyor.
-
Kağıt 21.88 i ne kadar da çok seviyor ya. Güçlü bir aşk yaşıyor hisse bu seviyeyle.
-
666 kardeşim, İSCTR pozisyonundan bugün çıkacaksın galiba. Market maker'lar bunu duymuş yalnız, algolara da birileri bunu fısıldamış aklında olsun.
-
Ocak-Eylül 2023 döneminde dış ticaret açığı yüzde 4,9 artarak 83 milyar 142 milyon dolardan, 87 milyar 228 milyon dolara yükseldi.
Şimşek "Mevduat faizlerindeki artışla birlikte azalması beklenen altın ithalatı ve gerileyen enerji fiyatlarının etkisiyle cari açık düşüş trendine girdi" demiş ama 2023 ün ilk 9 aylık dış ticaret açığının 87 milyar doları aştığından haberi yoktur herhalde. Küresel ticaret hacmindeki daralmadan da haberi olmamıştır. İhracatın ithalatı karşılama oranının 2022 Ocak-Eylül dönemindeki yüzde 69,3 den, 2023 yılının aynı döneminde yüzde 68,2'ye gerilediğini de muhtemelen bilmiyordur.
-
AKP'nin ekonomi politikalarını sonuna kadar destekliyorum. Çok rica ediyorum, fakiri çok daha fakirleştiren, zengini de çok daha zenginleştiren politikalarına devam etsin AKP. Enflasyonun 25 puan altında olan politika faizini sürdürsün. Bir ayağınız frende diğer ayağını gazda araba kullanmaya benzeyen "hem ekonomik büyümeye hem de enflasyonu düşürmeye odaklanmış" ekonomi stratejisini ayakta alkışlıyorum. Böyle bir stratejiyi TR dışında başka bir ülke uygulamadı bugüne kadar. AKP bir ilki başardı, bu da aynen faizi düşürerek enflasyonu düşürme stratejisi gibi. Sonra da dolar kuru neden düşmüyor diyorlar. Aslında bu sorunun tersi sorulmalı.
-
TR'de 16 milyon emekli var. Her 4 emekliden 3 ü AKP seçmeni. Emekliler acı çektiklerinin bilincindeydi, bunun müsebbibi de belliydi ama kalktılar bu işin sorumlusu olan partiye oy verdiler. demek ki acı çekmekten zevk alan bir kitle bu emekli tayfası. Adamlar bile bile lades dedi, şimdi de ağlıyorlar. Bana göre tüm emeklilerin maaşına bırakın zam yapmayı, emekli maaşları yarı yarıya düşürülmeli. 7500 mü alıyor, 3750 ye düşürülmeli. Böylece yılda 1 trilyon liraya yakın tasarruf olur bütçeden ve bütçe açığı sorunu ortadan kalkar. Öte yandan EYT hamlesi de gereksiz ve yanlış bir hamleydi. Oy toplama amacıyla yapıldı zaten. Bütçeye de büyük yük getirdi.