çok teşekkürler. netleşmiş oldu böylece.
haftaya alımı yapacağım. uygun banka bakıyorum.
syg.
Printable View
İşyatırım
Saklama ücreti Asgari Tutar 11USD/EUR
Asgari Oran 0.015% (yıllık) .
İşyatırım/Nişantaşından; Şuan aşırı talep var diyor. Firma eurobondları için yine toplu olarak alım yapabiliriz dedi.
Birleştirip alım emri giriyorlarmış.
--
Finans yatırım ise aylık 5 USD alıyormuş saklama için. Minimum alış miktarı yüksek, 50 bin dolardan başlıyor.
--
Evet doğru, bende var, 5 gün sonra kuponları alacağım bekliyorum.
Bu ilk kupon eurobond başına 59.3 dolar olacak, sonrakiler 38.125 dolar.
Geçtiğimiz hafta 2038 ve 2029 vadeli eurobondlardan ekleme yaptım portföyüme. Bir bölümünü ırak anlaşması yapılmadan iyi fiyattan aldım, son partiyi cuma günü panikle yaptım, cds hızla düştüğü için biraz pahalıya geldi.
Ben bunu demiş olmalarına rağmen alım günü gelip MT'yi aradığınızda alımı yapamayabileceginizi düşünüyorum. Ancak şöyle bir bilgi var paylaşmak istediğim, geçen sene 10 Ağustos sonrası 70%'e düşen Halkbank 2019 haziran senedini almak için isyatirimda hesap actirdim, işlemler ve araya giren kurban bayramı vb nedenlerle alım yapabilir hale gelmem 15 gün aldı. Bu sene isbankasinda MT'me şirket eurobondlarini neden satmadiklarini sorunca, sattıklarını ancak sitede fiyat bilgisi paylaşmadan müşteri talebi üzerine fiyat alarak işlem yaptiklarini söyledi. Birkaç senet için verdiği fiyatlar da aynı gün Isyatirim'dan aldığım fiyatlara oldukça yakindi..
Saygılarımla
Eurobond dan sadece kupon faiz oranlari gunluk olarak getiri getirmekte, ana para surekli degisiyor. Daha onceki mesajlarda soyledigim gibi 1030 usd degerine ulasan bond, ortamin kotulesip duzelmesi ile 1027 - 1026 - 1025 degerlerinde gezindi, bu sabah saatlerinde 1022.5 degerine indi su anda ki kontrol de bu degeri 1015 olarak gordum. Eurobond yatirimi oldukca zor. ozellikle 2028-2029 gibi 10 yil lik kagit alan arkadaslar bunca riski nasil karsilayabiliyor onu da merak etmekteyim....
Eurobond u offshore uzerinden almak mumkunmu mumkunse vergi avantajlari varmi?
Ben 5 yılla sınırladım. Faizi sabitlediğimi varsayıp kupon ödemelerini beklemeyi tercih ettim. Amerikan enflasyonu 5 yılda %5 üzerine gelmediği ve vergi politikası değişmediği sürece reel faiz alacağımı düşünüyorum. Buda bana yeter. Al satta yapılabilir ama vergi işine girmek istemiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teb'den ilk eurobond yatırımımı pazartesi itibariyle yaptım.
25.000 usd üzeri portföyler yatırım danışmanlığı kapsamına alınıyormuş. Biriktirin gelin dedi şube:)
Eurobondda saklama ücreti yok. Ortalama kupon faizim net %6,5 dolares..
syg. & bol kazançlar
İş yatırım böyle söylüyor evet Ancak farklı fiyat veriyor bu şekilde işlem yapınca. Örneğin fiyatı 85 olan kağıdı 200000 nominal altında aldığınızda size örneğin 95 den satıyor. 95 örnek burada. Ne kadar farklı satacakları keyiflerine kalmış çünkü aldıkları komisyonu söylemiyorlar
Türkiye’de yatırım danışmanlığı sistemi düzgün çalışmıyor. Çünkü yatırım danışmanlığını belirli bir ücret karşılığı değil bedava sunuyorlar ve size alım satım yaptırarak para kazanmayı hedefliyorlar. Bu da bir çıkar çatışması doğuruyor. Çünkü mesela siz elinizdeki kıymeti hiç satmasanız bu sizin menfaatinize olacak ve kurum da bunu biliyor ancak yine de size onu sat bunu al diyerek işlem yaptırmaya çalışıyor.Nitekim mevcut sistemde Siz işlem yapmazsanız kurum da para kazanamaz. Zira asgari ücretli yatırım danışmanınızdan kurum size alım satım yaptırmasını bekliyor ve buna göre de kendisine prim veriliyor. Ancak sizin alım satım işleminizden kazanç elde etmeyen, tarafsız bir danışman aylık veya yıllık belirli bir ücret karşılığı size hizmet verirse bu sisteme ve kişiye güvenebilirsiniz.. Diğer ülkelerde sistem bu şekilde çalışıyor. Bir şey bedavaya sunuluyorsa ürün sizsiniz diye bir söz vardı. Bu yüzden Türkiye’deki yatırım danışmanlığı sistemi güvenilir değil.
Sayin Trade Shark,
yatiriminiz benden de hayirli olsun.
Minimalist yasami tercih eden bir insan icin iyi bir yatirim.
Sahsen cok faydasini görüyorum.
Hatta hisselerimin cogundan daha iyi bir yatirim oldu benim icin.
Faiz kuponlari 15 yildir hic aksamadan ödendi.
Düzgün calisan yatirim danismanligi var mi acaba?
Yatirim danismanlari, karsiliginda ücret de alsalar, baglantilari cercevesinde bagimliliklari var.
Bir sekilde yürümeyi ögrenmek gibi, düse kalka, ögrenmek durumundayiz yatirimciligi.
Günümüzde, bu forum gibi, bilgi kaynaklarini kullanarak hatalarimizi azaltabiliriz ancak.
Sonucunda hepimizin yatirim tarzi degisik. Birbirine yakin olsa bile, yatirim tarzlari, genetik benzerlik gibi neredeyse. Esdeger yatirim bulmak hemen hemen imkansiz gibi.
tşkler, şu havada en mantıklı yatırım. Kafa rahat en azından. Portföyün %18'ini eurbonda bağlamış oldum.
açıkçası ben dönemsel olarak yurtdışında yaşayabilmek için tercih ettim. dolar geliri elzem oldu.
Hisselerdeki gibi temettü sistemini eurobonda taşıyacağım yavaş yavaş.
Hayırlı olsun . Ben daha iskontolu olacağını düşünüyorum önümüzdeki dönem . O yüzden bekliyorum .
Türkiye'den 60-70k net temettü geliri oldugunda, 4.500 dolara kadar Eurobond gelirine vergi bile cikmiyor (daha baska gelirler yok ise). Hatta GSS primi (en yüksekten) mahsup edildiginde, daha fazla bir rakama kadar vergi cikmiyor.
ahh dudu hocam ahh ucuzken almadık dolarları şimdi kedinin kasap vitrinine baktıgı gibi bakıyoz :D
Bu başlığı şu anda 6 kişi okumaktadır. (2 üye ve 4 ziyaretçi)
Hasan., Dudu
Sadece Eurobond geliriniz varsa limit 40.000. Benim anlatmak istedigim temmetü gelirleri ile yasayanlar icin.
GSS: Genel saglik sigortasi. Eger emekli degilseniz ve finansal özgürlügü yasiyorsaniz Türkiye'de GSS veya özel saglik sigortasi yapmak zorundasiniz. Bu masraflarinizin toplam beyana tabi gelirinizin %10 kadarini gelirinizden düsebiliyorsunuz.
Temmettü gelir net : 75.000
Temettü brüt : 75.000/0,85 = 88.235
Ödenen vergi : 88.325 - 75.000 = 13.235
Temettü gelirinin sadece 1/2'si vergiye tabi : 44.118.
4.500 dolar Eurobond geliri = 26.100.
Toplam vergiye tabi gelir 44.118 + 26.100 = 70.218.
GSS primi 10.200 (850*12). Düsürebilecek rakam 70.218*%10 = 7.022
Vergiye tabi gelir : 70.218 - 7022 = 63.196
Vergi dilimlerinden cikan vergi: 13.142
13.235 - 13.142 = 93 Lira vergi iadesi cikar.
Google teyzeye "temettü gelirleri vergilendirilmesi" yazin bir cok örnek cikar önünüze.
Cok tesekkurler
Peki yalnizca Eurobond gelirimiz varsa o zaman 40 bin uzeri vergilendirme nasil oluyor?
Birde GSS primi aylik 850 TL diye yazmissiniz inanin sok oldum
benim bildigim emekliligini bekleyenler yani yasi bekleyenler icin GSS aylik 50 TL idi.
Yaniliyorsam soyleyin lutfen
temettü stopaj iadesi hakkınızı ;
eurobond faiz vs gelir vergisinden mahsup ettiniz .
eurobond geliriniz olmasaydı vergi dairesinden stopaj iadesi alabilirdiniz !
stopaj iadesi hakkınızdan mahrum kaldınız
https://i2.milimaj.com/i/milliyet/75...d2a09e009c7ea4
Ekte 2017 için yazılmış bir örnek mevcut.
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...alacak-2402717
Beyannemeyi verirken sigorta primlerinin %10 unu , eğitim vs indirme hakkı da var .
Ancak ; son temettü beyan sınırını bilmiyorum .....
O beyan sınırının altında temettü geliri olanlar beyanname veremiyor !
Dolayısı ile o gelirden doğan stopaj iadesi hakkı devlete kalıyor ! (milyonlarca yatırımcı)
Beyan limitinin altında kalmasına rağmen , Eurobond geliri ile temettü gelirini birleştirip beyanneme verilmesi durumunda;
devlete terk edilen spj iadesi hakkı devreye girer.
Uzun lafın kısası ;
Temettü beyan sınırı altında kalan yatırımcı bunu eurobond geliri ile birleştirir ise avantaj var.
O avantaj da temettüye tanınan ayrıcalıktan kaynaklanıyor.