yeni bir tepe daha yaptı 219.500 üzeri bir kombinasyon itki geldi.
Tarihe NOT
XU100 224.449 ----
Ek 28016
Printable View
yeni bir tepe daha yaptı 219.500 üzeri bir kombinasyon itki geldi.
Tarihe NOT
XU100 224.449 ----
Ek 28016
tepede bir üçgen yaptı 4 ve 5. mikroda bir atak daha geliyor tüyler diken diken
tarihe not xu100>225.000
Ek 28017
Teşekkürler SPK
Teşekkürler Warlık Foni
Teşekkürler 3 dil bilip tıp okuyup bi lise mezunu bakkal defteri tutan adam kadar deerimizin olmadığı ülkem
Kapanış tepeden dimdik. Tarihe not xu100 227.855
ortodox baş papas dolarda son beleş paylaşımımdır deyince..sıraya girdik bize kalmaz diye..9.xx hedefli ilerleyen diyagonali vites değiştirince elimizde patladı tabe..:he: şimdilerde yaptığı sayımları bir göresen...:he:belki derdine bi çare olur senin :he: bende aksi tesir yapıyo.. bi haftadır kendimi jiletliyorumm..hala kendime gelemedim..:he: yane demem o ki buradaki muridler derdine çare olamaz..:he: baş papası görmen gerek..:he:
https://i.hizliresim.com/idcn63n.png
ben aşırı iyimser bir şekilde bu parabol ü böyle izliyordum. ve fakat istifa etti. son bacak olmadı. dedim ki abi heralde parabol bitti. buraya kadarmış.
naci ağbal geldi. politika değişti güneşli günler geliyor. %61.8 e çökecek grafik......
parbol son bacağını sell zone 10 üzeri bekliyordum.. evet bir gece ansızın instagram dan geldi ansızın. çöktü.. olabilirdi...
gelinen noktada abi parabol kısa kalaarak herşey güzel olabilirdi.
parabol curve de base noktalarını yanlış yazmadı isem rahip olayı en hızlı dalga ve parabolün son dalgası 10 civarı ile bitip %61.8 e çökecekti. bu da yaklaşık 128 i sıfırladığı yer olan yerin altına geliyordu.
istifa sonrası naci ağballa birlikte uygulanan politikada gram altındaki praabol de kırılmıştı. evet tüm yükseliş bitmiş olabilirdi.
bir gece ansızın görevden aldılar. yerine bu ekip geldi.. geldi de ne oldu bişey olmadı parabol hedefin altında kısa kalmış parabol bitmiş olabilirdi. %61.8 e çöküş halen olabilirdi... döviz mi ne dövizi la....
birden eylül ayında çekirdek diyip indirim başlattılar.. %61.8 e çöküşde iptal oldu.... hem çıkış kısa kaldı hem düşüş olmadı....
inanılır gibi değil.. peki şimdi 15.7 i nasıl okuyacağımı bilmiyorum açıkcası...
bilmiyorum...... bu farklı birşey olabilir........
parabol curve 1 istifa ile kısa kalarak tamamlanmış olabilir. görevden alma ilede %61.8 düşüş kısa kalmış olabilir..
parabol sell zone da %61.8 e düşüş olsa ne olabilridi yazayim..
parabol çöküş rakamı 4.65 idi...
instagram sonrası parabol kısa kalmıştır abi sell selll naci geliyor gaçın la gaçın rapor üzerine rapor formasyon kitabi la bittik dolarlar elimizde galdı altınlar patladı elimizde mahvolacağız %61.8 parabol çöküş noktası ise 3,98 idi..
parabol de 1 2 3 4 base leri yanlış yere yazdığımı zannetmiyorum.. olabilir mi olabilir ama sanmıyorum. 4. dalga rahip en hızlı ve hiddetli içimizde hisseettiğimiz bir dalgaydı bu da kitaba uyuyor.. uymayan yerler ise instagram dan istifa kısa kaldı. ve yeni başkan ve çekirdek çitlemesi oldu.
görüldüğü üzere hiçbiri olmadı.. gelinen noktada paraboi formasyonunu çok güzel içinden geçtiler..
bu başka bir evrim geçirdi abi. sanki ! ama hiçbiride olabilir.... diyelimki sell zone 10 değilde buralarda oluştu... 10 üzerine istifa etmeseydi formasyon tamamlanıp iş bitecekti. belki belki belki bilemiyorum....
sonuç olarak bu dalga dubleyi geçmiş durumda rahip sonrası triple oldu... bu da kitaba uymuyor..
damadın instagramda yazdığı şu notu algılayamamışım. gerçekten parabolü izlerken bir not yazmıştı bize hepimize..
at izi it izine karıştı sonumuz.....
bilemiyorum....
bu başka birşey abi hiçbirşeye benzemiyor.
Nasıl diyor TÜRKİYE modeli.
ilerde tarih kitapları bu ekibi yazacak Türkiye gibi olursun.
Galiba Avrupa Birliği direk üyesi yapacak dayı bunlar batıp Avrupa'yı da karıştırması diye..
Grafik müthiş duruyor.. 1 ay tavan gidecek gibi duruyor hatta bir kaç ay tavan.. şaka bi yana bu teknik analiz bizi mahvetti Allah kahretsin ya..
https://i.hizliresim.com/o8us2xc.jpg
Kapanma başlayınca yine bekleriz Devir hocam :)
240,000 görüldü dayı nerdesin çöküş diye diye bizi bitirdin dayı.
Emerging market ve bol enflasyon parası opulen ülkelerde borsa endeksi düşmez sürekli baz parad a katlar diyemediniz yıllardır ya.
Döviz baz çıkmayabilir ama asla short açmayın döviz baz satışı olan şirketler değerini korur döviz olarak diğerleri öpülür diyemediniz
Hep palavra yav
Şimdi kaçıncı dalganın kaçıncısındayız?
EW den para kazanan görmedim ben.
Çövdürüp duruyorlar ama ne işe yarıyor bilmiyorum.
Haa bir işe yarasaydı Mr Elliot aç ve sefil ölmezdi di mi?
Ekşisözlük;
"son zamanlarda internet aleminde çok meşhur ve popüler olsa da mucidi olan ve ismini aldığı ralph nelson elliott'un zamanında sayesinde borsada iflas ettiği, tüm parasını kaybettiği ve bankalara borç içindeyken öldüğü nedense kimse tarafından söylenmeyen analiz çeşidi.
bu analiz bu kadar iyi olsaydı önce mucidini zengin ederdi değil mi?"
-Yine ekşi sözlük;
4-5 farklı kişinin aynı grafiğe bakıp farklı anlamlar çıkarttığı analiz çeşidi. yersen.
bir elliott'cu bir grafiğe bakıp "üçüncü dalgadayız, çöküş yakın" diyor, başkası aynı grafiğe bakıp "dördüncü dalgadayız mega boğa sezonu geliyor" diyor. astronomi gibi herkes aynı grafikten farklı anlamlar çıkartıyor.
Sent from my iPhone using hisse.net
Çok başarılı analizlere imzasını atmış DEVİR hocanın yokluğunda aleyhine atmak tutmak yorum yapmak saygısızlıktan öte ilkesizliktir paradigma defosudur.
konun başlığı niye öyle ya ? ana trendler ne ?
Üstadım düşüş bitti mi sizce?Ya da dip nereler olabilir?
Bakış açınıza bağlı. Dow Jones muhtemelen yukarı döndü ve %15-20 yükselecek. Yani 18200 dip. Grafiğin ölçeğini büyütürseniz henüz fragmanı seyrettiğimizi söyleyebilirim. Bu yılın son çeyreğinden itibaren zihnimizin alışık olmadığı şeyler konuşmaya başlayacağız. Ne gibi şeyler derseniz şöyle bir örnek vereyim. Kendinizi bundan 1 ay öncesinde gibi düşünün, biri size geliyor ve NBA artık oynanmayacak diyor.
--
Hocam kusura bakmayın anlamaya çalışıyorum.Henüz fragman dediğiniz ,düşüş anlamında mı ,yükseliş başlaması anlamında mı?Cahilliğimi mazur görün.
Estafurullah. Düşüş anlamında. Sefalet çemberi epey genişleyecek.
--
3 nesil büyük bir kapitalist çöküş görmediği için fantastik gibi görünebilir ama daha geriye bakarsanız bunun kaçınılmaz olduğuna ikna olabilirsiniz.Belki de olmazsınız. Burada 2001 veya 2008'den daha büyük bir şeyden sözediyoruz ki o gün artık geldi. Herşey 2-3 yıl içinde olup bitecektir. Birkaç haftalık yukarı hareketler her seferinde kabusun bittiği gibi algılanacak ama her uykuya daldığımızda aynı rüyaya döneceğiz.
Efendim benim bu düşüşten haberim vardı ben önlemimi aldım kısa pozisyona geçtim, güvenli limana parkettim vs. kurtuluş değil. Siz, ben, hepimiz, en isabetli trade edenle, en terste kalan hep birlikte batacağız.
--
Şuna kıyamet geldi diyelimde olsun bitsin sn Devir.
Kıyamet değil de bir süre sefalet diyelim. Kapitalizmin ortadan kalkacağını sanmıyorum. Yeni sürümü gelecek.
--
Borsa da çöküş (üçüncü çeyrekten itibaren) , Altın'da 1000 dolar altı gidişat beklediğinize göre bizlerin sermayesini bir nebze de olsa koruyabilmesi için alternatif bir enstrüman öngörünüz var mı ?
Mesela siz sermayenizi nasıl korumayı ya da nasıl mümkün oldukça yok olmasını engellemeye çalışacaksınız ?
Onu şöyle diyelim herkes anlasın. Benim beklentim yukarı tepkinin son çeyreğe kadar sürmesi. Yani çatırtıyı biz yine 2021'de duyarız.
--
YTD
Cok ciddi suclamalar bunlar.
31 Ekim 2008 de ben Altin Vurus basligi actigimda endeks 20 binde idi. Ve 3 tane kitap yazmis EWci Sn Tuncer Sengoz 'asagiya covduruyordu' 5 bin li rakamlari gorecegiz diyordu. Ve endeksimiz ben basligi actiktan sonra 60 bin'e gitti!
Simdi ise 27 Ekim 2021 de tekrar bir 'Altin vurus' basligi actim.
Ve o tarihte xu30 1730 da idi.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=51518
Bu defa Sn Tuncer Sengoz'un de benimle ayni fikirde olarak 'yukselis' yonunde covdurdugunu okumaktayim.
Sn Devir'in ozel ve ucretli bir web sitesi actigini okumustum.
Ve oradaki analizlerinden dolayi da cok kisinin treste kaldigini ve cok ciddi zararlar yazdigini sagdan soldan okudum.
Eski Grafiklerim de buradadir; https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=51518&page=6
Gelmek istedigim nokta sudur;
Kimse bu piyasalard iLAH degildir.
Sayima yanlis yerden baslayan EW ci yanlis sonuclara ulasacaktir.
Bu kadar basit.
Sn Devir bu baslikta ne yone covduruyordu?
Soru bu.
Ve bugun neredeyiz??
Sn. bikmisbroker, yazdıklarım sizinle ilgili değil, bizi batırdın bizi bitirdin diyenlere.
Bu konuyu Mr.Sun açtı, sn. DEVİR forumu bırakmıştı, gelmesini isteyen ve paylaşımlarını seven forum üyeleri için foruma gelmesi için açtılar.
Kısa sürede çok kazanmak isteyen, vobcu, varantçı, açıkçı, günlükçü kaybedince yaptığı işlemlerin sorumluluğunu taşıyamadıklarını gösterenler için yazdım.
Yatırımcı olmanın gerektirdiği donanım, bilgisayar sistemi değil, explorer formülü değil, düşünsel yapıda bir donanım olmalı öncelik bu olmalı.
Sayın DEVİR, 2008 dönüşünü 1,78 liradan garanti bankası alarak ve yazarak nokta atışı ile yakalamıştı, ilerleyen zamanda parasal hareketler işin dna sını bozdu. Sayın BABO da son altın vuruşu erken kapattı ama oda tam gününde yakaladı, 1500 altında yazdı, 2406 rakamı görüldü. Sayın JAKO twiterde izliyoruz sizi, buradaki topiğinizde de yazmanız dileği ile.
Ben de 2008 donusunu Garanti bankasini 1.67 den yakalayarak baslatmistim.
Bunu yazarak 'sidik yarisina' girmek gibi bir dusuncem yoktur.
DOGRU bakis acisiyla yapilan 'analizlerin' bizleri AYNI SONUCA goturdugunu vurgulamak amaciyla yazdim.
Ozellikle belirteyim bu detayi.
Forumda bu yazilarima sahit olanlar vardir.
Sayın bikmisbroker
1.EWP bir disiplindir.(EWP'nin prensipleri yazan veya ezbere bilen kazanacak gibi bir iddiası yoktur.)
2.Bu topiğin asli sahibi olan ve sayın JAKO'nun da belirttiği gibi zamanında yaptığı analizlerle bu disiplini öğrenmek isteyenler için örnek olmuş sayın DEVİR kendini İLAH olarak ifade etmemiştir bildiğim kadarıyla.
3.Normalde EWP karşıtı yazılara müdahil olmamaya çalışırım. Fakat sizin bu topikte paylaştığınız son iki yazı ya maksadını aşan cümlelere maruz kalmıştır ya da bir çekememezlik söz konusudur diye algıladığımdan müdahil olma gereksinimi duydum.(sayın Şengöz ve sayın DEVİR çövdürmeleri üzerinden şahıslarını küçümseme...)
4.Sen neymişsin be abi...(bu da öğünmelerinize yaklaşımım... hoş olmasa da...)
Sizinle polemige girmeyecegim, o enerjim yok cunku ben Sn Devir icin 'kendini ilah' olarak ifade ediyor demedim.
Analistleri 'ilahlastirmayin' anlaminda yazdim o kelimeyi. Lutfen donup tekrar okuyun yazdiklarimi.
Halen Coin, Forex, Nasd*q ve Bistte (3-4 yerde) islem yapmaktayim, Sn Sengoz ile 2009 yilinda 'kendi blogunda' yaptigim yazismalar var. Endeks 20 binden 5 bine gidecegine gelmisti 30 bine.
O ise halen 'dususu' yaziyordu.
Kisaca EW disiplinini orada gordum ve sahidim. (bu kismi 'espri olarak' alin lutfen)
Sn Sengoz cok olgun bir EW ci. Kendi blogunda yazdiklarimi silmemisti o gunlere.
Gelelim bana bu piyasalarda 40 seneyi devirdim.
Cok da yanildim.
En buyuk yanilgimi da 1994 krizinde endeks 27 bindeyken en iyi fiyattan mallarimi satip, $'a gecip beklerken yasadim.
endeks 20 bin'e dusunce o zamanki basbakanin 'dovize eli uzananin eli kirilacaktir' ifadesiyle geri donup sattigim mallari 1/2 fiyatina ve 2 misli olaraktan yerine koyunca yasadim.
Ve bu yasadiklarimi da 'kitap haline' getirdim;
https://i.hizliresim.com/fs2oedg.jpg
Ilaveten ben 'gercek ismi ile' yazan bir kisiyim, oyle 'dalgaci' ya da 'kuzu' vb gibi takma isimlerle yazmiyorum.
EW konusunda basarilarinizi devamini dilerim.
Selametle kardesim.
sayın bikmisbroker (BaBo)
benim de polemiklerle uğraşacak enerjim olmadığından emin olabilirsiniz...
fakat forum ortamında gerçek isminiz üstte yayınladığınız kitapta yazarken yani gerçek isminizin bikmisbroker olmadığı malum iken...
dalgacı nickiyle forumda bulunmamla dahi üst perdeden matrak geçmeye çalışmanız benzeri tavrınıza idi zaten bu topicteki ilk yazılarınıza itirazım...
size ben de başarılar dilerim...
Mustafa abi merhaba,
Kitabını en kısa zamanda alacağım ve tecrübelerin ile bize yol gösterme niyetini her daim takdir ediyorum.
2005 den beridir bu sitedeyim ve "Altın Vuruş" topiklerinle ile teknik analiz bakışıma rehber olmuştun ve halen o bakış açısına sahibim, teşekkürler.
Emeğine sağlık, iyi ki varsın ... En son Horata 'da muhabbetimiz kaldı devamına kısmet, çok isterim derim.
Saygılarımla
Sayın babo abime buradan selam göndereyim. Baba ya da Nüvit abiden haber var mı?
BaBa açık kalp ameliyatı geçirmiş.
Halen nekahat döneminde.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasalar eskisi gibi değil.
Yoğunum. Forex yapıyorum, Nasd** da pozisyon açıp kapatıyorum, ilaveten bir de Coin olunca eskisi gibi yazmanın bir anlamı kalmıyor.
Algoritmalar ve robotlar da devreye girince sadece 'trend' için yazmak kalıyor geriye.
Onun için de burada da linkini paylaştığım 'Altın Vuruş' topiğini 27 Ekim 2021 tarihinde xu30 1730 iken açtım.
Altın vurus 5
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=51518
Başkaca ilave edilecek bir şey kalmadı.
Çünki Vakit kaybı oluyor artık.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn. Baba ya da nam-ı diğer nüvit abime buradan geçmiş olsun diyeyim.
Tom Emmi 30.700 lerden 33.300 lere kadar geldi. buralardan aşağı bir üçleme beklentim mevcut. Bu arada dolares 17.10 larda 17.35 civarı sert satış gelmesini bekliyorum...grafikleri hafta sonunda vakit bulursam artık...
Tom emmi 31.392 kapadı. Ya buralardan ya da olası 29.680 civarından bir üçleme ile yükselmeli...
https://i.hizliresim.com/jj05wi1.jpg
Dolares 17.44 ten 16.76 görüp 17.12 kapadı. Ya 17 deneyip mini üçgen sonrası yükselmeye devam edecek ya da minimum 12.5 görülür beklentisindeyim...
https://i.hizliresim.com/csv0e9x.jpg
Sn Devir nerelerdesiniz.
Ogünler
Bugünler mi SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tom emmi eksi 0.85 ile 29.670 lerde... bizim Endeks te söz sahibi olanlar da buradan bir üçleme ile yükseliş beklemekte sanırım ki Tom emminin eksisine rağmen artı 1.70 lerde...
Tom emmi 29.653 lerden 31.300 lere geldi. sanki biraz zayıf kaldı...Eğer 31.600 leri aşıp hızlanamaz ise yeni diplere gebe gibi...