Şans işte 🤣😂😂😂😂
Printable View
Yok bir yere gitmem gibi azalırım belki biraz daha buradayız inşallah hissenet de iki hissenin forum alanın da her zaman vakit geçirmeyi çok sevmişimdir bir burası bir arena forumu :)
7 milyar ciro yap 70 milyon temettü dağıt.
Bir bankaya desen ki ben 7 milyar ciroyu senin üzerinden işlem yapacağım bana ne promosyon verirsin desen %2 den 120 milyon havadan para verir.
%21 net yani yani 13 tl ye 21 krş temettü... %2.
İşte herzamanki gibi kalem çaycının elinde. Gram gram ölçüyor biçiyor öyle sonlandırıyor.
Daha ne istiyorsunuz Şükredin oturun oturduğunuz yerde diyor Çaycı. Şımartmıyor kimseyi.
Doğru buna da şükür.borsada herkesin birbirini dolandırdığını düşünürsek buna da şükür.
şimdi var olan durumu değerlendirmektense yakın gelecekte oluşacak geleceği hesaplamak daha doğru olacaktır. Şu anki
F/k 15.8 civarı cok pahalı mı değil, ucuz mu ucuz da değil, fakat 2020 1. ceyrekte çok zayıf bir kar açıklamıştı, (18 milyoncuk) 2021 1. çeyrekte, muhtemelen bu rakama kıyasla daha iyi bir kar rakamı açıklanacak, dolayısıyla potansiyel F/k oranı 2021 birinci çeyrek açıklandığında 12 lere yaklaşabilir. belki bir iki hafta bu beklentiyi satın almaya başlamak doğru olmayabilir, fakat nisan ayı geldikten sonra, hisse fiyatının 12.5 lerin altında olması cazibesini arttırır. Açıkcası 15 tl üstüne hızlı şekilde çıkıp oraya yerleşmesini hiç istemem, çünkü elimde mal kalmaz. :) ben özünde kademeciyim sonuçta,
Say'ın Cevahir ben Laz ın deniz görmemişiyim. :) ama hep Rizelilerle büyüdüm o Yüzden sorana Rize Pazarlıyım diyorum.
Sarkuysana gelirsek herzamanki gibi , Kalem çaycının elinde o ne derse o olur.
Say'ın Cari, fiyat 3 tl. İken dağıtılan temettüyü bu fiyatta da aynen dağıtırsan F/K düşmez. Sanırım bu pandomi nedeniyle dağıtılan temettü de kısıtlama Yapılıyor.
Kayıtlı sermaye tavanını 600 milyona çıkardı. Ne zaman isterse bu artırımı yapar.
Benim tahminim çok gecikmeden %50 lik olarak iki seferde yapar.
Kar, temettü sermaye önemli değil, sarkuysan artık dünya şirketi. Londra borsasındaki bakır kontratları ile ABD, ALmanya, İtalya, Bulgaristan gibi ülkelerdeki fabrikaları herkesi dikkatini çekiyor.
Cirodaki Artış ve Hanönüden gelecek haberler Herşeyi daha da güzelleştirecek....
SARKUYSAN TEMETTÜ DETAYI
Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin 2020 yılı 12 aylık bilançolarının açıklanasıyla beraber şirketler temettü ödemelerine de başladı.
Borsa İstanbul'da uzun yıllardır işlem gören Sarkuysan bugün temettü ödemeesine dair detayları çaıkladı.
Sarkuysan temettüsünü peşin olarak ödeme kararı aldı.
Sarkuysan 1 TL Nominal Değerli Paya (1 lot) Ödenecek Nakit Kar Payı 0,2125000 TL olarak belirlendi.
Sarkuysan temettü ödeme tarihi ise 05.05.2021 olarak belirlendi.
http://borsaajans.com/Haber/sarky-sa...rani-ve-tarihi
Genel kurul tarihi belli olmuş,
9 Nisa'n 2021 saat 14.30
İnşallah bir kaza keder olmaz ise katılalım. Neler oluyor görelim.
9 lardan beridir taşıdığım sarky ka bugün
13.90-14.06 arası Vedalaştım. bir sonraki bilanço dan önce
veya düşüşlerde tekrar görüşmek üzere... TEŞEKKÜRLER SARKY
Sayın Cevahir hayrola?
Paralar bollaşınca uyku tutmuyor galiba. Gecenin Üçünde senet mi sayıyorsun para mı?
Vedalaşman arkadaş da belki doğrusunu yapıyor. Genel kuruldan ve temettü ödemesinden sonra geri gelebilir ve daha Fazlasıyla tekrar alabilir.
Ben cesaret edemiyorum.
90 il yıllarda ilk halka arzlarda Migros, Adana, netaş. Teletaş, Erdemir, Tüpraş, Afyon gibi kağıtlarım dursaydı şimdi Lord olurdum,
Komik rakamlar şimdi milyar dolar oldu,
Dün baktım da 8/9 milyon dolar iken Afyon çimento topladım ve bu nasıl bukadar ucuz olur diye de delirdim. Bir iki yıl sonra bıktım çıktım. Şimdi 250 milyon dolar olmuş dolar bazında tam 15 kat. Böyle onlarca hikayem var,
Sarkuysanda bunu yaşamak istemiyorum. :)
Çaycı çayları doldursun biz içelim.....
Sayın Melih Bey
Denk geldi yazayım dedim.duramadım.
Sayın Cover de sattı gitti gibi
Sene 93 de Nasrullah Ayana kaptırdığı sadece 327 Ereğli hissenin bugün ki değeri 4 milyon TL
Bağfaş adana c .......
Hiçbirini elimde tutamadım
Hiç birini uzun vadede bekletemedim.
Bunda bile çoğaltırım diye verdiklerimi yerine koyamadım
Sadece bu yıl az bir şey fark etti.
Bunu derim başka da bilmem
öylede olmalı
Kişi Sevdiği hissenin veya yatırımcısını sevdiği bir hisseyi alıp bloke koysun inanıyorum ki ne dolar ne altın ne mark[emoji2960]
Evet sarkuysan o firsatları çok verdi.verecektirde.
Bir haftada 3.5 dan 5 tekrar 3.5 a
Bedelsiz sonrası aşağıya verip tekrar bölünmeden önceki yere geldiği oldu.
Ancak yapabileni tebrik ederim.
Ben yokum....
Kısa vadeli için ayırdığım paramla al sat yaparım sarıkızıma dokunmam...
Vakti gelende vedalaşırım ama şimdi değil.
Devir elektrikli otomobil nükleer enerji iletişim olunca bakır çok cazip birde ticaretini en iyi yapanlardan biri sarıkız olunca kafi....
Kalın sağlıcakla...
Hala borsa çok yükseldi diyen var...
Temettü ve bedelsiz veren günümüzün modern ve sağlam yapıları olan şirketlerin piyasa değerleri halen çok çok düşük
Abd de ab de bizim şirket ayarındaki firmaların piyasa değeri TL cinssinden değil euro dolar cinsinden olmalı...
Haşa satmak gitmek mi yok Cevahir abim cuma sattık aldık baya da gün sonu +1 lot eklemisim hatta :)
Ben al sat yapmadan duramam hareketini sevmediğim hissede de 2 günden fazla durmam. Sarky tam gün tutmadım ama yaklaşık 2019 başından beri varım. Ben ağırlık arttırma azaltma şeklinde sarky de uzun süredir varım. Hisse dinlendikçe arttırmayı yukarı hızlandıkça azaltmayı uygun gördüm ve özellikle 6 TL üzerindeki hareketlerde bu strateji çok doğru işler yapmamı sağladı.
Cuma çıkabilirdim. Neden çıkmadım? Çünkü 2021 3 aylık bilançoyu kesin görmek istiyorum. Bundan sonra ne yapacağımı da net yazayım 12.5 usutunde ve civarında dinlenmeye karar verirse sarıkız, diğer hisselerde kar realize edip edip tekrar sarıkız biriktirecegim. Mart ayı içinde öyle hızlı bir yükseliş yapmasını istemiyorum. Kendi stratejim açısından bunu istemiyorum.
Biraz fazla açık açık yazdım ne yapacağımı kimseyi yönlendirmek istemem. Herkesin gönlünce olsun, beklentilerimin tersi olursa da, üzülmem kazanan dostlar için sevinirim.
Herkes gitti
Ben yanlız kaldım çayhanede
Çaycı doldur çayları
Demli olsun
Elbet gelir bizim eski dostlar...
Hayırdır Melih bey
Korkuyor musun....yalnızlıktan.....yalnız kalmaktan
En güzel çay Mayıs çayıdır..unutma....
Dunyada Üzerine kar düşen tek çaydır.
Hele bir de ilk sürüm çay ise....ki ondan şaşma...
Ama fabrikasyon olmasın....
Geçen evde bitti
Saldım haber 9 kilo zor buldum....
Tadını alan sipariş veriyor
Yok diyorum kalmadı
Mayıs sonu Mayıs sonu...[emoji16][emoji2960]
Biz on onbeş yıl önce hedef fiyat koydu. Önce, O günkü değerin virgül kaymasi dedik .
Sayın Cevahir pd=ciro demişti.
Ancak piyasaya göz attığınızda ciddi şirketlerin cirox2 hatta 3 olması işten bile değil.
Özetle; Çaycı , yazligimizi, kışligimizi, oğlan kız BMW lerimizi alsın sonrasını düşünürüz.
Halep ordaysa Arsin burda. :):):)
Trabzon
Yomra
ARSIN
Araklı
Sürmene
Of...
[emoji3166]
Ondan sonrası.....
Hedefi çaycı koydu.son blomberg de
Şirketlerin piyasa değerleri için Avrupa'da ABD de cironun 10 katı i demişti.
Önce pd=ciro
Sonra
₺=$=€
Sonra çaycının dediği
Pd=10*ciro
Doğrumu yazdım sayın Çaycı...
Böyle demiştiniz değil mi
Örneğiniz cola turca mıydı..(yerli marka.....)
Say'ın Cevahir uçtu.
Kaz uçar da Laz uçmaz mı? Dedik ve inandık.
Tirebolu, Sürmene, İkizdere, pazar, derken geldik Rizeyeeee.
Çaylar demli olsun Çaycı başı....
Aslında Çaycının adına üzülüyorum, %10 payını %20 yapamadan adamlar gaza geldiler. Birdaha da yapamaz. Kaz uçtu.
18:00 den sonra islem nasil 4.5 Milyon Lot arttı .
Herhangi bir haber mi var.
Sarky doğasına aykırı çok enteresan bir işlem olmuş eşleşmede 13.15 fiyat ile 4.680.000 lot işlem yapılmış, ben 13.15 eslestigini görünce kademeleri süpürmek için 500.000 lot civarı toplam alım yapılmış olabileceğini tahmin etmiştim açıkçası, sonra bir baktım 4.5 milyon birden o kadar miktarla karşılıklı işlem olmasa olamaz bu kadar derinlik olduğunu sanmıyorum son dakikalarda.
İşlem şaşırtıcı, devamının nasıl geleceğini izleyeceğiz, öğreneceğiz.
Şükür aramızda uçan kaçan yok gibi şimdilik sayın arpacı da siz de ben de buralardayız. 4.500 milyon işlem işin doğal akışında mümkün değil, belli ki bu işlem ya karşılıklı işlem (kendi alıp kendi satan birileri olabilir) yada bir mirasiyedinin mirasını, başka bir emanetçiye piyasa üzerinden devretmesi, bu kadar büyük çaplısını ben hiç görmemiştim. Daha neler göreceğiz :)
Melih beyin uçtu dediği benim bahse konu pd=ciro harici TL değil euro dolar olmalı hatta daha ileri gidip çaycının blombergde coca cola örneği vererek cironun 10 katı piyasa değerlerine ulaşması gibi cümleden
Benim şahsı kanaatim çok eskilerde de yazdığım hissenin asıl sahipleri geri geliyor gerçek hisselerine kavuşuyor çaycı bir oyuncu...
Eski ortakların payları artıyor
Yarın bir kap gelebilir
Uçtuyu ben hep yanlış anlamışım, ben kuş olup uçtunuz sandım :)
hayallerin gerçekleşmemesi için bir sebep yok, herşey gayet yolunda gidiyor sarky gibi geleceği sağlam büyüyen bir şirket için sizin söylediğiniz fiyatlamalar absürt değil artık,
31 Aralık bakır tonu 7500 USD
30 Eylül de 738 milyon stok vardı
Şu an bakır tonu 9150 USD
ve artmaya devam ediyor 31 Mart bizi bağlıyor.
31 Aralık ta 868 milyon stok var
30 Eylül de kar 135 milyon iken
31 Aralık da kar 248 milyon ise
31 Mart da kar ne kadar olur.
Matematik mühendisliğinde okumaya gerek yok
bunu lise matematiği ile çözeriz değil mi
İnsan üzülüyor ancak yapacak bir şey yok
Rüzgarla gelen rüzgarla gidiyor
Sararmış yapraklar dökülüyor
Yerine daha yeşiller gelecek inşaallah
Yine yeşerdi fındık dalları
Yine yeşerdi fındık dalları