http://666kb.com/i/dmq4jb80mr3ggjrbt.png
Printable View
İhlas gayri menkul olarak arsalardan pay kapmak yada daha ucuza kapatmak için strateji uyguluyor olabilerler[emoji854]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
geçtiğimiz hafta hisseye yoğun bir yabancı ilgisi oldu.citi'nin hafta başında 1,694,221 lotu varken geçen hafta bunun üzerine 200,996 lot daha ekleyerek 1,895,225 lota ulaştı ve 3'ncü sıraya yerleşti.geçen haftanın en iyi alıcısı deutsche bank yabancı oldu.hafta başında 66,291 lotu varken bunun üzerine tam 320,887 lot daha ekleyerek 387,178 lot ile 17'nciliğe yükseldi.bu iki aracı kurumu önümüzdeki haftada dikkatle takip etmek gerek.özellikle deutsche oyuna yeni dahil olmaya başladı.eğer bu agresif alımlarına devam ederse mipaz'ı hafta sonunda çok farklı fiyatlarda görebiliriz.deutsche bu fiyatlardan bu kadar yüklü alım yapıyorsa daha önceki hisselerden edindiğim tecrübe ilk beşe girmeyi gözüne kestirmiş olabileceğidir.yabancı takasındaki değişim yeni haftaya girerken hisseye olan ilgiyi görebilmemiz açısından önemli.
İhlas grubunun Dogan grubu hakkindaki haberleri bilincli olarak mi yaptiriliyor imar konusunda bilgi sahibi guc kaynaklari tarafindan.Sonucta bu isten epey kazancli cikacaklar.Hukumetin Doganla arasi gayet iyi gozukuyor.Bakalim bu isin sonunda şapkadan ne cikacak.
artık çoktan mahalle içerisinde kalmış mipaz arazisi.buraya ve daha ilerdeki paftalara dahi imar hızla gelecek gibi.istanbul'da mahalle içerisinde İmarsız alan bulmakta onu İmarsız tutmakta neredeyse imkansız gibi.imar sadece mipaz arazisine gelmeyecek.binlerce insanı ilgilendiren icraatlar bunlar.seçimlerden çok önce bu yıl sonuna kadar bu iş netleşir diye düşünüyorum.buralarda yapılacak konut ve ticari alanların pekçok kişinin yüzünü güldüreceği ve istanbul'a büyük katkı sağlayacağı bir gerçek.ve bu işin acelesi var.imar değişikliğinin sahadaki pozitif etkileri seçimlerden önce görülmeli.
imar geldiği an sayın temel analiz 1'in belirttiği gibi ilk bilançoda metrekare fiyatının mecburen 2.500-3.000 tl olarak yer alacağını ve hissemizinde bunu çok önce fiyatlayacağını düşünüyorum.malum borsada beklentiler alınır gerçekler satılır.beklentim bu yönde.
Öncelikle sayın hayki, temel analiz 1 ve diğer emeği geçenlere, değerli paylaşımlarda bulunup bizi bilgilendirdikileri için çok teşekkür ediyorum. SELAMLAR
Arkadaşlar ayrıca bu imar planının belediyeden geçmesi için belli bir süresi var mı? Daha doğrusu ne kadar zaman alabilir. Çünkü bu konu hissesinin seyri için çok önemli. Bilgisi olan paylaşımda bulunursa memnun olurum.
Metrekare 105 tl iken fiyat ne olmuş, 3000-4000 tl olursa fiyat ne olur.Bunun çalışmasını yapan var mı
GT-N5110 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mipaz artık herkesin malûmu olduğu üzere bist'in arazi zengini şirketi.şimdi mipaz'ı güzel bir arazi niyetiyle aldığımızı düşünelim.metrekaresi şimdi 100 tl civarında.imar geldiğinde 3000 tl metrekare fiyatı öngörülüyor.fena yatırım değil hani.yabancı yatırımcıların en sevdiği.başlayacak haftanın herkes için bol ve hayırlı kazançlar getirmesini diliyorum.saygılar selamlar.
Teşekkürler sayın hayki
Bayram öncesi veya bayramın hemen ardından bir açıklama bekleyenler vardı ama hala bir haber yok. Bu konuda yazan arkadaşlardan bir yorum daha alsak? Malum belediyedeki meclis kararını adım adım takip ediyorlardı. Son durum nedir bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.
Birde oteki boyutuna basalim ya bu adamlar siyasi olarak imar vermezlerse yada koca araziyi hic edecek ottan boktan plan hazirlarlarsa kimse bunu yazmiyor
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet bu da bir olasılık. Ancak Mipaz'ın 2016'ının sonlarına doğru Kasım ya da Aralık ve 2017'nin başlarında toplamda 500 dönüm daha yeri 50 milyon civarı para vererek aldığını da unutmayalım. Tutarı yanlış hatırlıyor olabilirim yanlışsa lütfen düzeltin. Benim kafamda ki soru işareti Kasım ayına kadar D Yapı'nın internet sayfasında projeler bölümünde yıllardır yeralan Ömerli Evleri projesinin Aralık ayı içerisinde siteden kaldırılması olmuştu. Acaba ticari imar çıkacak olmasından ötürü mü bu projeyi kaldırmışlardı ya da başka bir durum mu var. Ancak yukarıda da dediğim gibi imar çıkma ihtimali yüksek olmasa Mipaz o bölgede arsa toplamaya devam etmezdi diye düşünüyorum. Ytd
yine temel analiz 1 üstaddan alıntı yapıyorum.bakın üstad araştırmış.bu imar izni pendik ilçesinin 4 büyük mahallesini kapsayan bir imar çalışması arada bizim 1154 parselde var.yani sadece mipaz arazisi için yapılan bir çalışma olsa hadi çıkmaz yada şöyle çıkar deriz de bizim koca arazi bile yapılan imar çalışması içerisinde devede tüy misali.üstad bu paylaşımında arazinin yerinide görmek isteyenlere tarif etmiş.artık hala imar ile ilgili şüphesi olan varsa kağıttan çıkabilir.ama kimse aklımızla dalga geçmesin lütfen.saygılar selamlar.
Ustalar... hocalar yazmıs verılere göre ımar verılecek dıye.. halen paronoya ıle ökuzun altında buza aranıyor...dedıgı gıbı ınanmıyorsan çeker gıdersın...ıncele arastır..adamlar taaa..arsanın oraya gıdıyor oradakı köyluyle konusuyor bunu sadece kendı ve burdakılerın hayrına ve paylasıyor... m2 2000-3000 gore 4 ışlem hesap bılıyorsan fıyatının ne olacagını zaten görursun...hayırlısı dıyelım...
Arkadasim konu dogan ve tayyip olunca paranoyada olursun okuz altind a esekde ararsin olay senin dusundugun gibi basit gecmeyebilir ama cokta degerli arazisi var adamin ben sadece olayin oteki boyutunu hayal etmeye calisiyorum
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dediğiniz gibiydi.gibiydi diyorum çünkü son 30 ağustos resepsiyonunu takip etmemişsiniz galiba.son 30 ağustos resepsiyonundaki görüntüler, 15 temmuz gecesi hainler tarafından kuşatılan doğan grubuna ait cnntürk'ün o hain güruh tarafından yayını durdurulmadan önceki son yayınında sayın Cumhurbaşkanımızın facetime üzerinden milletimize seslenişini yayınlaması ve safınıda böylece milletten yana olarak belli etmesi sonucu ortaya çıkan yeni konjonktürün en bariz haliydi.bi izlemenizi tavsiye ederim.o karanlık geceden aydınlığa kavuştuğumuzda hiçbirşey eskisi gibi değildi.herkes hakettiği muameleye tabi oluyor ve olacak.
Hisse analiz 1 hocam özlettiniz kendinizi.Siz olmadan yolumu çizemiyorum.Rica etsem güncel bir degerlendirme yapabilirmisiniz....
bakalım 3 ustune atıp kalıcı olacak mı..bu önemlı..
Değerli ortaklar;
Son yazımda da yazdığım gibi...
O görüşüm devam ediyor, askı sonrası, Mipazın yorumu ve hisseyi buralara getiren büyük alıcıların yaklaşımı yönü tayin edecektir..
Benim gibi küçük yatırımcılar etkisiz elemanız.
Mipazın ve babaların tavrı olumlu olursa yukarı, tersi olursa aşağı olabilir..
Bunu yaşayıp göreceğiz
Asla yatırım tavsiyesi değildir
ben yumurtaları sağlamlığından emin olmadığım sepete asla koymam.yaklaşık 19 yıldır çok kişiler geldi geçti borsada ama benim devrim hala geçmedi ve buradayım.hissiyat mı dersiniz tecrübe mi dersiniz bilmem ama bunca yıldır yaradan büyük hata yaptırmadı.şükür sepete bir yumurta koyduk üç oldu beş oldu.nasılsa göreceğiz yakında kim doğru kim yanlış yaptı.cuma günü eğer mipaz enson kapanış rakamının altında olursa yaklaşık 10 yıldır üyesi olduğum hissenet de bir daha asla yazı yazmayacağım.bana böyle iddialı gelebilecek arkadaşlar sataşsın yoksa lütfen laf kalabalığı ve görüntü kirliliği yapmayalım.saygılar selamlar.
Sevgili dostlar,
Enerjimizi bir birimizi eleştirerek boşa harcamayalım. Bu hissenin önü açık. Sabır eden misliyle kazanır normal şartlar altında. Benim aklımda istanbuldan arsa almak vardı hatta pazarlığını bile yapmıştım fakat fikrimi değiştirdim ve Mipaz'a yatırım yaptım. Böylece Mipaz'ın arsasına ortak olduk. Bundan sonra yapmamız gereken dünya ve ülke gündemini yakından takip ederek panik yapmadan sabırlı ve tedbirli davranmak ... Herkese bol kazançlar...
3,00' te 100.000 satış var. 2,90'da 13.000 alış var. Altı ise boş gibi duruyor. Eğer 2,90 altına inerse geçenki gibi 2.73 seviyesine kadar birden inip çıkabilir.
3,00 üstüne de çıkmasın isteniyor gibi 2,99'da da 70.000 satış var.ytd
Şimdi 2,93'e 30.000 alış geldi, iyi destek oldu. Ytd
2.93 de kalmadı. Endeks çok kritik yerlerde. Aşağı giderse herkesi çeker.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hissede kimse kalmamış gibi. Mal toplu, fiyatlar sanal. Endeks çökünce ilkinde 2,73'e kadar ikincisinde bugün de 2,83'e kadar değil toparladı. Bakalım, sert bi şekilde yükselişe geçecek mi ileriki günlerde? Ytd
Birileri robota bağlamış. Devamlı 11-15 lot alıyor. Sanki öyle bedavaya veriyorlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
5.30 zirven var daha ne tırı vırı yapıyorsun zaten yıllardır kan ağlatmışsın millete çek yukarı da milletin sana inancı artsın.Ama nerdeee bizim borsamızdaki şirketlerin alayı .............sanki beklentin yok.
anlaşıldı artık bu topiği okumamak lazım...
algı oyunları devam ediyor..
Düzeltme yapıyor gibi ama doceye mal toplamak için dusurduklerini düşünüyorum
Çok pis silkelediler. 60 ar 70 er bin alıcı geldi. Hissede mal toplu, başka kimseyi de bırakmaya niyetli değiller anlaşılan. En ufak endeks düşüşü vb bahanesiyle iyi silkeleme yapıyorlar. Tüm satıcılar temizlendi. Şu an 2,82. Üst kademeler 2,89 a kadar boş 2,90 ve üstü de boş. Satıcılar bitti. Hala en küçüğüne kadar toplama derdindeler. Bakalım. Ytd
Bence satıcılar baktılar alıcı yok satıştan vazgeçtiler yarın yüksek açıp bakacak alıcı var mı diye alıcı gelirse yedirecek yine.Ne zamana kadar böyle yapacak peki işte onu biz bilemeyiz.
Şimdi bu hisse niye düştü nasıl düştü bunu izaha gerek yok gördünüz dustu.Ama düşmemiş de olabilir.dusmusse düşmüştür düşmemiş se dusmemistir.görünen köy uzakta değildir .hisse dustude biz düşmedi mi dedik.Bunlar birtakım uydurmalardir.sahi ya bu niye habire düşüyor kim düşürüyor ulen bu hisseyi.
1,5 ayda % 200'den fazla prim yapmış kağıt son 3-4 seansta % 10 civarı düşmüş. Daha da düşebilir mi? Düşebilir. Hangi kağıt sürekli yükseliyor Allahaşkına. Beklentiler ortada, doneler ortada. Kısa vadeciler için kağıt düşüyor görünebilir. Orta ve uzun vadeciler için sıkıntı yok. Bıst'te hiçbir şirketin sahip olmadığı kadar araziye sahip. İmar çalışmaları 8-9 ay önce başlamış. Orada tek imar bekleyen Mipaz da değil. Kuzey Marmara Otoyolu'nun varlığı orada güneş gibi ışıldıyor. 3. Köprü bağlantı yolu ay gibi parıldıyor orada. Hadi imar kısa vade de çıkmadı diyelim. Eninde sonunda çıkacak kardeşim. Hadi imarı geçtim. Daha bu arazinin sene sonu değerleme hikayesi var yav. Geçen sene değerleme hikayesinden 0,68'lerden 1,30'ları görmüştü. Şimdi m2'si daha değerli. Yani kısaca demem şu ki bu köprünün altından daha seller çok akar durur be yav. Yatırım tavsiyesi değildir.