Oran alan var mı
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Printable View
Oran alan var mı
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Tl için
hodri meydan...hala düşürün desinler. Piyasa her zaman kendini fiyatlar.
-Hem TL, hem döviz mevduatında faizin yönü yukarı-
https://www.dunya.com/kose-yazisi/he...-yukari/414489
https://i.hizliresim.com/EPX6ov.jpg
Başbakan :"ziraatbank ve diğer bankalar konut stokunun azaltılması için kampanya başlatacak". Ne dersin rxpu 15 gün önce bahsetmiştim hea bu konudan :). Yine bi tahminimiz doğru çıktı :). Burda ortalık velveleye verilirken Mevduat faizine karışmazlar kamu yoluyla faizleri indirip desteklerler dediydik :)
Bu kamu bankaları döviz mevduat oranı 4,70 deniyor tabloda.fakat alan varmı forumda bu oranları?
En son sübvansiyon limitine baktığımda ziraat bankasında 100kTL'den 50kTL'ye indirmeişlerdi. İstanbul dışı özellikle iç Anadolu için 50-100kTL arası bir limitte sübvansiyon uygulayabilirler. Ama bu İstanbul'a yaramaz. Zira öyle bir kaynak yok. O nedenle de konut piyasasının genelinin içine düştüğü kronik sorunu çözemez. Bugün İstanbuldaki çoğu evin alım satım masrafları (harç, emlakçı v.b) zaten 50kTL'ye yaklaşıyor.
Enpara da donusum vardi , daha once 13.90 a icime sinmeden parayi bolmek adina vade yamistim ..Sabah bir baktim 13.75 ile temdit etmisler ..Hemen bozup Fibabankaya 14.60 ile 35 gun gonderdim ..Bana kalirsa 18-20 oranlar gelmeden doviz hesaplari bozulmaz ..
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burgan;
TL 15.00%
USD 4.25%
DenizBank 250k 14.5%
haziran bilanco kapamalariyla 16 dan baglanır haziran sonu.. buyuk ihtimal mb %.0.50.075 artırır haziran da glp yi...tabi sadelesetirme yapacam dedi ama kimbilir ne zaman yapar gecmistede yapıcam demisti aylarca yapmamıstı . .buyuk bankalar bile 14.50 veriyorken kucuklerin zaten 15.50 altı olmaması lazım ama ne hikmetse buyuklerden dusuk veriyorlar .
120 K
biz 250k YK 14% bedava vermişiz desenize... fibaya mibaya vermezdim gerçi de.
burdan bankaları pırasalı rosto yapıyorum yahu kardesim su gunluk hesapları ya suresiz yapın ya hosgeldini belli bir sureden sonra yeniden verin de gelek ..ha suresiz olan var ama yeniden hosgeldin veren yok ..vadeli baglasak arada pek bir farkta yok..ya boyle yapın ya vadeliye en az 1 puan yuksek verin .
ya bu burganı arıyoz gulduren hesap soruyoz biri diyor 14 oburu diyor 14.50 ..nedir bunun gercegi varmı bilen yapan .
Akbank 14,00
Fiba miba nin rasyosu ile sizinkini bir karsilastirin hangisi saglam karar verirsiniz ..
Orada bir oyun var kardeş ..Ortalama mevduatlar 80-90 bin civari ..5 bin TL si boşta kaldiğı anda faiz oransal olarak mesela 14 den 13.20 ye düşüyor ..Buyuk paralarda absorbe oluyor ama dedigim gibi ort .mevduat 80-90 ..
Burgan sorgusuz sualsiz 15 verdi
Hoşgeldin de 15.25 yandaki MT yi telefonda duydum..
E-turuncu TL hesabı kullanmaktayım hoşgeldin sürem devam ediyor,
E-turuncu Usd hesabı açtım 1,75 oran gösteriyor, önceden dolar için hoşgeldin oranı almadım hiç, düşük olması normal midir, öyleyse kaçayım hemen
Aman arkadaşım senin eturuncu pasif...
hemen müşteri tem ara yoksa kayıp yaşarsın...
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
ihracatcılar kose oldu memlekette 2 tane tanıdıgım ihracatcı var mal yetisteremiyoruz diyor ..onlar kazanıyorda vatandas kaybediyor gibi zamlarla .
http://www.paraanaliz.com/2018/gunce...raftari-22910/
Alıntı:
Genel kurula katılan Başbakan Binali Yıldırım da bankalara seslenerek “Yüksek faiz sizin için iyi değilse indirelim, hem kar edin hem siz kazanın hem de memleket kazansın†dedi.
Yıldırım ayrıca faizleri aşağı çekmek için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek “(Bankalardan) kredi maliyetlerini mümkün mertebe küçültmenizi ve birlikte hareket ederek maliyetleri ve faizleri aşağı çekmenizi istiyoruz… Düşük faizde daha makul kar edeceksiniz. Kârınızda gözümüz yokâ€
TL hoşgeldin faizi süremin 25 nisanda dolmuş olduğunu öğrendim 6,75e düşüvermiş, o sebeple e-turuncu dolar hesabını yeni açmama rağmen hoşgeldin oranından faydalanamıyormuşum, cüzi bi miktar doları netten vadeli dolar hesabı açıp eTuruncu dolar hesabına aktarmıştım oranı görmek için 1,75 lütfetmişler hoşgelmedin/çok durdun oranı, yarın topuklarım artık başka sahillere
bankalar tabii ki mevduata düşük faiz taraftarı olacak. müşterilere neden yüksek faiz vermek istesinler ki?
itfasına 44 gün kalan TRT200618T18 tahvilin faizi 14.20'ye çıkmış. 32 günlük mevduat karşılığı 15.01. kısa vadeli mevduat yerine bunu tercih etmek lazım...
tabii uzun vade isteyen olursa itfasına 373 gün kalan TRT150519T15 tahvilin faizi 15.51'e çıkmış. 32 günlük mevduat karşılığı 15.44, 373 günlük mevduat karşılığı 15.51.
Seker gunluk 14.50 veriyor 90 gunlugune ve bosta para birakmiyor. Dediginiz gece gunduz hesabi da sekere ait. Ayrintiya takildim.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilgi için teşekkürler. %17 üzerine çıkma ihtimali olduğu söyleniyor. Böyle bir durumda 2. ellerde de fiyat yükselecektir diye tahmin ediyorum. %17 üzerine çıkarsa portföyün bir kısmı ile 186 ve 368 günlük almayı düşünüyorum. Zira stopajı aynı olmasına rağmen banka mevduatta 1 yıl vadede benzer oranı vermek istemeyecektir. Dediğiniz gibi komisyona çok dikkat etmek gerekli.
Çok eskiden hazine bonosu alıyordum. Toprakbanktan almıştım 375 günlük %98 yıllık faiz ile. Ama o zaman sistem farklıydı. Şimdi bankaların komisyonları biraz daha fazla olabilir. Bu arada 2047 vade usd Türkiye eurobondunun yıllık faizi de %7.1'i geçmiş. Eğer %10 lara yaklaşırsa enteresan olmaya başlayabilir. %10'u geçerse belirli bir miktar ana parayla vedalaşabiliyorsan, ihtiyaç duymayacaksan örneğin 100kusd için her yıl 10kUsd alacaksın 29 yıl boyunca. Vergisi de var tabii ama yıllık 10kusd için çok vergi çıkmaz bence.
Merhaba,
Uzun vadeli eurobondlar benim de ilgimi çekiyor gerçekten de %10 seviyesinden almak avantajlı olabilir ama devlete vergiye ilaveten bir de amerikan enflasyonunu düşünmek gerekli. Enflasyon hesabı yapınca 30 yıl sonra paranın alım gücü dolar bazında kabaca üçte bire düşecek. Enflasyon oranı bu seviyelerde kalmaz iyice artarsa düşüş daha fazla...
Devlet eurobondlarının fiyat, kupon ve getiri oranlarını hangi siteden takip ediyorsunuz?