Barajlar %20 psikolojik sınırından %19'a inince pınsu tavan yaptı. 2 gündür gelmesi beklenen yağışlar ertesi güne kayıyor hep. Sanırım korkulan oluyor ve kuraklık gerçeği fiyatlanmaya başlıyor.
Printable View
Barajlar %20 psikolojik sınırından %19'a inince pınsu tavan yaptı. 2 gündür gelmesi beklenen yağışlar ertesi güne kayıyor hep. Sanırım korkulan oluyor ve kuraklık gerçeği fiyatlanmaya başlıyor.
tweterda birçok hava tahmincisi, kar sever arkadaşı takip ediyorum, sürekli gelecek yağış sistemi erteleniyor ertesi günlere valla ben artık bir kar delisi olarak artık kar yağışından vazgeçtim, yağmura bile razıyız ama yok maalesef bu dünyanın içine ettik elbirliğiyle.
1 hafta sonra yine tavan. Acaba bu yükselişin tek nedeni xgıda kaynaklı mı yoksa dünkü The Guardian'ın İstanbul'daki su sıkıntı ile ilgisi var mı?
https://www.theguardian.com/world/20...-water-45-days
Aslında asıl sorun yüzeyde değil. Baraj doluluk oranları düşük olmasına rağmen asıl sorunumuz yer altındaki su kaynaklarımızın tükenmesi (azalması değil tamamen tükenmesi neredeyse). 2 gün öcne NASA Türkiye'deki kuraklık hakkında bir araştırma yayınladı ve durum hiç iç açıcı değil. Konu PINSU'nun yükselip yükselmemesinden ziyade geleceğimiz için korkutucu.
detaylar için araştırmaya bakabilirsiniz:https://earthobservatory.nasa.gov/im...ntense-drought
zarar ediyor, borçları yüksek, grubun en olumsuz rasyolarına sahip şirketi ama hissesi defter değerine fk sına özsermayesine göre nerden bakarsan bak açık ara ile pnsut ile petun dan katlamalı fazla yükselmiş, nasıl oluyor bu?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c0db3ef0bb.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6341759e66.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gecen yıl gibi yğksek zarar açıkladı. Grubun sürekli zarar eden tek şirketi ve finasal borçlar bakımındanda en olumsuzu ama özsermayesine göre grubun en pahalı hissedi. hisse defter değeri 2 lira ama dört katına işlem görüyor
Hem finans durumu çok daha iyi olan hem her yıl yüksek oranda kar eden grubun diğer şirketleri defter değerine yakın fiyatta işlem görüyor, ama borcu çık yüksek olan ve hep zarar eden bu defter değerinin dört katına işlem görüyor, nasıl oluyor bu!
Yatırımcısını bezdirdi. Hemen hemen kimse kalmadı. Hisseleri toplayınca roketi ateşlediler.2019 sonuna doğru 12 yıllık düşen kanalı kırdı. Başka bir sebebi olduğunu sanmıyorum. Bana göre sadece yaşar grubunun değil tüm borsanın en çürük şirketi.
Ama sormak istediğim birşey var. Siz yazınca farkettim. Geçen ay hisse fiyatı aynı iken PD/DD oranı 12'ye yakındı. Bilançodan sonra nasıl 4 e düşüyor. Bir ayda özsermayesi 3 kat artmış mı oluyor. Bilen birisi açıklayabilir mi?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/wxmYBo.jpg
aylık takas
Dun yine guzel kazandik sayende .
Bir bokluk var ya bakalım şu kanunu etkisi mi
Yurdum borsasında hisse fiyatlanmaları saçma sapan!
Pınar grubunun mali olarak en kötü durumda olan, finans borcu çık yüksek, sürekli zarar eden şirketi PİNSU en yüksek oranda primlenmiş, özsermayenin 4 katına işlem görüyor!
Her bakımdan grubun en iyi şirketi, pek önemli miktar finans borcu olmayan, faliyetlerinde çok yüksel oranda kar üreten PETUN çok daha az primlenmiş, sadece özsermaye civarında işlem görüyor!
Borç miktarından,, Özsermayeden,cirodan, faliyet karından, FK dan nerden bakarsan bak abartılı bir orantısızlık dengesizlik! Tam bir borsa saçmalığı!
n oluyor bu pinsu ya ramazan ramazan yapılırmı bu
çöplükteki horozun gözü 7.45-34 aralığı olabilir... Havalar ısınıyor..
Aloooo!!! Pınarsu bedelli açıkladı,kimse yok mu?
arkadaşlar ne var bu kağıtta kimse hiç bişey yazmıyor bedelli olunca ne olacak bedellie katılazsak çokmu zarra ederiz ..
bedelli ne zaman olur .
hala kimsecikler yok burada
Pınar sodayı hiçbir markete göremedim. Nerde satılıyor hissesini aldım bulursam sodasınıda alayım satışları artsın.
PAY ALIM / SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN
ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU
10.05.2022 tarihinde, ortaklığımızın % 100 oranında kontrolüne sahip olduğu iştiraki Merrill Lynch International tarafından, PINAR SU SANAYI VE TICARET AS
payları ile ilgili olarak 3.81 – 3.98 TL fiyat aralığından 1,843,883 toplam nominal tutarlı alış işlemi ve 956,876 toplam nominal tutarlı satış işlemi neticesinde
net 887,007 adet pay satın alınmıştır.
Bu işlemle birlikte PINAR SU SANAYI VE TICARET AS sermayesinde, iştirakimiz Merrill Lynch International vasıtasıyla dolaylı yoldan sahip olduğumuz payların/oy
haklarının oranı 10.05.2022 tarihi itibariyle %6,108 seviyesine ulaşmıştır.
İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda verilmektedir.
Şirket: Bank of America Corporation
Isim Soyisim: Frank Lui
Unvan: Vice President
Adres: 2 King Edward Street, London. EC1A 1HQ
Telephone and Fax : +44207 996 3410
E-mail: emea.great@bofa.com
Imza:
İşlemin Tarihi
Alım İşlemine Konu
Payların Toplam
Nominal Tutarı
Satım İşlemine
Konu Payların
Toplam Nominal
Tutarı
İşlemlerin
Net
Nominal
Tutarı
Sahip Olunan Dolaylı Payların
Nominal Tutarı Sahip Olunan Dolaylı Payların/Oy Haklarının
Gün Başı Gün Sonu
Gün Başı Bakiyesinin Gün Sonu Bakiyesinin
Sermayeye
Oranı (%)
Oy Haklarına
Oranı (%)
Sermayeye
Oranı (%)
Oy Haklarına
Oranı (%)
10.05.2022 1,843,883 956,876 887,007 1,847,313 2,734,320 %4,127 %4,127 %6,108 %6,10
Aşırı sıcaklar , ihracat yapılan Avrupa pazarında yaşanan sıcak hava dalgası , patlayan turizm gibi pek çok öğe hisseyi destekliyor...
bedelli sermaye artırımından gelen para acil ödemeler için kulalnıldı. borç azda olsa kapatıldı....
düşünülebilir bu hisse...
1- Aşırı sıcaklar devam ediyor... su tüketimi had safhada....
2- Turizmde patlama yılı oldu bu sene. Oda su tüketimini artıracaktır.
3- pınar sunun ihracat yaptığı pazarlarda da büyük bir sıcak dalgası var şu anda. Oda satışları artıracaktır...
Bu yılın 3.çeyreğinde çok güzel bir bilanço olacak gibi görünüyor.
bedelli ile acil borçların bir kısmıda ödendi...
hisse diğer hisselere göre çok artmadı...
düşünülebilecek bir hisse...
Selam arkadaslar
Valla kardeşim ben bir şey söyleyip de yanlış yönlendirmek istemiyorum, kağıda yabancıyım takaslarına bakarak beğenip aldım lakin su sıcaklara bakınca Avrupa da aynı şekilde iyi gelir diye düşünüyorum lakin gelir gelmez bilemem bazen iyi beklediğimiz bilanço patronun bilanço oyunu dolayısıyla gelmiyor şirketin seffafligini hep beraber bilanço gelince göreceğiz.
-Avrupada artan sıcaklar sonucu paketlıi su ihtiyacının artmasından şirketimizde olumlu etkilenecektir.
- Artan ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar üülkemizdeki su tüketimini önemli miktarda artırdı. Trabzonda dahi inanılmaz bir su tüketimi var. buda satışlara olumlu yansıyacaktır
-Turizmin patlamasından ve önemlimiktarda turist gelmesinden dolayı da meşrubat ve dolayısıyla su tüketimi olumlu etilenecktir.
3.çeyrekte olumlu bir bilanço bekliyorum.
diğer şirketler arasında fazla artmayan ve artma potansiyeli taşıyan tek şirket bu kaldı.
orta ve uzun vadeli olarak düşünülebilir bence
Bu arada bilanço açıklanmadı degilmi acaba bilancoylami ilgili yoksa
İnş. Bilancoyla bi alakası yoktur bu hareketin
Ortağımız pinsute nolmus arkadaşlar an itibariyle %7 diplemis
bilanço geldi dün....
aslında kötü değil...
satışlar 70 milyon tlden 170 milyon tl ye yükselmiş çeyreklik periyotta
esas faaliyet karı 10 milyon tl civarı ama
ancak borçların maliyeti belini büküyor şirketin