40’ın altına salmazlar herhalde çünkü Oyak oradan 8 milyon lot geri alım yapmıştı. Buralar mallanmak için ideal olabilir.
Printable View
Son 11 günün 9unda düştü, neredeyse oyak’ın alım yaptığı yere gelecek, artık yukarı yapması lazım
Sanırım son iki haftalık karın ağrıları bu
Bunda bir yanlışlık var kesinlikle. Açın tekrar okuyun. Tespit 12. ayda, karar 11. ayda verilmiş görünüyor. Geçtim kanunu, nizamı, fizik kurallarına ters. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ne şimdi. Çıktığı yere geri mi gelecek ne? 20 den 55-56 yı gör sonra 37, niye çıkardın? neden düşürüyorsun? beklenti bitti mi şimdi? resmen soygunculuk. Buna bir dur diyecek babayiğit yok mu acaba?
Bu ne şimdi. Çıktığı yere geri mi gelecek ne? 20 den 55-56 yı gör sonra 37, niye çıkardın? neden düşürüyorsun? beklenti bitti mi şimdi? resmen soygunculuk. Buna bir dur diyecek babayiğit yok mu acaba? k.y.t.d.
Şirketin beklentisine eminseniz senedini toplarsınız yok bu fasa fiso Bi beklenti derseniz almazsınız veya satıp çıkarsınız ben büyük oyuncular tarafından baskılandığını düşünenlerdenim belki dahada düşer ama bu baskı bu algı bitince tüm drençleri kırıp geçecektir
Daha bilançoyu fiyatlamadan birde deprem bölgesinin çimento sektörünü elinde tutması beton sektörünü elinde tutması üstüne bu fiyata geri gelmesi sizcede ilginç değilmi
Ne oldu niye düşmüyor bence düşürmelisin fiyatlar çok yüksek düşür düşür mesela bu gün Bi %10 düşsün yarında Bi %10 indir gitsin 20 ye 10 a hatta 1 liraya gelsin hadi bakem
Ben pörtföyün %4 civarını bu hisseye bağlamıştım şimdilerde %3,5 i felan heralde o sebeple 1 lira olursa pörtföyü %3,5 ini kaybederim anca o kadar yani düşüreceksen aha meydan orada buyur ama düşürüyorsan sende birazcık hisselerinden vazgeç olur mu düşerken hisselerin artıyormuş gibi geliyor bana
Bence satış tarafına 8 10 milyon hisse yaz daha büyük baskı olur
Son son 7 iş gününde kim satmış kim almış bankof geçen ay oyaka kaptırdığı lotları misliyle toplamış gözüküyor satanlarda Bişeyler biliyor elbet de bankoftan alan kim
O hızlı çıkıştan sonra Düzeltmesini yapmamıştı..Biraz fazla oldu bu düzeltme ama borsadada garip şeyler oluyor..Seçim belirsizliği kaygı ve korku hakim.. Borsa belirsizliği sevmez..
Şu anda f/k 9.5 cıvarında oldukça makul..çok ucuz değil ancak beklentiyi düşünürsek cazip fiatlarda diyebilirz..
Bugun tavan yada tavana yakin bir kapanis bekliyorum, bakalim ne olacak.
Bu bank of un satışı bitmeyecekmi ??
Büyük oyuncular aracı kurumlar masa başında oturan veletler şunun kafasını yaşıyor şimdi subat 2 de deprem oldu ya işte o tarihten itibaren 1 1.5 ay beton işleri biraz zayıfladı bununda ilk çeyrek bilançosuna Bi etkisi olacak yani ilk çeyrek bilanço kötü gelsin bizde düştükten toplayalım hesabı var ama ya sonra sonra
Buralar iyidir benim gibi fakirler için.
Aldıkça fakirlescekmiyim bakalım..
Anamın adı döndü diyor,inşallah buda döner perşembeye kadar.
Covid kapanma döneminde bu karlar yazılmış.
Değerleme yapılmamış.
Kac milyon m3 betondan bahsediliyor.
Suriye yeniden yapılacak fabrikasından demiryolu var taaa nereye..
Sen bas 37 ye ordandanda alima devam minikminik piramit şeklinde)
Sene sonu ya nasip jakalim..
Çeyrek zarar mi ?gelecek
Adamlar beton atıyor buda kredileleri :he:
OYAK nerdesin? gel artık şu hissene sahip çık..
Bu gün saat 10 da genel kurul mu vardı
https://i.ibb.co/Tmb2KbL/Screenshot-20230401-183556.jpg
Düzeltmenin neresinde olduğunu Bi görün istedim 20 den alanlarda şuan karda insanları etkilemeyi bırakın Bi artık buralar bana göre dip dip formasyonu kendine kalmış nasıl yapar ne içirirler ne yedirirler
https://i.ibb.co/xDw5btM/Screenshot-...9850451078.jpg
https://i.ibb.co/2g2QHZk/Screenshot-...2453496387.jpg
https://i.ibb.co/tq9KP1V/Screenshot-...9607732842.jpg
directx plus download
Son karı da 4.5 milyar mı ne geldi ayrıca aynı gün temettü vermiyeceğini açıklamışlardı bilançoyu fiyatlamasına izin vermediler aynı haberi yani temettü vermiyeceğini birde ayın 30 unda gönderdiler ayrıca son dönemde bankof ne isterse o oluyor hisseye yön veren bankoftan kim oynuyorsa o
Kim ne derse desin
Kim nereye isterse oraya kadar bassın, baskılasın fiyatı.
Ortada bir gerçek var. Hatta bir kaç tane varda, elimizde olan bize yeter diye düşünüyorum.
Deprem gerçeği bu ülkenin kaderi, bundan kaçılmaz kaçılamaz. Bu zamandan sonra ülkenin 1/7 sini kapsayan alanda yaşanmış olan deprem yüzünden yapılacak imar işleri, o depremin yaşandığı bölgenin merkezinde fabrikanın bulunması yani her halukarda nakliye ve ulaştırma yanında beton gibi çabuk donma özelliği olan bir üründe en büyük avantajı.
Ayrıca birleşmenin getirdiği fiyattaki sulanma etkisinin izlerinin azaldığı son gelen bilançoda da görülmekte. Yapılan iş doğru olarak planlanmış ve başarılı bir sonuç elde edilmiş. Birleşen 5 fabrika ardından son gelen bilanço karlılığında etkin artışa olanak sağlamış gibi görünüyor. Şu aşamadan sonra bölgede deprem yüzünden artacak olan ürün taleplerine zaten atıl olarak duran kapasite oranlarının artışı ile birlikte karılığında artacağı gözlemleniyor. Böyle bir durumda olan fabrikanın hisse fiyatının arşa değmesini beklemek safdilik olur. Bu hikayeyi gören farklı gruplar veya spekülatör grupları buradan çıkar elde edebilmek için vargüçleri ile fiyatı baskılayacaklardır. :evil: Özellikle depremden sonra fiyatı çok yükseldi deyip açığa satan melunlara OYAK yatırımdaki akıllı para sahibi abimiz gereken dersi yeterince vermiş gibi görünüyor ki; melun kitle akıllarınca OYAK taki büyük abiyi dökmeye çalışıyor. Çok komik günlerden geçiyoruz. Oturma organımla gülüyorum diye bir laf vardır bilir misiniz? İşte durum aynen öyle.
Tüm paydaşlara huzurlu sağlıklı mutlu bir hafta sonu dilerim.
Eli titrek bir şekilde tepeden mal sahibi yapılan KY ise bu günlerde ecel terleri döküyorlar. Son bir söz de onlara söyleyeyim.
Şu anda BİST te bu şirketten daha iyi, daha önemli ve daha güzel bir hikayesi olan başka hisse yok. Yani şu anda elinizde altın yumurtlayan tavuk var.
Ama size elinizdekini karga bu deyip almaya çalıştıklarını asla, ama asla unutmayın.
3-5 ay ya da 1 -2 sene sonra yine buralara gelip te vay ben ne ettim de sattım gittim demeyin. Borsa yükselecek, ama içinde siz olacak mısınız asıl önemli olan o ...
Tekrar tüm paydaşlara huzurlu sağlıklı mutlu bir hafta sonu dilerim.
Biraz investte yazılanı çizileni okudum inanın çimentoyu hayatında görmemiş insanlar hisse hakkında prof gibi konuşuyorlar herkes pozisyonuna göre Bi tavır içinde longcularla şhortçuların amansız kavgası arada bir birileride yok maliyetine satış felan filan diyor Bi kere maliyetine satış hiç bir firma yapmaz oyak zaten yapamaz ordu yardımlaşma fonu adamlar yani ordu mensupları bu fonu oluştururken emeklilikte aldığımız emekli maaşı biraz fazla cebimize girsin Bi katkı yapsın diye kurmuşlar Norveç emeklilik fonu gibi zararına veya maliyetine olmaz denetçisi var şuyu buyu var soruşturması var fonun sahibi ordu mensubu ayrıca borsa yada açık yani yatırımcısı da var kısaca fonun menfaatine olmayan hiç bir şeye imza atamazlar piyasayı da bozamazlar kısaca ayrıca bu çimentonun türkiyede satış rakamı belli dolar olarak hesaplanır TL ye çevrilir etiket konur girdiler zamlandıkçada üstüne eklenir fiyatı bölge bölge değişsede 70~80 usd karşılığı oldugunu geçmişten biliyorum ara ara bu fiyatlar değişebiliyor kömür fiyatlarında dönem dönem baskı olunca veya işçilik elektrik vb gibi kısaca sanki hisse beklentiyi değilde longcularla şhortçuların pozisyona göre kafalarında ürettikleri yle ilerliyor artık hangisi baskın çıkarsa o yöne gidiyor hisse benim çok cüzzi Bi miktarda hissem olduğunu söylemiştim yaklaşık pörtföyün %3,5~4 ü gibi bişey yani böyle abuk subuk şeyler üretemiyorum yine önceki yazılarımda 100 m2 Bi eve ne kadar beton çimento gider az çok anlatmıştım100 m2 ye ortalama %35~40 ı arası m3 cinsinden Bi beton gider bu da yapının cinsine göre değişir tabi yığma olursa miltar bayağı Bi düşer ama deprem bölgesine yığma bina olmaz ayrıca imalatı da yasak galiba sonuçta 1960 ta da değiliz neyse bu miktar kolon perde sayısına kat döşeme cinsine kalınlığına göre de değişir ayrıca deprem bölgesinde tünel ve tırmanır kalıplar yapacakları için beton dolayısı ile çimento miktarı artar mesela kafes döşeme yaparlarsa o da arttırır ama kafes döşeme yapacaklarını düşünmüyorum ha bu arada demirde ortalama beton miktarının %8 i civarı tondur bu da miktar olarak değişiklik gösterebilir çünkü temelde radye kullanırlar ki radye olacağı kesin minumum 1metre ve üstü olur diye tahmin ediyorum bölgenin durumundan dolayı yani buradan ekstra arttırımları olur artık gerisini üretilecek daire sayısına veya üretilecek mt2 ye göre siz hesaplayın şimdi bu iş benim işim her ne kadar mesleğimi yapmasamda yaklaşık 30 yıl önce bunun TÜRKİYEDEKİ en iyi okullarından birini okumuş biri olarak söylemek istedim ha hisse fiyatı bu beklentilere göre oluşmaz başka başka kafalara göre dalgalanır onu da ben bilemem onlar long şhort kafası bu arada bişey daha Bi binanın kullanılan kalıp iskele türüne çalışan usta sayısına ve ıvırına zıvırına göre az çok ne kadar sürede yapılacağınıda bilirim kalıp alma süresini sırasını en fazla kalıpla çalışılsa bile en iyi kürlemeyi yapsalar bile üçüncü günden önce betonu atılan katın üstüne işçi çıkıp çalışamaz kotçular da dahil aks çivilerini çakacak usta da dahil bu sebeple bu işin yapılma bitirilme süresi az çok tahmin edilebilir ayrıca beton pompa sayısı da göz ardı edilmemeli toplam dökülecek beton miktarı düşünülünce en önemli araçlardan biri
+++++++++++++
https://i.ibb.co/n7xsz5B/Screenshot-20230411-112637.jpg
Bu banda giremedi bu yeni bir dip yapacağı olasılığını doğuruyor
Tavan algısıyla atlayanlara yine malı kilitlediler…
Bankof çok emin satıyor